ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη η 83η Συνόδος των Πρυτάνεων

fonirodopis.gr

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ

Χρηματοδότηση υποδομών, φοιτητική μέριμνα, φοιτητικές εστίες και στεγαστικό επίδομα μεταξύ άλλων στα θέματα ημερήσιας διάταξης

Με ευρεία ατζέντα θεμάτων, κρίσιμων στη διαμόρφωση του νέου νόμου πλαισίου για τη λειτουργία των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη η 83η τακτική Σύνοδος των Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στη Σύνοδο θα παραστούν το Σάββατο 28/1 ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Η ημερήσια διάταξη για την πρώτη ημέρα της Συνόδου περιλαμβάνει  τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των πρυτάνεων για εννέα θέματα και συγκεκριμένα για τη χρηματοδότηση των υποδομών των πανεπιστημίων, τη φοιτητική μέριμνα και τις φοιτητικές εστίες, την κινητικότητα των υπαλλήλων και τις μετακινήσεις από διοικητικό προσωπικό σε Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ), τη διαδικασία χορήγησης στεγαστικού επιδόματος, τη σχέση Ιατρικών Σχολών με το ΕΣΥ, την αναπλήρωση μελών ΔΕΠ μετά από συνταξιοδότηση, τα Ινστιτούτα Διά Βίου Μάθησης και την ΚΥΑ περί επιδόματος ευθύνης σε πρυτάνεις και αναπληρωτές πρύτανη.

Ωστόσο, θέματα όπως η τροποποίηση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) στην κατεύθυνση της πιο ευέλικτης διαχείρισης αναμένεται να κυριαρχήσουν στη διήμερη συζήτηση. «Η Σύνοδος διεξάγεται σε βαρύ κλίμα λόγω των νέων ρυθμίσεων που εισήχθησαν από 1ης του έτους και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την καθημερινή λειτουργία των πανεπιστημίων. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των ΕΛΚΕ, όπου εργάζονται χιλιάδες νέοι ερευνητές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Περικλής Μήτκας.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ