ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Οι προτάσεις της Φελίνας Καζάκου για τη βιώσιμη ανάπλαση του Δήμου Κομοτηνής

FoniRodopis

ΚΑΖΑΚΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Για τη σύνταξη του παρόντος λάβαμε υπόψη τις ανάγκες των πολιτών, των επιχειρηματιών, την ανάγκη θεσμοθέτησης πολιτιστικών γεγονότων και της προσέλκυσης τουριστών, καθώς επίσης και καλές πρακτικές άλλων Δήμων κυρίως του εξωτερικού, αναφέρει η επικεφαλής του συνδυασμού «Εμείς… η πόλη»

Τις προτάσεις του δημοτικού συνδυασμού «Εμείς… η πόλη» στο πλαίσιο της σύνταξης του σχεδίου που αφορά την υποβολή πρότασης του Δήμου Κομοτηνής στο για το έργο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του ΠΕΠ ΑΜΘ, κατέθεσε η επικεφαλής του συνδυασμού κ. Φελίνα Καζάκου.

Στο κείμενο των προτάσεων της, για τις οποίες η κ. Καζάκου ευελπιστεί πως θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και ουσιαστικά στην αναβάθμιση του σχεδίου των ΒΑΑ καθώς επίσης και στη διαδικασία  αξιολόγησης αυτού, σημειώνει αναλυτικά:

Λόγω  της τεχνογνωσίας που διαθέτουν αρκετά μέλη του συνδυασμού μας, «Εμείς …η πόλη», καθώς επίσης και της εμπειρίας από την παρακολούθηση υλοποίησης του προηγούμενων Σχεδίων Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Κομοτηνής καταθέτουμε και τις παρατηρήσεις που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη της Διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής.

Για τη σύνταξη του παρόντος λάβαμε υπόψη τις ανάγκες των πολιτών, των επιχειρηματιών, την ανάγκη θεσμοθέτησης πολιτιστικών γεγονότων και της προσέλκυσης τουριστών, καθώς επίσης και καλές πρακτικές άλλων Δήμων κυρίως του εξωτερικού. Σύμφωνα με αυτές:  

Προκειμένου το έργο να είναι ολοκληρωμένο θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η ευρύτερη περιοχή γύρω από την Τσανάκλειο Σχολή, κτίρια και υποδομές που βρίσκονται στην περιοχή (π.χ. παλαιού Επισκοπείου, παλαιά βιβλιοθήκη και η οδός Στοικοπούλου…..)

Το έργο σε καμία των περιπτώσεων δε πρέπει να αποτελέσει μόνο παρεμβάσεις υποδομών. Είναι μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες να δημιουργήσει η Κομοτηνή τη δική της ταυτότητας και το δικό της brand μέσα από την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής.

Η διάνοιξη που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το βυζαντινό τείχος θα δημιουργήσει μια μη καλαίσθητη εικόνα των κτιρίων της Βενιζέλου από την πίσω  όψη τους για την οποία θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη και  σχεδιασμός για τις όποιες παρεμβάσεις.

Το έργο πρέπει να συνοδεύεται από μια σειρά θεματικών soft ενεργειών – εκδηλώσεων και δράσεων πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος προκειμένου να συνθέσουν και να αναδείξουν το σύνολο της παρέμβασης.

Σχετικά με την παρέμβαση στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς προτείνουμε την δημιουργία πρότυπης αγοράς τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων (επί της οδού Παλαιολόγου), με σκοπό την ανάδειξη αυτών και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Θα πρέπει επίσης στο συγκεκριμένο σχέδιο να συμπεριληφθούν χώροι στάσης και στάθμευσης προκειμένου να μην οξυνθεί περαιτέρω το πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην πόλη.

Τέλος επιβάλλεται σε όλη τη διαδρομή να υπάρξουν χώροι πρασίνου και αναψυχής με τη δέσμευση ότι θα παραμείνουν «ελεύθεροι» ως προς τη χρήση τους από τους δημότες.

Ολοκληρώνοντας την  πρόταση μας θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή και να εκφράσω την ανησυχία για τα παρακάτωq

Ως προς την ωριμότητα όλων των μελετών και του συνολικού έργου που έχει συνταχθεί, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή βαθμολόγηση αυτού

Για το αν έχουν συμπεριληφθεί προτάσεις των υπολοίπων φορέων, προκειμένου το συγκεκριμένο σχέδιο να εξυπηρετεί και να αναδεικνύει και άλλες πτυχές της ζωής και των αναγκών των συμπολιτών μας

Θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση όλων των φορέων που θα συμμετέχουν για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης

Η παράταξη μας θα στηρίξει  το παρόν σχέδιο με την απαίτηση να ληφθούν σοβαρά υπόψη της διοίκησης, της υπηρεσίας και της ομάδας έργου σύνταξης του συγκεκριμένου σχεδίου οι παραπάνω προτάσεις.

Ολοκληρώνοντας, να εκφράσω την ικανοποίηση μας για τη συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής  καθώς επίσης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, για την συμβολή τους και τον καθοριστικό τους  ρόλο».

Οι προτάσεις της Δημοτικής παράταξης «Εμείς …η πόλη», έχουν κατατεθεί στην πρόσφατη σύσκεψη των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων καθώς επίσης  στο τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ