ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Λαθροχειρία, παραβίαση νόμου και «μαγείρεμα» εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

fonirodopis.gr

ΜΑΓΑΛΙΟΣ

Απίστευτα περιστατικά υπό την παρουσία και ανοχή δικαστικού αντιπροσώπου καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση

Σε παρωδία μετέτρεψε το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Παντελής Μαγαλιός προκειμένου να πετύχει την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, ο οποίος απαξίωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του όσο κανένας άλλος τον φορέα των εργαζομένων, επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς.

Αρνήθηκε να παραδώσει τα έγγραφα των εκλογών των Σωματείων για τους εκπροσώπους, αρνήθηκε να δώσει το λόγο σε εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ ενώ επιχείρησε και εκλογή εφορευτικής επιτροπής δια βοής!!! Το ακόμα πιο εξωφρενικό στις καταγγελίες είναι ότι όλες αυτές οι παρανομίες του Παντελή Μαγαλιού έλαβαν χώρα υπό την παρουσία και ανοχή δικαστικού αντιπροσώπου και το ερώτημα πλέον που γεννάται είναι από πού αντλεί αυτό το θράσος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και για ποιο λόγο οι δικαστικές Αρχές επιδεικνύουν αυτήν την ανοχή απέναντι του.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Αναλυτικά, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση σημειώνει:

«Την Κυριακή 15 Γενάρη πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής. Ένα Συνέδριο, που όπως έγκαιρα είχαμε επισημάνει, θα ήταν ένα Συνέδριο παρωδία και στημένο, με μοναδικό σκοπό ν’ αναπαραγάγει τους πλαστούς συσχετισμούς, που έχουν φέρει το συνδικαλιστικό κίνημα σε απόλυτο αδιέξοδο. Χωρίς κανένα διάλογο για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, μια και διεκπεραιώθηκε σε λιγότερο από μια ώρα. Φυσικά, στο Συνέδριο δεν είχε καλεστεί κανένας εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας και της αυτοδιοίκησης, ούτε εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Στην προσέλευση των αντιπροσώπων η ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ), μοίραζε ανακοίνωση – απάντηση στη δική μας καταγγελία, μαζί με ιλουστρασιόν φυλλάδια, λέγοντας, ότι έκανε τα πάντα σωστά την τριετία που πέρασε και κατηγορώντας μέλη της παράταξής μας  ότι ανήκουν σε κάποιον πολιτικό χώρο (σε λίγο θα εκδίδει και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων)!!

Η απερχόμενη πλειοψηφία σε ένα ρεσιτάλ αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς,  αρνήθηκε και πάλι να δείξει νομιμοποιητικά έγγραφα για τους συνέδρους (κάτι που το ζήτησε και η ΔΑΣ) και αρνήθηκε σε εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ που δεν είναι της αρεσκείας της να πάρει το λόγο, με μοναδικό επιχείρημα  ότι πολιτικά ανήκει σε κάποιο χώρο (που προφανώς δεν είναι της αρεσκείας του Προέδρου). Δυστυχώς όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια άλλων εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, της αρεσκείας προφανώς του Προέδρου, μια και σε αυτούς δόθηκε ο λόγος, οι οποίοι ανέχτηκαν αυτό το σκηνικό που καθόλου δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στη συνέχεια επιχειρήθηκε εκλογή εφορευτικής, με πρόσωπα μόνο της αρεσκείας της ΔΗΣΥΕ, δια βοής!! από το Συνέδριο και στη συνέχεια μετά τις καταγγελίες μας, στήθηκε κάλπη  αλλά κι εκεί επιχειρήθηκε λαθροχειρία, μετατρέποντας την αναλογική σε πλειοψηφικό, προσπαθώντας να πετάξουν απ’ έξω ανεξάρτητη υποψήφια η οποία είχε εκλεγεί!! Δυστυχώς αυτά έγιναν με την ανοχή του Δικαστικού αντιπροσώπου, ο οποίος έπρεπε να γνωρίζει ότι ο νόμος 1264/82 ορίζει ότι η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής γίνεται με μυστική ψηφοφορία. Επίσης κι άλλες διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό του ΕΚ και ο νόμος, δεν τηρήθηκαν ποτέ.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, εμείς αποχωρήσαμε από το Συνέδριο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και πήραμε μέρος μόνο στις εκλογικές διαδικασίες. Στις οποίες, παρά το μαγείρεμα της πλειοψηφίας, η παράταξή μας βγήκε δυναμωμένη παίρνοντας ακόμη μια έδρα. Η ΔΑΚΕ μετά την συνεργασία της την προηγούμενη τριετία με την ΔΗΣΥΕ καταβαραθρώθηκε και για πρώτη φορά δεν έχει εκπροσώπηση στο ΔΣ. Αποδείξαμε, ότι είμαστε η παράταξη που πραγματικά παλεύει ενάντια σε αυτό το κατεστημένο, που λυμαίνεται και καπελώνει  το συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό μας.

Δηλώνουμε, ότι μετά την ακατανόητη άρνηση του απερχόμενου Προεδρείου να δώσει νομιμοποιητικά έγγραφα των εκλογών των Σωματείων στις άλλες παρατάξεις, όπως προβλέπει ο νόμος, υπάρχουν προϋποθέσεις αλλοίωσης της σύνθεσης του Συνεδρίου και επιφυλασσόμαστε για κάθε δικαίωμα που μας δίνει ο Νόμος.

Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι από τους εναπομείναντες θεσμούς της Δημοκρατίας και χωρίς δημοκρατική νομιμότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Γι’ αυτό θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ