ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Εντολή Μητσοτάκη για υπερψήφιση Μέτιου… με τη στήριξη και του τουρκικού Προξενείου!

Οι «ύποπτες» συναλλαγές της ΝΔ με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής δημιουργούν ήδη κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους της Θράκης

ΜΟΡΦΑΚΙΔΗΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΕΤΙΟΣ

Οι «ύποπτες» συναλλαγές της ΝΔ με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής δημιουργούν ήδη κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους της Θράκης

Θέση για τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Παυλίδης» της Π.Ε. Ροδόπης φαίνεται πως πήρε οριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας «γραμμή» για την υπερψήφιση της υποψηφιότητας Μέτιου.

Η «γραμμή» αυτή δόθηκε από συνεργάτη του Μητσοτάκη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/10 σε καφετέρια της Καβάλας μεταξύ αυτού και περιφερειακών συμβούλων της παράταξης της «Περιφερειακής Αναγέννησης» με τους τελευταίους όμως να αντιδρούν έντονα και να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την πολιτική αυτή στήριξη.

Το ανησυχητικό ωστόσο της όλης ιστορίας είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επετεύχθη επιπλέον συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ της ΝΔ και του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής για την υπερψήφιση του Μέτιου από τους μειονοτικούς συμβούλους προκειμένου να «κλειδώσει» και η εκλογή του.

Ανησυχητικό διότι το κόμμα της ΝΔ και προσωπικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθιστούν με την πράξη τους αυτή το τουρκικό Προξενείο ως ένα σημαντικό πολιτικό παράγοντα που θα έχει λόγο και θα καθορίζει τις εξελίξεις σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ καθώς στη συμφωνία αυτή σίγουρα δόθηκαν και τα σχετικά «ανταλλάγματα».

Από όλες αυτές τις εξελίξεις έχει ήδη δημιουργηθεί όπως είναι φυσικό ένα αρνητικό κλίμα δυσαρέσκειας και ανησυχίας στους κατοίκους της Θράκης λόγω της άμεσης πλέον εμπλοκής του τουρκικού παράγοντα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Μετά από όλα αυτά, το ερώτημα που πλανάται είναι ένα. Ως πότε η ΝΔ θα παίζει «ύποπτα» παιχνίδια εξουσίας με «παράξενες» συναλλαγές οι οποίες υπονομεύουν ακόμα και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή;

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

ΕΒΡΟΣ

Αφίχθησαν στην Αλεξανδρούπολη 375 Αμερικανοί στρατιώτες

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ για την ευρύτερη περιοχή των Ανατολικών Βαλκανίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, η οποία προβλέπει σειρά δράσεων στο στρατόπεδο που θα αποτελέσει την έδρα της αμερικανικής Task Force.

Η Task Force, που θα έχει ως ζώνη ευθύνης τα Ανατολικά Βαλκάνια, αποτελείται από περίπου 400 στρατιωτικούς, οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Έβρος: Αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη Skroutz

Οι νέες τάξεις ρομποτικής θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς και στους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεχίζει να είναι δίπλα στα παιδιά των ακριτικών περιοχών και σε συνεργασία με τη Skroutz προχώρησε σε μια καινοτόμα εκπαιδευτική ενέργεια δημιουργώντας δύο αίθουσες ρομποτικής στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου.

Η συνέργεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με την Skroutz δημιουργεί νέες συνθήκες εκπαίδευσης  για 1.600 ακρίτες μαθητές σε βάθος  πενταετίας.

Ο εξοπλισμός

Οι τάξεις ρομποτικής εξοπλίστηκαν με kit WE DO2 και συλλογές spike της lego, laptops, ειδικά τραπέζια, καρέκλες, συρταριέρες αποθήκευσης και βιντεοπροβολείς.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με την χρήση των εργαστηρίων ρομποτικής θα έχουν καθημερινά πρόσβαση στον κόσμο της τεχνολογίας και των θετικών επιστημών (φυσική, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά, προγραμματισμός).

Πλέον έχουν στη διάθεση τους τα εργαλεία για να υλοποιήσουν τις πιο ανατρεπτικές ιδέες τους και τα εφόδια να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Συγχρόνως, τα παιδιά θα μπορούν να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη αλλά και σύγχρονες δεξιότητες.

Πολλαπλά oφέλη

Οι νέες τάξεις ρομποτικής θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς και στους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση  στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.  Οι νέες αίθουσες ρομποτικής προσφέρουν μοναδική ευκαιρία περαιτέρω άσκησης, με στόχο να μπορέσουν με τη σειρά τους, να διδάξουν τη ρομποτική σε μαθητές στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, το σχολείο θα προσφέρει τη δυνατότητα για επιπλέον επιμόρφωση εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη δυνατότητα σε μαθήματα και παρουσιάσεις ρομποτικής από τους εκπαιδευτικούς σε μαθητές όμορων σχολείων.

Τέλος, η αίθουσα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, θα φιλοξενεί και τους μαθητές του γειτονικού 2ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου.

Τατιάνα Μουλούλη,Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωση «Μαζί για το Παιδί»:  «Δημιουργούμε συνθήκες για να εκπαιδευτούν τα παιδιά στις επιστήμες του αύριο»

Η κυρίαΤατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε:  «Η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί», βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο για να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής. Χαιρόμαστε πολύ που η Skroutz ανταποκρίθηκε άμεσα στο όραμα μας να δημιουργήσουμε σχολικές αίθουσες ρομποτικής όπου τα παιδιά θα εκπαιδεύονται στην επιστήμη του μέλλοντος καλλιεργώντας παράλληλα γνώσεις και δεξιότητες».

 Θάλεια Γελαδάκη,Chief Marketing Officer της Skroutz: «Δίνουμε τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης»

Η κυρία Θάλεια Γελαδάκη, Chief Marketing Officer της Skroutz, ανέφερε σχετικά:

 «Στη Skroutz πιστεύουμε πως η τεχνολογία είναι ένα από τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης και η πρόσβαση σε αυτή πρέπει να είναι παρέχεται απρόσκοπτα σε όλους. Οι ρομποτικές αίθουσες αποτελούν για εμάς ένα σημαντικό έργο που με τη βοήθεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έγινε πράξη με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας που επισκεφτήκαμε τις περιοχές της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας, λαμβάνοντας την πιο θερμή ανταπόκριση τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων».

Αντιόπη-Ελένη Τεμπρίδου-Διευθύντρια, 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης: «Τα παιδιά είναι μέσα στην μαθησιακή διαδικασία όταν ξεχνούν τι υπάρχει στον περίγυρο»

Η κυρία Τεμπρίδου, Διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης  τόνισε:  «Σήμερα είχαμε τη χαρά να ανοίξουμε μαζί με τους μαθητές μας τα πακέτα της ρομποτικής.  Είναι εντυπωσιακό πως τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε όλη τη διαδικασία. Για εμάς τους εκπαιδευτικούς, το σημαντικότερο ήταν η στιγμή που χτύπησε το κουδούνι, τα παιδιά ήταν τόσο αφοσιωμένα στο unboxing που δεν ενδιαφέρθηκαν να βγουν έξω. Αυτή είναι η στιγμή που σημαίνει ότι τα παιδιά είναι μέσα στην μαθησιακή διαδικασία, όταν ξεχνούν τι υπάρχει στον περίγυρο. Αυτό είναι που θέλουμε από τα παιδιά για να εντρυφήσουν μέσα στη γνώση. Η απόλυτη προσοχή. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση στο αίτημα μας. »

Δημήτρης Αντωνιάδης, Διευθυντής 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου: «Οι μαθητές μας ανυπομονούν να δημιουργήσουνς επιτεύγματα τεχνολογίας»

Ο κύριος Αντωνιάδης, Διευθυντής  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου ανέφερε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα, με την υποστήριξη σας,  δημιουργήθηκε η αίθουσα ρομποτικής η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη για τους μαθητές του σχολείου μας αλλά και των όμορων σχολείων. Η ρομποτική πλέον έχει μπει στα σχολεία. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία των μαθητών μας για να δημιουργήσουν επιτεύγματα τεχνολογίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Έβρος: Προσπάθησε να εξάγει στην Τουρκία περισσότερα από 23 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη ένα μέλος σπείρας ενώ αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί του

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (25/11) σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας μέλος σπείρας που εντοπίσθηκε να μεταφέρει περισσότερα από 23 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό η σύλληψη του οποίου επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει έναν ακόμη ημεδαπό τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και δύο άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Ειδικότερα, έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που αφορούσαν την μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών από την Ελλάδα με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου από τους δράστες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε την ποσότητα των ναρκωτικών και συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος με (20) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 23.335 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Έβρος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά για rapid test

Φαρμακοποιός προμήθευε τους ενδιαφερόμενους με πλαστά πιστοποιητικά για Covid-19 και κυρίως rapid test – Συνελήφθησαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας στρατιωτικός και ένας αστυνομικός

Δημοσιεύθηκε

στις

Κύκλωμα με πλαστά rapid test για Covid-19, στο οποίο εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, ένας φαρμακοποιός και ως χρήστες ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ένας στρατιωτικός, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την υπόθεση λόγω εμπλοκής των δύο κρατικών λειτουργών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο σε περιοχή του νομού Έβρου προμήθευε με πιστοποιητικά για Covid-19 και κυρίως rapid test, μέσω ΗΔΙΚΑ, διάφορους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι τα παρουσίαζαν στις δουλειές τους προκειμένου να φαίνονται νόμιμοι, όσον αφορά στους κανόνες για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, που είχαν την πληροφορία για τη συγκεκριμένη δράση, εντόπισαν τους εμπλεκόμενους, ανάμεσα στους οποίους είναι ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο στρατιωτικός που ελάμβαναν συστηματικά ψεύτικες βεβαιώσεις ότι έχουν κάνει rapid test, προκειμένου να τις παρουσιάζουν στις υπηρεσίες τους.

Μετά από αυτήν τη διαπίστωση, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος από τη Θεσσαλονίκη, που ανέλαβε την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 10 άτομα -ο φαρμακοποιός, ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός και άλλοι επτά- ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αν η δράση του κυκλώματος περιορίζεται στα πλαστά rapid test ή έχει και άλλες προεκτάσεις.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου, στην οποία αναφέρει: «Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΡΟΔΟΠΗ51 λεπτά πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ1 ώρα πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

YΓΕΙΑ3 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 57 κρούσματα στη Ροδόπη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων την επόμενη εβδομάδα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν 12 παράνομους μετανάστες

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Η Τσικνοπέμπτη έγινε… Chikno Thursday σε βιβλίο αγγλικών της Γ’ Γυμνασίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Γιώργος Μανανάς: «Πάμε μαζί μπροστά με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Ροδόπης κατέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

YΓΕΙΑ2 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: 32 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερωθεί τελειώσαμε»

ΡΟΔΟΠΗ51 λεπτά πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ1 ώρα πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερωθεί τελειώσαμε»

YΓΕΙΑ3 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Αφίχθησαν στην Αλεξανδρούπολη 375 Αμερικανοί στρατιώτες

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Απογραφή 2021: Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου για την αυτοαπογραφή

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Έβρος: Αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη Skroutz

ΒΟΥΛΗ3 ημέρες πριν

Φίλης: «Ο φράχτης στον Έβρο διαχωρίζει τη Θράκη από την υπόλοιπη χώρα»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει την ελπίδα στη Θράκη»

ΒΟΥΛΗ6 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Τραγικός ο ισχυρισμός Ζεϊμπέκ ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x