ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Κομοτηνή: Η πιο ακριβή «φοιτητούπολη» σε όλη την Ελλάδα!!!

fonirodopis.gr

ΝΟΜΙΚΗ

Παρά την υποχώρηση των τιμών, η Κομοτηνή εξακολουθεί να κρατάει τα πρωτεία με τη μέση τιμή ενοικίασης αγγίζει τα 5 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση

Η Κομοτηνή εξακολουθεί να καταγράφει τις υψηλότερες τιμές ενοικίασης σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”. Το φαινόμενο παρατηρείται σταθερά την τελευταία τριετία, καθώς η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης συνεχίζει να κρατάει τα ενοίκια σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με άλλες πόλεις, ακόμα και με την Αθήνα, όπου οι πολλαπλές επιλογές κενών διαμερισμάτων ευνοούν τους ενοικιαστές, και δη τους συνεπέστερους, οι οποίοι έχουν και μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη σχετική ετήσια έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis Property & Valuation Services, που παρουσιάζει η «Κ», συνεχίστηκε και φέτος η πτωτική πορεία των τιμών των ενοικίων κατοικιών που προορίζονται για χρήση από φοιτητές, αν και ο ρυθμός της πτώσης ήταν σαφώς μικρότερος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Οι τιμές φέτος υποχώρησαν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, η πτώση αγγίζει το 2,1%, ενώ σε σχέση με πριν από δύο χρόνια η μείωση των ενοικίων προσεγγίζει το 4,8%.

Η μικρότερη πτώση, φέτος, καταγράφεται στην Αθήνα, με 1,5%, δείγμα ότι η αγορά οδεύει σταδιακά προς σταθεροποίηση, καθώς, εκτός από τους φοιτητές, η ζήτηση ενισχύεται από τους τουρίστες που μισθώνουν ακίνητα μέσω Διαδικτύου, αλλά και από νέες οικογένειες που αδυνατούν να αποκτήσουν πλέον ακίνητο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, με αποτέλεσμα η μοναδική επιλογή να είναι η ενοικίαση.

Τιμές ενοικίασης

Στην Κομοτηνή, η μέση τιμή ενοικίασης αγγίζει τα 5 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, ενώ ακολουθεί η Αθήνα με 4,88 ευρώ/τ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, το αντίστοιχο κόστος διαμορφώνεται στα 4,85 ευρώ/τ.μ., στο Ηράκλειο στα 4,7 ευρώ/τ.μ., στην Πάτρα στα 4,6 ευρώ/τ.μ. και στον Βόλο στα 4,36 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως. Σημειωτέον ότι για τις ανάγκες της έρευνας επιλέχθηκαν διαμερίσματα που κατά κανόνα εμφανίζουν υψηλή ζήτηση μεταξύ φοιτητών, δηλαδή γκαρσονιέρες ή δυάρια.

Επίσης, στην Αθήνα οι τιμές αφορούν την περιοχή του Ζωγράφου και ευρύτερα της Πανεπιστημιούπολης, στη Θεσσαλονίκη τα σημεία Καμάρα, Ροτόντα και Αγιος Δημήτριος και στις υπόλοιπες πόλεις της περιφέρειας το κέντρο τους.

Όπως τονίζει στην «Κ» ο κ. Γιάννης Ξυλάς, της Geoaxis, «οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προβαίνουν πλέον σε μερική ή ολική ανακαίνιση των διαμερισμάτων και τα παραδίδουν σε καλή κατάσταση, γιατί γνωρίζουν ότι διαφορετικά χάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και κινδυνεύουν να τα κρατήσουν ξενοίκιαστα για αρκετό χρόνο». Άλλωστε ο αριθμός των φοιτητών που εγκαταλείπουν τις πόλεις τους για να σπουδάσουν σε άλλες περιοχές εξακολουθεί να καταγράφει πτωτική πορεία κάθε χρόνο.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ