ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ροδόπη: Αστυνομικοί προσπαθούν να καλύψουν την ψευδομάρτυρα συνάδελφο τους

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Δυστυχώς όμως για αυτούς που διενέργησαν την ΕΔΕ οι δημοσιογράφοι διαθέτουν ηχητικά ντοκουμέντα από την ψευδομαρτυρία της

Πόσοι πολίτες αυτού του τόπου πιστεύουν άραγε ότι  στην Αστυνομία υπάρχει η απόλυτη ηθική και ότι όλα ακολουθούν το δρόμο της διαφάνειας; Όλοι κατά καιρούς σχολίασαν με ιδιαίτερη ένταση τους αστυνομικούς προστάτες καλλιτέχνιδων, τους αστυνομικούς φίλους διακινητών αλλά και άλλα έξυπνα παιδιά των σωμάτων ασφαλείας, διακινητές λαθραίων τσιγάρων – ποτών αλλά και εισαγωγείς απελπισμένων καλλιτέχνιδων από τα βόρεια σύνορα μας.

Γνωστή άλλωστε η είδηση που δημοσιεύσαμε πριν λίγο καιρό με τον αστυνομικό που ζήτησε την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να τραβήξει το αυτοκίνητο του που βρέθηκε στο χαντάκι στο δρόμο της Νυμφαίας και διαπιστώθηκε με έκπληξη ότι σε αυτό επέβαιναν τρεις δίμετρες καλλιτέχνιδες.

Εξάλλου δεν έχουν άδικο οι πολίτες για τα όσα συμβαίνουν στην Αστυνομία αφού και η ηγεσία της διαπίστωσε παραβατικές ενέργειες και φρόντισε για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης δράσης μερικών οπότε ιδρύθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όμως είναι εξακριβωμένο ότι υπάρχουν στεγανά που δεν επιτρέπουν να δημοσιοποιούνται σοβαρές υποθέσεις. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον άτυχο Κύπριο φοιτητή που έπεσε πάνω σε…. ζαρντινιέρα όταν προσπάθησε να αποφύγει τα «χάδια» των αστυνομικών. Το πόρισμα της ΕΔΕ έβγαλε αθώους του ΜΑΤατζήδες που ξυλοφόρτωσαν τον φοιτητή όμως δυστυχώς γι αυτούς υπήρχαν οι κάμερες των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν με τα πλάνα τους τραμπουκισμούς οπότε η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Τα παραπάνω είναι χρήσιμα για να πούμε ότι είμαστε  πολύ κοντά για την αποκάλυψη σκανδάλου στους κόλπους της Αστυνομίας μεταξύ συναδέλφων και  για την παρενόχληση που δέχεται καθημερινά ένας απ’ αυτούς.

Μια υπόθεση που ταιριάζει απόλυτα στη διάθεση της ηγεσίας να καλύπτονται παραβατικές ενέργειες είναι και αυτή της ψευδομαρτυρίας αστυνομικού ενώπιον του δικαστηρίου. Η ΕΔΕ απεφάνθη ότι ενέργησε καλώς, βγάζοντας ψεύτες τους δημοσιογράφους που την κατήγγειλαν και η συμπεριφορά της  δεν ήταν επίμεμπτη οπότε η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Επικαλείται η ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας ότι υπάρχουν προσωπικά δεδομένα της ψευδομάρτυρος και αυτό αποτελεί μια πρόκληση γιατί δεν καταλαβαίνει κανείς ποια είναι τα προσωπικά δεδομένα που επικαλείται η ψευδομάρτυρας αστυνομικός που απεδέχθη με ευκολία ο διενεργήσας την ΕΔΕ.

Όπως και στην περίπτωση του Κύπριου φοιτητή που τον ξυλοδαρμό απέδειξε η τηλεοπτική κάμερα έτσι και για την παραπάνω υπόθεση υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα από την κατάθεση της «άμεμπτης» αστυνομικού που έγινε κατά δήλωση του συντάκτη της απαντητικής επιστολής της Αστυνομίας παρουσία δύο μαρτύρων, πράγμα παράξενο αφού στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν υπήρχαν ακροατές. Έτσι η ψευδομαρτυρία, η ΕΔΕ και η στάση της τοπικής  ηγεσίας της Αστυνομίας θα διερευνηθούν στα δικαστήρια.

Για την ιστορία να πούμε ότι η επίκληση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα έγινε μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για να μην δημοσιοποιούνται παράτυπες και καταχρηστικές πράξεις. Στην προκειμένη περίπτωση που οδεύει στις δικαστικές αίθουσες ας μας πουν οι διενεργήσαντες την ΕΔΕ ποια είναι τα προσωπικά δεδομένα τα οποία θεωρούνται απόρρητα για τους καταγγέλλοντες. Φυσικά η υπόθεση τίθεται και στη διάθεση του αρμόδιου Υπουργού.

TOPNEWS

Οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για την ανεύρεση ανιθαγενών μουσουλμάνων της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος για την περίπτωση μουσουλμάνου Θρακιώτη που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το 2004 με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε

Ήταν η χούντα που αφαίρεσε την ιθαγένεια της Μελίνας Μερκούρη και ήταν όλος ο πολιτισμένος κόσμος που καμάρωσε τότε τη γενναία στάση της σπουδαίας Ελληνίδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν την ίδια «τύχη», από τότε που εφαρμόστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1927 μέχρι και το 1955, οπότε και αντικαταστάθηκε με το εξίσου κατάπτυστο άρθρο 19, που παρέμεινε σε ισχύ μέχρι και το 1998, οπότε και καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Μόλις χθες (3/4), όμως, έληξε αίσια άλλη μία από τις ακραίες περιπτώσεις αναλγησίας και νομικής αυθαιρεσίας του ελληνικού κράτους κι έγινε έτσι άλλο ένα μικρό βήμα αποκατάστασης του κράτους δικαίου.

Μουσουλμάνος Θρακιώτης που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις δεκαετίες, ζούσε από το 2004 στη Θράκη χωρίς ελληνική ιθαγένεια.

Το Συμβούλιο Ιθαγένειας είχε απορρίψει δύο φορές την αίτηση ανάκτησης της ελληνικής του ιθαγένειας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ίσως το Συμβούλιο Ιθαγένειας αφουγκράστηκε τη συγκινητική ομιλία του βουλευτή στο βήμα της Βουλής για το δράμα μερικών δεκάδων ανιθαγενών της Θράκης ή κατανόησε επιτέλους το προφανές της μη εφαρμογής του άρθρου 19 στις περιπτώσεις όσων ξενιτεύτηκαν, για παράδειγμα στη Γερμανία, και πολύ περισσότερο όσων ζουν στην Ελλάδα.

Ρωτήσαμε τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σχετικά με το ζήτημα της τύχης αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ως «ανύπαρκτοι» πολίτες στη χώρα τους:

«Τα ζητήματα ιθαγένειας που ανακύπτουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όσους ζητούν ανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας, την οποία έχουν απολέσει με το άρθρο 19 και ζουν ιδίως στην Ελλάδα ως ανιθαγενείς.

Από το 2007, άρχισε η ιθαγενειακή αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά έχει γίνει. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες δεκάδες άτομα που διαβιούν στη Θράκη σε καθεστώς ανιθαγένειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται έμμεσα, από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν αιτηθεί την ανάκτηση της ιθαγένειάς τους.

Για να λυθεί το ζήτημα, καθώς εικάζουμε ότι πρόκειται για κοινωνικά αποκλεισμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, θα αποσταλούν οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας με χωρική αρμοδιότητα τη Θράκη, με σκοπό την «ανεύρεσή» τους και την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο έγγραφο θα γίνεται ανάλογη προσπάθεια «ανεύρεσης» ανιθαγενών από τα διάδοχα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Η δεύτερη αφορά όσους αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Και, για να προλάβω την ερώτησή σας, φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, ας είμαστε καλοπροαίρετοι, σε ανεπαρκή γνώση μιας δαιδαλώδους νομοθεσίας».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Ανανεώθηκε η θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πετυχημένο έργο του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου ορίστηκαν εκ νέου τα πέντε τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τα οποία είναι:

Τακτικά μέλη
Ισά Σελήμ του Βελή
Βετάτ Ρετζέπ του Αλή
Χουσεΐν Κιρ Αχμέτ του Χασάν
Σαλή Σαλή του Μουσταφά
Αχμέτ Σολάκ Σακήρ του Χασάν

Αναπληρωματικά μέλη
Γιουσούφ Οσμάν του Χουσεΐν
Ριτβάν Εμίν Ναζίφ του Γιουσούφ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Την παραλία του Προφήτη Ηλία καθάρισαν μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece»!

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν όλοι στα Γραφεία του Συλλόγου και ξεκίνησαν προς την παραλία του Προφήτη Ηλία. Εκεί, αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, άρχισε η περισυλλογή σκουπιδιών. Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ωστόσο όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Let’s do it Greece!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς εθελοντές, στους γονείς τους, αλλά και σε όλους που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την ΠΑΜΘ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Βασιλική Κουτάνη η οποία θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί, εξέδωσε η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή:

«Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα ήθελα να συγχαρώ τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Φωτεινή Βασιλική Κουτάνη για το εξαίρετο κείμενό της με το οποίο θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί. Το κείμενό της κατάφερε να συγκεράσει επιτυχώς την επιστημονική γνώση με τη δημιουργική γραφή, αναδεικνύοντας με ευαισθησία τον αγώνα της Μαρίας Κιουρί ως γυναίκας που αψήφησε πολλές κατεστημένες αντιλήψεις της εποχής της και διέπρεψε στον επιστημονικό στίβο. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους προσωπικούς αγώνες της μαθήτριάς μας, ένας από τους οποίους είναι και η συμμετοχή της στον παραπάνω διαγωνισμό!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Οργή Παλιννοστούντων: «Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας στους Τούρκους και θα φύγουμε»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Εάν εκλεγώ επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και υπερδιπλασιάζουμε τα ποσοστά μας»

YΓΕΙΑ4 ημέρες πριν

Εργαζόμενοι «Σισμανόγλειου»: «Όχι στην αναστολή εργασίας των υγειονομικών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Τσίπρας: «Αν ο Μητσοτάκης έχει το θάρρος ας προκηρύξει εκλογές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ6 ημέρες πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x