ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

«Millet»: Η εφημερίδα που αναδημοσιεύει ότι συμφέρει την Άγκυρα

FoniRodopis

MILLET

Η τουρκόφωνη εφημερίδα της Ξάνθης αναδημοσιεύει κείμενο της Deutsche Welle αφαιρώντας όμως από αυτό το  κομμάτι που αναφέρεται στην Τουρκία!!!

Ως ένα φερέφωνο του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και της Άγκυρας, την γραμμή της οποίας ακολουθεί και αναμεταδίδει πιστά φαίνεται πως λειτουργεί η τουρκόφωνη εφημερίδα «Millet» που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, αναδημοσιεύοντας την Τετάρτη (7/12) στην διαδικτυακή της έκδοση κείμενο της γερμανικής Deutsche Welle με τίτλο «Η βιομηχανία όπλων ανθεί παρά την πτώση των πωλήσεων», η τουρκόφωνη εφημερίδα «παραλείπει» τεχνηέντως να αναφερθεί στο κομμάτι που αναφέρεται στην Τουρκία.

MILLET - DW

«Για πέμπτη συνεχή χρονιά μειώθηκε ο τζίρος της παγκόσμιας εξοπλιστικής βιομηχανίας σύμφωνα με νέα έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη SIPRI. Ένδειξη μιας γενικότερης τάσης αφοπλισμού; Κάθε άλλο. Παρά τις πολυάριθμες εστίες κρίσης, τις ένοπλες συρράξεις και τις πολιτικές εντάσεις ανά τον κόσμο, οι πωλήσεις όπλων μειώθηκαν εκ νέου το 2015 και δη για πέμπτη συνεχή χρονιά. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη SIPRI, την περασμένη χρονιά οι 100 μεγαλύτερες εξοπλιστικές βιομηχανίες πούλησαν όπλα καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό και υπηρεσίες συνολικής αξίας 370,7 δις δολαρίων, δηλαδή περίπου 350 δις ευρώ. Σε σχέση με το 2014 ο τζίρος έχει μειωθεί ελαφρώς κατά 0,6%» αναφέρει η Deutsche Welle στο δημοσίευμα της.

Στη συνέχεια και αφού χαρακτηρίζει την Τουρκία ως «αναδυόμενο παραγωγό όπλων» σημειώνει γι’ αυτήν πως το 2015 αύξησε τις πωλήσεις της κατά 10,2% σε σχέση με το 2014.

Άγνωστο γιατί, την τελευταία αυτή λεπτομέρεια οι συντάκτες της τουρκόφωνης εφημερίδας προτίμησαν να την αποκρύψουν από το αναγνωστικό τους κοινό όμως αν λάβουμε υπόψη την παλαιότερη προτροπή του αρθρογράφου της για τζιχάντ εναντίον της Ελλάδας ίσως κατανοήσουμε καλύτερα και τα «δημοσιογραφικά» τους κίνητρα.

Διαβάστε ΕΔΩ το δημοσίευμα της Deutsche Welle και ΕΔΩ το δημοσίευμα της τουρκόφωνης «Millet».

Διαβάστε επίσης:

Μουσουλμάνος δημοσιογράφος μιλάει για τζιχάντ στη Θράκη εναντίον της Ελλάδας!!!

ΗΡΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ58 λεπτά πριν

Αήθη και υβριστική επίθεση κατά Τσίπρα από ακροδεξιά δημοσιογράφο

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ5 ώρες πριν

Στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Επιτροπής Μουφτήδων στο Κάιρο οι Μουφτήδες Θράκης

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ16 ώρες πριν

Γ. Λεβέντης: «Η περιοχή μας δεν διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές για τη φιλοξενία προσφύγων»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

«Όχι» στην αύξηση τελών καθαριότητας και οδοφωτισμού από τη «Σύμπραξη Προοπτικής»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Συμμετοχή της ΕΟΔ Ροδόπης σε θαλάσσια άσκηση επιβίωσης στη Μαγνησία

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Κομοτηνή: Χωρίς νερό για πάνω από 5 ώρες έμειναν οι περιοχές Ρέμβης και Σταθμού

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

«Εισβολή» αναρχικών και μελών του Ρουβίκωνα στο τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης

ΠΑΙΔΕΙΑ1 ημέρα πριν

ΔΠΘ: Δωρεάν μετακινήσεις διεκδικούν οι πρακτικάριοι του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ