ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Καζάκου προς Πετρίδη: Χρηματοδοτηθείτε και λύστε το πρόβλημα με τα αδέσποτα

FoniRodopis

ΚΑΖΑΚΟΥ - ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Καλεί τον Δήμο Κομοτηνής να εκμεταλλευτεί χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα δράσεων – Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία

Παρέμβαση στο χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων το οποίο έχει χωρίσει κυριολεκτικά την πόλη της Κομοτηνής στα δύο και για το οποίο ο δήμαρχος κ. Πετρίδης αδυνατεί μέχρι στιγμής να βρει λύση, κάνει η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου.

Η κ. Καζάκου προτείνει για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, και με αφορμή σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ, τη χρηματοδότηση του Δήμου Κομοτηνής για μια σειρά δράσεων οι οποίες, σύμφωνα με την ίδια, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι ο Δήμος Κομοτηνής φαίνεται μέχρι σήμερα να μην έχει κάνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή παρόλο που η καταληκτική ημερομηνία για ένταξη στη συγκεκριμένη δράση είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής σημειώνει: «Με αφορμή την εγκύκλιο που απέστειλε το ΥΠΑΑΤ, στις 15 Ιουλίου 2016, επανέρχομαι στο θέμα που αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στην πόλη.

Σχετικά με αυτό και σύμφωνα με την πρόταση που έχουμε καταθέσει επιβάλλεται άμεσα η λήψη αποφάσεων,  με αφορμή την δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Κομοτηνής  και Συνδέσμων Δήμων.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Κομοτηνής έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης και σύναψης συνεργασίας με άλλους φορείς (όπως φιλοζωικές οργανώσεις  και συνδέσμους)   για τις παρακάτω δράσεις

– Δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς

– Δαπάνες για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών

– Την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης των ζώων, όπως περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση, καταγραφή, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμό

– Την σίτιση των αδέσποτων ζώων

– Την δαπάνη για αγορά μεταφορικών μέσω και συστημάτων λογισμικών

– Και τις ενέργειες υιοθεσίας και επανένταξης

Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία γύρω από το  θέμα της χρηματοδότησης συνδέσμων αναφέρω ότι  σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο οι συμβάσεις αυτές και η ροή των χρηματοδοτήσεων παρακολουθείται και αξιολογείται  από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου.

Κρίνουμε συνεπώς απαραίτητη ανάγκη και σκόπιμο να προχωρήσει η Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να είναι εφικτή η χρηματοδότηση μιας νέας δομής που θα άμβλυνε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που υπάρχει στο Δήμο Κομοτηνής.

Επανερχόμαστε και ζητούμε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση ενός  αντίστοιχου σχεδιασμού προκειμένου να μην χαθεί η δυνατότητα εξασφάλισης επιπλέον πόρων.

Καθώς ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος  και  η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 30 Σεπτεμβρίου παρακαλώ να κάνετε τις απαραίτητες διαδικασίες μεταξύ του Δήμου και των σχετικών φορέων και συλλόγων προκειμένου να τύχουμε της χρηματοδότησης και να αντιμετωπίσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα της καθημερινότητας των συνδημοτών μας».

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD22 ώρες πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE22 ώρες πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ23 ώρες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ