ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Αποκλείει την συγχώνευση του Σισμανόγλειου ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

FoniRodopis

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Λόγω έλλειψης πόρων αποκλείεται η κατασκευή νέου νοσοκομείου όμως εξετάζονται τρεις εναλλακτικές οι οποίες θα ανακοινωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα

Τη δέσμευση της κυβέρνησης πως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν θα συγχωνευθεί με το γειτονικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, υποβαθμίζοντας το σε πρωτοβάθμια μονάδα περίθαλψης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Την ανακοίνωση και ταυτόχρονα δέσμευση την έκανε ο κ. Ξανθός ενώπιον του Δημάρχου Κομοτηναίων, Γιώργου Πετρίδη και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, Παντελεήμονος, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν για το θέμα του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο κ. Πετρίδης πρόσθεσε πως ο Υπουργός υπογράμμισε ότι το Σισμανόγλειο λόγω των μεγάλων ελλείψεων που έχει, μπαίνει σε προτεραιότητα, μεταξύ των πρώτων 4-5 νοσοκομείων της χώρας. Σε ότι αφορά την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Κομοτηνής, επειδή δεν φτάνουν οι πόροι μόνο από το ΕΣΠΑ, εξετάζονται άλλες τρεις εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ