ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Το ζήτημα της βίζας 72 ωρών κυριάρχησε στη συνάντηση Μέτιου – Ακιντζί

fonirodopis.gr

ΜΕΤΙΟΣ - ΑΚΙΝΤΖΙ

Η αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας, ο συντονισμός για τις πλημμύρες του Έβρου αλλά και ο ψεκασμός των κουνουπιών, τα θέματα που συζητήθηκαν

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί προκειμένου να του ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση ήταν το ζήτημα της έκδοσης βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τουριστικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση είχαν θέσει παλαιότερα τόσο ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν όσο και ο εκλιπών Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

Εκτός του ζητήματος της βίζας, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την την προοπτική να συμμετέχουν τα επιμελητήρια της Τουρκίας σε εκθέσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, την αντιμετώπιση των πλημμυρών στις περιοχές εκατέρωθεν του Έβρου αλλά και τον ψεκασμό των κουνουπιών στις κρίσιμες εποχικές περιόδους.

Τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής συνόδευαν στην επίσκεψη του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχη κ. Οντέρ Μουμίν και ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μουσταφά Κατρατζή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ