ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Εορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων σε όλη την Ροδόπη

fonirodopis.gr

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Οι νεαροί δεν πτοήθηκαν ούτε από το χιονόνερο – Αγιασμός των υδάτων σε Φανάρι, Μαρώνεια, Προσκυνητές και στη γέφυρα Κομψάτου

Δείτε ΕΔΩ φωτορεπορτάζ από τον καθαγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι του Φαναρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (6/1) ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων σε ολόκληρη την Ροδόπη, με τη λιτανεία και την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία στο Υδραγωγείο της ΔΕΥΑΚ όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λειτουργία του Καθαγιασμού, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο λιμάνι του Αγ. Χαραλάμπους στην Μαρώνεια όπου παρά το χιονόνερο και το δριμύ ψύχος αρκετοί ήταν οι νεαροί που βούτηξαν προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό ενώ το ίδιο συνέβη αργότερα και στο λιμάνι Φαναρίου.

Τον Σταυρό εκεί έπιασε ανάμεσα σε άλλους τολμηρούς κολυμβητές ο Γιάννης Πετράς, φοιτητής Γεωπονικής από την Κομοτηνή ενώ ο κ. Παντελεήμων στο μήνυμα του συνεχάρη όλους όσους αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στην παγωμένη θάλασσα ευχόμενος παράλληλα χρόνια πολλά και καλή πρόοδο σε όλους τους πιστούς. «Αυτό είναι ένα δεύτερο βάπτισμα, ένας αναβαπτισμός στη ψυχή και στη ζωή σας. Μέσα από αυτόν τον αναβαπτισμό εύχομαι τον φωτισμό του Θεού σε όλους σας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν επίσης στην γέφυρα Κομψάτου στον Ίασμο αλλά και στους Προσκυνητές όπου 4 μικρά παιδιά αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στο σιντριβάνι προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ