ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Προσλήψεις 10 μόνιμων γιατρών και προκήρυξη 43 θέσεων στο «Σισμανόγλειο»

FoniRodopis

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

50 περίπου ανασφάλιστοι πολίτες προσέρχονται καθημερινά στο ΤΕΠ – Ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου με την αξιοποίηση προγράμματος ύψους 2,5 εκ. ευρώ

Θετική χαρακτηρίζει την εξαγγελία ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην περιοχή Αιγείρου, έργο προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ, ο διοικητής του «Σισμανογλείου» Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος προέβη σε μια αποτίμηση της πρόσφατης επίσκεψης του Υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Ο κ. Φιλιππίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην δημοσιογράφο Μαρία Νικολάου, στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην εξασφάλιση δέκα νέων προσλήψεων μόνιμων γιατρών αλλά και στη συνέχιση της ενεργειακής αναβάθμισης του υπάρχοντος κτιρίου, με την αξιοποίηση προγράμματος ύψους 2,5 εκ. ευρώ.

Η κινητικότητα που παρατηρείται στο «Σισμανόγλειο» δεν σταματά εδώ, καθώς στο επόμενο διάστημα προχωρά η προκήρυξη θέσεων με ατομικές συμβάσεις που αφορούν θέσεις 29 καθαριστριών, 6 τραπεζοκόμων και 8 φυλάκων.

«Θα αυξηθούν οι απολαβές τους, θα πληρώνονται στην ώρα τους και το νοσοκομείο θα έχει όφελος από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας ύψους 200.000 ευρώ το χρόνο» δηλώνει ο κ. Φιλιππίδης.

Παράλληλα, από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται στο «Σισμανόγλειο» τα 31 άτομα τα οποία θα προσληφθούν για ένα συν ένα χρόνο (μετά την δέσμευση του Υπουργού) με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Πρόκειται για νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους.

62.000 πολίτες στο Σισμανόγλειο το 2016

Όσον αφορά στους πολίτες που εξυπηρετούνται από το «Σισμανόγλειο»; Συνολικά το 2016 προσήλθαν στο Νοσοκομείο 62.000 πολίτες (μόνιμοι κάτοικοι, φοιτητές, στρατιώτες, αλλά και τουρίστες από τη Βουλγαρία). «Καθημερινά το ΤΕΠ εξυπηρετεί 150 πολίτες γι αυτό και το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» δηλώνει ο κ. Φιλιππίδης σημειώνοντας πως 50 περίπου ανασφάλιστοι πολίτες προσέρχονται καθημερινά στο ΤΕΠ, στα εξωτερικά ιατρεία και στις κλινικές, όπου τους παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ