ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ένα βήμα πιο κοντά στη Φώφη και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ιλχάν Αχμέτ

Υπέγραψε αίτημα του ΠΑΣΟΚ για ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή εφαρμογής αύξησης του ΦΠΑ σε ακριτικά νησιά

ΙΛΧΑΝ - ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Υπέγραψε αίτημα του ΠΑΣΟΚ για ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή εφαρμογής αύξησης του ΦΠΑ σε ακριτικά νησιά 

Νέος πονοκέφαλος για το Ποτάμι φαίνεται πως προκύπτει καθώς ο βουλευτή του Ιλχάν Αχμέτ συνυπογράφει την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αναστέλλει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έλαβαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκειμένου να δείξουν εντός της Ολομέλειας την «κωλοτούμπα» – όπως αναφέρουν – της ΝΔ του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων που αν και απέφυγαν να στηρίξουν το πρώτο τμήμα των πρωθυπουργικών εξαγγελιών για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, δήλωσαν πως θα ψηφίσουν την τροπολογία για τον ΦΠΑ. Ωστόσο, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι με το συγκεκριμένο σκεπτικό φαίνεται να συμφωνεί και ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ο βουλευτής Ροδόπης έχει δώσει ήδη μέχρι στιγμής δύο φορές το «παρών» σε αντίστοιχες επισκέψεις της Φώφης Γεννηματά στην Κομοτηνή ενώ είχε και προσωπικό τετ α τετ μαζί της στο οποίο συζητήθηκαν οι προοπτικές ένταξης του πρώτου στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Το ενδεχόμενο αυτό μάλιστα ενισχύεται από το γεγονός ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ «έλαμψε» δια της απουσίας του από την πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κομοτηνή, κάτι το οποίο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από πολλά «γαλάζια» στελέχη που περίμεναν να δουν τον βουλευτή καθώς είναι γνωστές οι σχέσεις του, τόσο οι πολιτικές όσο και οι προσωπικές, με την οικογένεια του προέδρου της ΝΔ.

Ο ίδιος πάντως ο βουλευτής Ροδόπης με δήλωση του όσον αφορά την υπογραφή του για ονομαστική ψηφοφορία, χαρακτήρισε την απόφαση του αυτή ως «σύμφωνη με τις μέχρι τώρα προσπάθειες των βουλευτών του Ποταμιού» αλλά και ως «προσπάθεια ανάδειξης του μεγέθους της πολιτικής υποκρισίας της κυβέρνησης».

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ - ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Αναλυτικά, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ σημειώνει:

«Ως βουλευτή προερχόμενο από την Θράκη, από την κατά τεκμήριο πιο φτωχή Περιφέρεια της χώρας, όπου ο κοινωνικός αποκλεισμός ευρύτερων ομάδων του πληθυσμού αποτελεί μια βαθιά κοινωνική πληγή, την στιγμή μάλιστα που παλεύουμε για θέματα όπως είναι η  ενίσχυση ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών από ευρωπαϊκά προγράμματα και στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, δεν θα μπορούσε παρά να με βρίσκει σύμφωνο το αίτημα για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ, στα ακριτικά νησιά της χώρας, μεταξύ των οποίων τελικώς συμπεριελήφθη και η Σαμοθράκη.

Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, δυστυχώς, εδώ και δύο χρόνια επιτείνει τα κοινωνικά αδιέξοδα και ναρκοθετεί καθημερινά την πραγματική οικονομία, χωρίς ορατό ορίζοντα διεξόδου από την σοβούσα κρίση,  για την πλειοψηφία των πολιτών.

Το Ποτάμι ως κόμμα, ήδη από το φθινόπωρο, είχε καταθέσει δέσμη επτά προτάσεων για την ανάταξη του οικονομικού κλίματος σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν : «η διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, η αναστολή επιβολής τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, η επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, η θεσμοθέτηση ρυθμίσεων οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ και τους Δήμους, η μείωση 50% του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα με επαγγελματική χρήση, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 50% για την τουριστική περίοδο με ταυτόχρονη δέσμευση των επιχειρηματιών για τη διατήρηση των ίδιων θέσεων εργασίας, συγκριτικά με την προηγούμενη τουριστική περίοδο κα η μείωση του ορίου για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας στα 80 ημερομίσθια από 100  που ισχύουν σήμερα».   

Η συνυπογραφή του αιτήματος, μαζί με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και άλλους ανεξάρτητους συναδέλφους, για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την αναστολή για ένα χρόνο της εφαρμογής του μέτρου αύξησης ΦΠΑ στα νησιά, αφενός είναι σύμφωνη με τις μέχρι σήμερα προσπάθειές μας και αφετέρου αναδεικνύει και το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας και της αντιφατικότητας των πολιτικών πρωτοβουλιών της κυβερνητικής πλειοψηφίας που υποτάσσουν μια μακρόπνοη πολιτική ανασυγκρότησης της χειμαζόμενης ελληνικής  υπαίθρου,  στην δημιουργία πρόσκαιρων πολιτικών εντυπώσεων».

TOPNEWS

Οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για την ανεύρεση ανιθαγενών μουσουλμάνων της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος για την περίπτωση μουσουλμάνου Θρακιώτη που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το 2004 με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε

Ήταν η χούντα που αφαίρεσε την ιθαγένεια της Μελίνας Μερκούρη και ήταν όλος ο πολιτισμένος κόσμος που καμάρωσε τότε τη γενναία στάση της σπουδαίας Ελληνίδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν την ίδια «τύχη», από τότε που εφαρμόστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1927 μέχρι και το 1955, οπότε και αντικαταστάθηκε με το εξίσου κατάπτυστο άρθρο 19, που παρέμεινε σε ισχύ μέχρι και το 1998, οπότε και καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Μόλις χθες (3/4), όμως, έληξε αίσια άλλη μία από τις ακραίες περιπτώσεις αναλγησίας και νομικής αυθαιρεσίας του ελληνικού κράτους κι έγινε έτσι άλλο ένα μικρό βήμα αποκατάστασης του κράτους δικαίου.

Μουσουλμάνος Θρακιώτης που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις δεκαετίες, ζούσε από το 2004 στη Θράκη χωρίς ελληνική ιθαγένεια.

Το Συμβούλιο Ιθαγένειας είχε απορρίψει δύο φορές την αίτηση ανάκτησης της ελληνικής του ιθαγένειας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ίσως το Συμβούλιο Ιθαγένειας αφουγκράστηκε τη συγκινητική ομιλία του βουλευτή στο βήμα της Βουλής για το δράμα μερικών δεκάδων ανιθαγενών της Θράκης ή κατανόησε επιτέλους το προφανές της μη εφαρμογής του άρθρου 19 στις περιπτώσεις όσων ξενιτεύτηκαν, για παράδειγμα στη Γερμανία, και πολύ περισσότερο όσων ζουν στην Ελλάδα.

Ρωτήσαμε τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σχετικά με το ζήτημα της τύχης αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ως «ανύπαρκτοι» πολίτες στη χώρα τους:

«Τα ζητήματα ιθαγένειας που ανακύπτουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όσους ζητούν ανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας, την οποία έχουν απολέσει με το άρθρο 19 και ζουν ιδίως στην Ελλάδα ως ανιθαγενείς.

Από το 2007, άρχισε η ιθαγενειακή αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά έχει γίνει. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες δεκάδες άτομα που διαβιούν στη Θράκη σε καθεστώς ανιθαγένειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται έμμεσα, από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν αιτηθεί την ανάκτηση της ιθαγένειάς τους.

Για να λυθεί το ζήτημα, καθώς εικάζουμε ότι πρόκειται για κοινωνικά αποκλεισμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, θα αποσταλούν οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας με χωρική αρμοδιότητα τη Θράκη, με σκοπό την «ανεύρεσή» τους και την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο έγγραφο θα γίνεται ανάλογη προσπάθεια «ανεύρεσης» ανιθαγενών από τα διάδοχα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Η δεύτερη αφορά όσους αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Και, για να προλάβω την ερώτησή σας, φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, ας είμαστε καλοπροαίρετοι, σε ανεπαρκή γνώση μιας δαιδαλώδους νομοθεσίας».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Ανανεώθηκε η θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πετυχημένο έργο του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου ορίστηκαν εκ νέου τα πέντε τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τα οποία είναι:

Τακτικά μέλη
Ισά Σελήμ του Βελή
Βετάτ Ρετζέπ του Αλή
Χουσεΐν Κιρ Αχμέτ του Χασάν
Σαλή Σαλή του Μουσταφά
Αχμέτ Σολάκ Σακήρ του Χασάν

Αναπληρωματικά μέλη
Γιουσούφ Οσμάν του Χουσεΐν
Ριτβάν Εμίν Ναζίφ του Γιουσούφ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Την παραλία του Προφήτη Ηλία καθάρισαν μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece»!

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν όλοι στα Γραφεία του Συλλόγου και ξεκίνησαν προς την παραλία του Προφήτη Ηλία. Εκεί, αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, άρχισε η περισυλλογή σκουπιδιών. Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ωστόσο όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Let’s do it Greece!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς εθελοντές, στους γονείς τους, αλλά και σε όλους που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την ΠΑΜΘ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Βασιλική Κουτάνη η οποία θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί, εξέδωσε η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή:

«Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα ήθελα να συγχαρώ τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Φωτεινή Βασιλική Κουτάνη για το εξαίρετο κείμενό της με το οποίο θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί. Το κείμενό της κατάφερε να συγκεράσει επιτυχώς την επιστημονική γνώση με τη δημιουργική γραφή, αναδεικνύοντας με ευαισθησία τον αγώνα της Μαρίας Κιουρί ως γυναίκας που αψήφησε πολλές κατεστημένες αντιλήψεις της εποχής της και διέπρεψε στον επιστημονικό στίβο. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους προσωπικούς αγώνες της μαθήτριάς μας, ένας από τους οποίους είναι και η συμμετοχή της στον παραπάνω διαγωνισμό!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ3 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ4 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ11 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ12 ώρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ12 ώρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ13 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ14 ώρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ4 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ14 ώρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 ημέρα πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x