ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Παππάς: Η ΝΔ είναι το «αποκούμπι» του Σόιμπλε στην Ελλάδα

fonirodopis.gr

ΠΑΠΠΑΣ

«Όταν έχουμε υπεραπόδοση είναι στην κρίση της κυβέρνησης πώς θα το διαθέσει. Είναι ανηθικότητα την υπεραπόδοση να την δίνουμε εκεί που κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και επιτέθηκε ακόμα μια φορά στη ΝΔ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το έκτακτο βοήθημα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα καλύψει τις βασικές ανάγκες των χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ πολλά θα επιστρέψουν στην αγορά.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι 1.600.000 συνταξιούχοι θα έχουν αυτό το βοήθημα, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί «τη 13η σύνταξη να τη δώσει και τον επόμενο χρόνο». Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι με τα χρήματα αυτά «δεν γιατρεύονται οι πληγές που άνοιξαν από το 2011 και μετά», αλλά είναι βέβαιο, όπως είπε ότι αποτελεί μια ανακούφιση.

«Πιστεύουμε βαθιά ότι οι περισσότεροι συνταξιούχοι το αξιολογούν ως κάτι θετικό», τόνισε ο υπουργός, ζητώντας να σταματήσουν οι γενικεύσεις και η καταστροφολογία. «Όταν έχουμε υπεραπόδοση είναι στην κρίση της κυβέρνησης πώς θα το διαθέσει. Είναι ανηθικότητα την υπεραπόδοση να την δίνουμε εκεί που κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς στράφηκε και κατά της ΝΔ λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει δεσμούς αίματος με το κόμμα του Σόιμπλε. Αποτελεί το «αποκούμπι» του Σόιμπλε στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές και ότι τα σενάρια για πρόωρες κάλπες «είναι φαντασιώσεις του κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά με την αξιολόγηση, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να καθυστερήσει. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα για την Ελλά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε είναι στην ίδια γραμμή. «Αυτοί που επιμένουν ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα, λιγοστεύουν όλοι και περισσότερο» είπε ο κ. Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ