«Αν αισθάνεστε Τούρκοι να πάτε στην Τουρκία, στην Ελλάδα είστε ανεπιθύμητοι», είπε ο Γιάννης Λαγός και ενώ εκείνη την ώρα στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς
Παρέμβαση σε εκδήλωση με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών» που διοργάνωσε το τουρκόφρονο εθνικιστικό ΚΙΕΦ την Δευτέρα 12/12 στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα πραγματοποίησαν πάνω από 100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής παρουσία των βουλευτών του κόμματος Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής διέκοψαν τη συζήτηση που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα και ενώ στο πάνελ κάθονταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς, ο αντιπρόεδρος Οζάν Αχμέτογλου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Αχμέτ Καρά.
https://www.youtube.com/watch?v=eHZb3RNLK4w
«Αν αισθάνονται Τούρκοι να πάνε στην Τουρκία, στην Ελλάδα είναι ανεπιθύμητοι»
«Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός στην παρέμβαση του χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ανεπιθύμητους» στην Ελλάδα όσους αισθάνονται Τούρκοι.
«Είναι ντροπή και πρόκληση αυτή τη στιγμή να υπάρχουν εδώ πέρα μέσα άνθρωποι που λένε ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα. Δεν ήρθαμε ούτε να προκαλέσουμε επεισόδια ούτε φασαρία. Δεν είναι όμως δυνατόν και ειδικά η ΕΣΗΕΑ να δίνει χώρο στους Τούρκους εθνικιστές να λένε τις απόψεις τους. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε για τουρκική μειονότητα. Σύμφωνα με τη διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα δεν υπάρχει, παρά μόνο μουσουλμανική. Και υπάρχουν οι Έλληνες Πομάκοι οι οποίοι δέχονται τρομερή πίεση από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τους ψευδομουφτήδες.
Πηγαίνετε στα Πομακοχώρια να ρωτήσετε τι περνάνε οι Πομάκοι. Και καθόμαστε εδώ και ακούμε τους ανθρώπους αυτούς να μιλάνε για τουρκική μειονότητα. Αυτοί οι άνθρωποι καταπατούν τα πάντα. Αν αισθάνονται Τούρκοι να πάνε στην Τουρκία, στην Ελλάδα είναι ανεπιθύμητοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λαγός.
Αποχώρησαν ειρηνικά
Μετά την παρέμβαση τα μέλη της Χρυσής Αυγής και αφού πρώτα φώναξαν συνθήματα όπως «Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» και «Τουρκάκια αισθάνεστε; Γιουσουφάκια;» αποχώρησαν ειρηνικά από τον χώρο ψάλλοντας έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ τον εθνικό ύμνο.
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το περιστατικό
Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωση εξέδωσε για το περιστατικό η Χρυσή Αυγή σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ βρέθηκαν σήμερα στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αντεθνική φιέστα που διοργάνωνε ο γνωστός ανθέλληνας Δημητράς, παρέα με τουρκοπράκτορες του DEB στο κέντρο των Αθηνών.
Οι Συναγωνιστές βρέθηκαν εκεί ακυρώνοντας ουσιαστικά μία εκδήλωση ενάντια στην ελληνικότητα της Θράκης μας, μία εκδήλωση υποστηριζόμενη από την ΕΣΗΕΑ που μονίμως καθυβρίζει την Χρυσή Αυγή και ουδέποτε έχει δώσει αίθουσα στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.
Η Χρυσή Αυγή διατρανώνει ότι θα βρεθεί στο διάβα όσων επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας! Η παρέμβαση έληξε με τον Εθνικό μας Ύμνο για να παθαίνουν «αναφυλαξία» οι ανθέλληνες!»
Η εκδήλωση του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ
Η εκδήλωση του τουρκόφρονου εθνικιστικού ΚΙΕΦ αφορούσε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών» και σε αυτήν επρόκειτο να μιλήσουν ο Παναγιώτης Δημητράς (Εκπρόσωπος Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι – ΕΠΣΕ), ο Μουσταφά Αλή Τσαούς (Πρόεδρος ΚΙΕΦ/DEB), ο Οζάν Αχμέτογλου (Αντιπρόεδρος ΚΙΕΦ), ο Αχμέτ Καρά (Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Αντιπρόεδρος ΚΙΕΦ και νομικός παραστάτης τριών μειονοτικών σωματείων στο ΕΔΔΑ) και η Μαρία Γιαννακάκη (Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).