ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Στα όρια ψυχολογικής κατάρρευσης οι δόκιμοι – Χωρίς θέρμανση και με κάκιστης ποιότητας φαγητό – Παράπονα και για τον Δήμο Κομοτηνής

Avatar

ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

Στα όρια ψυχολογικής κατάρρευσης οι δόκιμοι – Χωρίς θέρμανση και με κάκιστης ποιότητας φαγητό – Παράπονα και για τον Δήμο Κομοτηνής

Καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να φοιτούν οι δόκιμοι στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής δέχθηκε η ΦΩΝΗ από αγανακτισμένους γονείς.

Οι συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ίδιους ως «άθλιες» και «τριτοκοσμικές» που δεν αρμόζουν σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αφορούν κυρίως την έλλειψη θέρμανσης και το κάκιστης ποιότητας φαγητό που έτρωγαν μέχρι πρόσφατα οι δόκιμοι από εταιρεία catering.

«Στη βαρυχειμωνιά δεν υπήρχε καθόλου πετρέλαιο στην Σχολή. Τώρα τελευταία έβαλαν και αυτό ύστερα από δική μας παρέμβαση στην Αθήνα» θα μας πει μητέρα δόκιμου Αστυφύλακα η οποία με εμφανή την απογοήτευση της πρόσθεσε πως «αυτή η Σχολή θα έπρεπε να είναι το καμάρι για την πόλη και όλη η τοπική κοινωνία να αγωνίζεται γι’ αυτήν. Αντιθέτως, κανείς δεν δίνει σημασία και τα παιδιά σήμερα είναι στα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης περιμένοντας πως και πώς να τελειώσει η φοίτηση τους προκειμένου να φύγουν. Η Σχολή έτσι όπως έχει καταντήσει και λειτουργεί σήμερα αποτελεί ντροπή και θα έπρεπε να κλείσει».

Εκτός από το πετρέλαιο, ανάλογης έκτασης παράπονα έγιναν και για την σίτιση των δόκιμων Αστυφυλάκων την οποία μέχρι πρόσφατα παρείχε εταιρεία catering, το φαγητό της οποίας χαρακτηρίζεται από τους γονείς ως κάκιστης ποιότητας. Ωστόσο, και για το πρόβλημα αυτό δόθηκε λύση καθώς προσλήφθηκαν πρόσφατα μάγειρες στην Σχολή όμως οι γονείς θέλησαν να τα καταγγείλουν όλα αυτά προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

«Τα δικά μας παιδιά σύντομα θα αποφοιτήσουν και θα φύγουν όμως σκεφτόμαστε και τα παιδιά που θα έρθουν αύριο, πρέπει να νοιαζόμαστε και γι’ αυτά» θα μας πουν χαρακτηριστικά.

Τα «βέλη» των γονέων πάντως στρέφονται και εναντίον του Δήμου Κομοτηνής ο οποίος δεν μεριμνά ώστε να υπάρχει αστική συγκοινωνία με τους δόκιμους να αναγκάζονται, στις δύσκολες αυτές εποχές, να δαπανούν έως και 100 ευρώ για τις μετακινήσεις τους από και προς την πόλη.

«Ο Δήμος θα μπορούσε να βάλει έστω μια φορά την εβδομάδα ένα αστικό. Σήμερα τα παιδιά δίνουν 16 ευρώ σε ταξί κάθε φορά που πηγαινοέρχονται στην πόλη. Αν υπολογίσουμε τις ημέρες που αναγκαστικά κατεβαίνουν στην Κομοτηνή για τις υπηρεσίες τους τότε το ποσό αυτό ίσως και να ξεπερνά τα 100 ευρώ, διόλου ευκαταφρόνητο για τις μέρες μας» τονίζουν οι γονείς στην ΦΩΝΗ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι γονείς επέλεξαν όλα αυτά τα παράπονα αλλά και τις παρεμβάσεις να τις πραγματοποιήσουν όχι στην διοίκηση της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής αλλά απευθείας στο Αρχηγείο στην Αθήνα καθώς όπως μας είπαν «δεν θέλουμε να στοχοποιηθούν (!!!) τα παιδιά μας από τους ανωτέρους τους». Η αντίληψη αυτή περί «στοχοποίησης» δοκίμων αποτυπώνει σαφώς και το κλίμα που επικρατεί σήμερα στις τάξεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ12 λεπτά πριν

Απογοητευτική η κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 ώρα πριν

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης ποζάρει δίπλα στον ψευδομουφτή Ξάνθης και στον Τούρκο Πρόξενο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ώρα πριν

Απορρίφθηκε η πρόταση του Δήμου Κομοτηνής για το πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Οκτώ ακόμη υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με το ψηφοδέλτιο της ανακοίνωσε η «Κοινωνία Πολιτών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Ελένη Λαφτσή: «Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αθέτησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους»

ΡΟΔΟΠΗ20 ώρες πριν

Πασχαλινά δέματα για περισσότερα από 130 παιδιά συγκέντρωσαν τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

ΡΟΔΟΠΗ20 ώρες πριν

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 22 μέχρι 28 Απριλίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ20 ώρες πριν

ΟΕΒΕΣ, Επιμελητήρια και Εμπορικός Σύλλογος ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά ενόψει Πάσχα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ