ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Τζάμπα μαγκιές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

fonirodopis.gr

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Εν μέσω πολιτικής καταιγίδας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ΝΔ η οποία μετά την εσωστρέφεια στην οποία περιήλθε από την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης, καλείται να αντιμετωπίσει την έντονη κριτική που ασκείται πια ανοικτά από κορυφαία στελέχη της.

Είναι γεγονός πως εδώ και καιρό στα πηγαδάκια του Μοσχάτου συζητώνται εντόνως οι διαφωνίες στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ηγεσία του κόμματος και κυρίως με τις επιλογές και τη ρητορική του αντιπροέδου Άδωνη Γεωργιάδη. Εκείνο ωστόσο που προβληματίζει εντονότερα το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κριτική που άσκησε σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκες» όσους δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία που πρόκειται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κληθείς συγκεκριμένα να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ δεν μπορεί να παράσχει καμία συναίνεση στην Οικονομία, χαρακτήρισε την άρνηση του κόμματός του ως «στάση εκ του ασφαλούς» με δεδομένο, όπως είπε, ότι η συμπολίτευση διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να περάσει τα μέτρα. Επισήμανε παράλληλα ότι στα θέματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση υπάρχει πεδίο συναίνεσης αφού «ούτως ή άλλως θα ασκηθεί μία πολιτική φτώχειας».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπενθύμισε ταυτόχρονα πως όταν ήταν εκείνος πρόεδρος της ΝΔ και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε πλειοψηφία και ήταν ορατός ο κίνδυνος ενός Grexit σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έλεγε «ναι» στη συμφωνία. «Τώρα είναι τζάμπα μαγκιά να λες όχι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η στάση του έχει δικαιωθεί. «Είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση διότι ο Τσίπρας δεν είχε πλειοψηφία, στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου. Ενώ τώρα εκ του ασφαλούς κάνεις τον μάγκα και λες δεν τα ψηφίζω» ήταν η ακριβής φράση του.

Θύμισε δε ότι η απόφαση ελήφθη τότε ομόφωνα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως εισηγητής στη Βουλή για λογαριασμό του κόμματός του ήταν ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άσκησε παράλληλα κριτική και για την εσωκομματική διαχείριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είπε «εγώ όταν ήμουν στην ΟΝΝΕΔ ή στη ΝΔ είχα σαν στόχο να ανοίξω το κόμμα» προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η παρακαταθήκη του κόμματος από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ