ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Πεσμένη η κίνηση στην αγορά της Κομοτηνής παρά τις μεγάλες εκπτώσεις

Ολοένα και περισσότερα εμπορικά καταστήματα εφοδιάζονται με συσκευές τερματικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών

fonirodopis.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Ολοένα και περισσότερα εμπορικά καταστήματα εφοδιάζονται με συσκευές τερματικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών

Δεν παρατηρείται η αναμενόμενη κίνηση στην αγορά, αν και βρισκόμαστε στο μέσο των εκπτώσεων, με τα ποσοστά να είναι πάνω από το 50%. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κυριακή Κωνσταντινίδου.

Σε αυτό σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, με την παρατεταμένη παγωνιά ακριβώς με την έναρξη των εκπτώσεων και φυσικά τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών, που λόγω των μνημονίων είναι επιβαρυμένες.

Σε ότι αφορά τις συσκευές τερματικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών πληρωμής, η κ. Κωνσταντινίδου υποστήριξε πως τα εμπορικά καταστήματα εφοδιάζονται όλο και περισσότερο για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Ωστόσο ζήτησε από τις τράπεζες να εναρμονισθούν με τα ισχύοντα στην Ευρώπη, όπου εκεί το ποσοστό κρατήσεων επ’ ουδενί δεν είναι τόσο υψηλό μέχρι και 2,5%, όπως στις Ελληνικές Τράπεζες.

Επίσης ζήτησε από την Κυβέρνηση να τηρήσει την υπόσχεσή της για την ενεργοποίηση του ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμού των επιχειρήσεων, από την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Θεσ/νίκη.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ