ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Ο Μητσοτάκης παραχωρεί γη και ύδωρ στην Τουρκία, αναφέρει η «Ζαγάλισα»

Καταγγέλλεται προσπάθεια εκτουρκισμού των Πομάκων με αισχρά και αντεθνικά ψηφοθηρικά παιχνίδια – Κάλεσμα για «μαύρο» στις εκλογές

fonirodopis.gr

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΞΑΝΘΗ

Καταγγέλλεται προσπάθεια εκτουρκισμού των Πομάκων με αισχρά και αντεθνικά ψηφοθηρικά παιχνίδια – Κάλεσμα για «μαύρο» στις εκλογές

Σκληρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει η πομακική εφημερίδα της Ξάνθης «Ζαγάλισα» με αφορμή τα όσα ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Πομακοχώρια.

Η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο άρθρο της σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης συνεχίζει την «οικογένεια παράδοση» προσφέροντας γη και ύδωρ στην Τουρκία, καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΝΔ ότι επιχειρεί να τους εκτουρκίσει και καλεί ταυτόχρονα τους Πομάκους να τον καταψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρει:

«Συνεχίζει την… οικογενειακή παράδοση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θέλει την οικογένεια του να παραχωρεί, κάθε φορά που έχει στα χέρια της την εξουσία, γη και ύδωρ στην Τουρκία.

Για την αδελφή του ειδικά, Ντόρα Μπακογιάννη, είχαμε γράψει στα φύλλα 25 και 26 της «Ζαγάλισα» (www.zagalisa.gr) ότι έκανε καταστροφικούς χειρισμούς στο θέμα των ιμάμηδων της Θράκης, σπρώχνοντάς τους ομαδικά στην αγκαλιά των ψευτομουφτήδων και της Τουρκίας, και για το λόγο αυτό την είχαμε χαρακτηρίσει ως τη «χειρότερη υπουργό των εξωτερικών της Ελλάδας από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά».

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει ο αδελφός της, ο οποίος, ερχόμενος στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και μάλιστα στην μητρόπολη της πομακοφωνίας τη Σμίνθη, συναντήθηκε με τον εκλεκτό της Τουρκίας, δήμαρχο Μύκης και παλιό αρθρογράφο τουρκόφωνων εθνικιστικών εφημερίδων, Τζεμίλ Καπζά.

Εκεί, ο Μητσοτάκης προέβη σε γενοκτονικές δηλώσεις, αφού είπε ότι αποτελεί για τον ίδιο προτεραιότητα η διαμόρφωση εκπαιδευτικού συστήματος στη μειονότητα που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους, με εξίσου καλή γνώση της ελληνικής και τουρκικής γλώσσας. Πού είναι κύριε Μητσοτάκη η δική μας μητρική γλώσσα; Πού είναι τα πομακικά; Η Σμίνθη είναι 100% πομακόφωνο χωριό. Δεν έχετε ίχνος ευαισθησίας επάνω σας;

Οι Πομάκοι λοιπόν πρέπει να γνωρίζουν εξίσου καλά τα ελληνικά και τα τουρκικά σύμφωνα με τον επόμενο πρωθυπουργό και πρέπει να ξεχάσουν τη μητρική τους γλώσσα, διότι τους θεωρεί… Τούρκους! Αν ζούσαμε σε χώρα με κατοίκους που είχαν την ελάχιστη ευαισθησία σχετικά με το μέλλον της πατρίδας τους, ήταν σίγουρο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης (και όχι μόνο αυτός) θα είχε φάει μαύρο, κατάμαυρο στις εκλογές για τα αισχρά ψηφοθηρικά παιχνίδια του με τους Τούρκους».

Διαβάστε επίσης:

«Δικαιώνει» την Άγκυρα ο Μητσοτάκης: Μίλησε για πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας – Καμία αναφορά στους Πομάκους

Εντολή Μητσοτάκη για υπερψήφιση Μέτιου… με τη στήριξη και του τουρκικού Προξενείου!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ