ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πορεία στην Κομοτηνή για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

FoniRodopis

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ

Η αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής δεν θα επιτευχθεί μέσα από δικαστικές αίθουσες και κρατικούς μηχανισμούς. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται στους δρόμους και εκεί θα τσακιστεί, αναφέρει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα διοργανώνει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου όποτε και συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του άτυχου καλλιτέχνη από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε αυτήν. Στην ανακοίνωση της αναφέρει αναλυτικά:

«Τρία χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, όμως ο πόνος και η οργή για το θάνατό του παραμένουν πιο ζωντανοί από ποτέ. Ο ίδιος, πιο αναλυτικά, δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της ναζιστικής συμμορίας «Xρυσή Aυγή», κατόπιν εντολής που δέχθηκε από ανώτερα στελέχη του κόμματος με την ταυτόχρονη «επίβλεψη» οκτώ αστυνομικών, μπροστά στους οποίους έλαβε χώρα το περιστατικό. Αν και ποτέ δεν θεωρήσαμε την ανάθεση στο κράτος ως βιώσιμη λύση αντιμετώπισης του φασισμού, είναι αναγκαίο να αναφερθεί πως τη σήμερον ημέρα όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Π. Φύσσα, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού αυτουργού, έχουν αποφυλακιστεί και μονάχα ο τελευταίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αυτή είναι με άλλα λόγια η απάντηση της ελληνικής «δικαιοσύνης» στη δολοφονία, απάντηση που συνοψίζει και τη γενικότερη αντιμετώπιση της προαναφερθείσας ναζιστικής οργάνωσης.

H ανάγκη για επαγρύπνηση απέναντι στη φασιστική απειλή είναι αναμφισβήτητα μεγάλη. Την ίδια ώρα που το κράτος μαζί με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του προσπαθεί να καταπνίξει κοινωνικά κινήματα (βλ εκκενώσεις καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη) και εντείνει τις ολοκληρωτικές πολιτικές του (βλ στρατόπεδα συγκέντρωσης και επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών) δίνεται πάτημα και ουσιαστική νομιμοποίηση προς ακροδεξιές και ναζιστικές ρητορικές και πρακτικές. Αν, μάλιστα, αναλογιστεί κανείς την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση φασιστών στην κατάληψη στέγης προσφύγων Νοταρά 26, το προκλητικό άνοιγμα των γραφείων του φασιστικού κόμματος ΛΕΠΕΝ την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Π. Φύσσα, αλλά και τα γεγονότα της 24 Ιουλίου που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή, αντιλαμβάνεται τον αναγκαίο χαρακτήρα μιας αντιφασιστικής επαγρύπνησης.

Η αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής δεν θα επιτευχθεί μέσα από δικαστικές αίθουσες και κρατικούς μηχανισμούς. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται στους δρόμους και εκεί θα τσακιστεί. Σε δρόμους, πόλεις, χωριά και γειτονίες δεν αφήνουμε καμία σπιθαμή δημόσιου χώρου σε φασίστες και ναζί. Έτσι για μία ακόμη φορά καλούμε αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και να υπενθυμίσουμε στους φασίστες πως δεν ανήκουν πουθενά παρά μόνο στα λαγούμια τους κρυμμένοι .

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 17:00

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ»

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ