ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη θα δικαστούν οι Αχμέτ Μετέ και Ερκάν Αζίζογλου για τα επεισόδια της Γλαύκης

fonirodopis.gr

ΓΛΑΥΚΗ - ΚΗΔΕΙΑ

Με τις κατηγορίες της αντιποίησης άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας και της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται οριστικά με βούλευμα του Αρείου Πάγου η εκδίκαση των κατηγοριών σε βάρος του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και του ιμάμη Ερκάν Αζίζογλου για τα όσα τραγελαφικά έλαβαν μέρος τον περασμένο Ιούλιο στην κηδεία του άτυχου στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού στην Γλαύκη Ξάνθης.

Η υπόθεση αρχικώς επρόκειτο να εκδικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης όμως ο Άρειος Πάγος έκρινε πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και ίσως πρόκλησης επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, στο σκεπτικό του αναφέρει πως: «Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ποινική δίωξη θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από γνωστούς κύκλους της μειονότητας, στην οποία θα προσπαθήσουν να προσδώσουν πολιτική χροιά, καλώντας τους ομοϊδεάτες τους για δυναμικές συγκεντρώσεις. Αναμένεται και κινητοποίηση από εθνικιστικές συλλογικότητες, οι οποίες ομοίως θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την ποινική διαδικασία, προς όφελος τους, οργανώνοντας κινητοποιήσεις – συγκεντρώσεις».

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί στην ουσία και «καταδίκη» των δηλώσεων του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος τότε έκανε λόγο για «γνωστούς κύκλους που παίζουν βρώμικα παιχνίδια» σημειώνοντας ότι «όλα έγιναν νόμιμα σε συνεννόηση με τον Στρατό και τον ιμάμη».

Η αλήθεια όμως είναι ότι χάρη και στην παρέμβαση της τομεάρχη των ΑΝΕΛ Θράκης κ. Χρύσας Ούτση, που παρευρέθη στην κηδεία, απετράπη στην ουσία ένα πολιτικό «πραξικόπημα» με το οποίο ο ελληνικός Στρατός θα αναγνώριζε και επίσημα το status του ψευδομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, αφού ο υπεύθυνος της κηδείας από τον Στρατό «οδηγήθηκε» στον ψευδοϊμάμη Ερκάν Αζίζογλου και όχι στον νόμιμο ιμάμη που είχε ορίσει για την τελετή ο Μουφτής Ξάνθης, Μεχμέτ Σινίκογλου.

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εμποδίζει τον Μουφτή Μεχμέτ Σινίκογλου να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εμποδίζει τον Μουφτή Μεχμέτ Σινίκογλου να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα

Ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ εκτός των δηλώσεων του αυτών θα πρέπει σίγουρα να θεωρείται και συνυπεύθυνος των γεγονότων που σημειώθηκαν καθώς με τη στάση του και όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το βίντεο παρεμπόδισε τον νόμιμο Μουφτή στην εκτέλεση των θρησκευτικών του καθηκόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ