ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομοτηνή: Αρχή του εορταστικού ωραρίου με πολλές ελπίδες για τους καταστηματάρχες

fonirodopis.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Η κατανάλωση και ο τζίρος των καταστημάτων τα χρόνια της κρίσης,  έχει πέσει τουλάχιστον 65% , τα έξοδα λόγω της υπερφορολόγησης έχουν αυξηθεί. Οι υποχρεώσεις είναι πολύ πιο αυξημένες, αναφέρει η κ. Κική Κωνσταντινίδου

Αρχή του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από την Κυριακή (11/12), καθώς άνοιξαν τα καταστήματα της Κομοτηνής κάνοντας ουσιαστικά ποδαρικό στην προ εορταστική περίοδο και στις ελπίδες των καταστηματαρχών για καλύτερες εισπρακτικά μέρες. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά πρωί απόγευμα από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (8:30-14:30 και 17:30-21:00) και το Σάββατο (08:30-14:30). Αργία θα είναι η 1η και η 2η ημέρα των Χριστουγέννων, όπως και η 1η και η 2η ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Βράβευση της καλύτερης βιτρίνας

Για μια ακόμη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος της Κομοτηνής θα διοργανώσει τη βράβευση της ομορφότερης χριστουγεννιάτικης βιτρίνας. Σύμφωνα με την κα Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, ο διαγωνισμός θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω τις σελίδας του Συλλόγου στο F/B. Οι καταστηματάρχες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες από τις 20 έως τις 29 Δεκεμβρίου. Οι φωτογραφίες θα ανέβουν στο Site του Συλλόγου και στις 30 Δεκεμβρίου θα γίνει η ανάδειξη της ομορφότερης βιτρίνας της Κομοτηνής. «Οι καταστηματάρχες μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα είναι ευρηματικοί, δημιουργικοί και θα μας εκπλήξουν με τις όμορφες βιτρίνες» δηλώνει με σιγουριά η κα Πρόεδρος.

Το Ταμείο είναι μείον

Μια δύσκολη χρονιά τελειώνει για όλο τον εμπορικό κόσμο δηλώνει η κα Κωνσταντινίδου. Τι γεύση αφήνει; την ρωτάμε για να την ακούσουμε να απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη «Πίκρα, δυσκολία, απογοήτευση» σπεύδοντας να σημειώσει ότι η οικονομική αιμορραγία, λόγω των αγορών στη γειτονική Βουλγαρία και της λειτουργίας του Τελωνείου στη Νυμφαία, είναι μεγάλη.«Πιστεύαμε ότι θα έχουμε περισσότερα οφέλη, αλλά αυτό που τελικά έχουμε είναι αιμορραγία μεγάλη, απώλεια του τζίρου, είναι ένα φαινόμενο το οποίο αν δεν το αντιμετωπίσουμε θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις πλήττοντας περισσότερο την οικονομία της Θράκης.»

Η κατανάλωση και ο τζίρος των καταστημάτων τα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με την κα Κωνσταντινίδου, έχει πέσει πάρα πολύ, τουλάχιστον 65% , τα έξοδα λόγω της υπερφορολόγησης έχουν αυξηθεί. Οι υποχρεώσεις είναι πολύ πιο αυξημένες.

Προβολή στήριξης της τοπικής οικονομίας

Σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια, θα ξεκινήσει μια καμπάνια στήριξης της τοπικής οικονομίας με την αρχή να γίνεται από τα σχολεία. Στόχος, όπως εξηγεί η κα Κωνσταντινίδου, «να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία να στηρίξει την τοπική οικονομία, τα μαγαζιά της πόλης, να γυρίσουν τα χρήματα πίσω σε μας, να μπορούμε να προσδοκούμε ένα καλύτερο αύριο, μια δουλειά για τα παιδιά μας».

Όσον αφορά τέλος στην έλευση του νέου έτους, σπεύδει να ευχηθεί και να στείλει το δικό της μήνυμα στους συναδέλφους της «Υγεία, χαρά κι ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Στην αγορά να έχουμε δύναμη, να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, να είμαστε πιο δημιουργικοί και πιο ανταποδοτικοί στους καταναλωτές και να διατηρήσουμε την αγορά μας στο ίδιο πολύ καλό επίπεδο που έχει μην χάνοντας την αισιοδοξία μας».

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x