ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Αντιδράσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Φιλιππίδη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

fonirodopis.gr

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Οι πολιτικές του πράξεις δεν ταιριάζουν με την ηθική και την πολιτική κατεύθυνση της Αριστεράς. Ο ίδιος θέλει να βρίσκεται στην επιφάνεια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σημειώνουν οι Νομαρχιακές ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ προκάλεσε ο τρόπος επιλογής των νέων διοικητών των νοσοκομείων και ιδιαίτερα του κ. Γιώργου Φιλιππίδη νέου διοικητή του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Με κοινή τους επιστολή στον Υπουργό και αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και κ. Πολάκη αντίστοιχα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν για τον κ. Φιλιππίδη ότι οι πράξεις του δεν ταιριάζουν με την ηθική και πολιτική κατεύθυνση της Αριστεράς ενώ αναλύοντας τον πολιτικό του βίο επισημαίνουν ότι «θέλει να βρίσκεται στην επιφάνεια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

Αναλυτικά, στην κοινή τους επιστολή σημειώνουν: «Αγαπητοί σύντροφοι, αντιλαμβανόμενοι τον φόρτο εργασίας και την επίθεση που δέχεστε, θέλουμε να εκφράσουμε με αυτή την επιστολή, τον προβληματισμό μας γύρω από τον τρόπο επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) και κυρίως να επιστήσουμε την προσοχή σας  στον νέο(;) διοικητή του νοσοκομείου Κομοτήνης, κ. Γιώργο Φιλιππίδη.

Οι κοινωνίες στις οποίες ζούμε είναι μικρές και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αυτό μας φέρνει στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αναφερθούμε σε πολιτικές πράξεις του κυρίου Φιλιππίδη που δεν ταιριάζουν με την ηθική και την πολιτική κατεύθυνση της Αριστεράς, ειδικά στο vευραλγικό χώρο της Υγείας.   

Αρχικά αξίζει μία αναδρομή στο πολιτικό παρελθόν του κυρίου Φιλιππίδη.

Επί ΠΑΣΟΚ, και με τον κύριο Μιχάλη Τιμοσίδη (βουλευτή Καβάλας) στη θέση του υφυπουργού Υγείας, ο κύριος Φιλιππίδης διορίστηκε υποδιοικητής στο ΔΣ των Θεραπευτηρίων Χρονίων Παθήσεων Δράμας και Καβάλας.

Επί συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από ένα χρόνο, η συντρόφισσα Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανω Φωτίου, παραίτησε όλο το ΔΣ του Κέντρου (επισυνάπτουμε το αντίστοιχο ΦΕΚ).

Δεν είναι τυχαίο πως όλον αυτόν τον καιρό υπονομεύει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το έργο του Κέντρου και συκοφαντεί το νέο ΔΣ.  Όπως βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως έχει καταφερθεί πολλάκις στο προσωπικό του ιστολόγιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης της Αριστεράς. Τις δημοσιεύσεις του αυτές προφανώς τις διέγραψε όταν άρχισε να έχει βλέψεις για τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Στον πολιτικό του βίου προσθέτουμε και την υποψηφιότητα του με τον κ. Κωστή Σημιτσή, πρώην δήμαρχο Καβάλας, υποψήφιο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Αγαπητοί σύντροφοι, η αγωνία μας και ο προβληματισμός μας για τον εν λόγω κύριο μας αναγκάζει να απευθυνθούμε μέσω αυτής της επιστολής σε σένα και να σου ζητήσουμε να λάβεις σοβαρά υπόψιν τις ενστάσεις μας και τις ανησυχίες μας. Θέλουμε να τονίσουμε σε όλες τις εντάσεις ότι το Υπουργείο Υγείας είναι μία από τις προμετωπίδες στον αγώνα που δίνει η Κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά για να διώξει το παλιό και να φτιάξει και πάλι ένα κοινωνικό κράτος με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, και κυρίως εκείνων των συμπολιτών μας που φτωχοποιήθηκαν από τις πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί αυτό να γίνει με παλιά υλικά;

Μπορεί αυτό να ευδοκιμήσει με πολιτικό προσωπικό που θέλει να βρίσκεται στην επιφάνεια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο;

Μπορεί τελικώς, να μην κακοφορμίσει μία ιστορία παραγοντισμού, καιροσκοπισμού και διαφορετικής πολιτικής αντίληψης;

Μήπως όλα τα παραπάνω είναι μακριά από τα ήθη και τις αρχές και της αριστεράς που και ‘σεις οι ίδιοι με τις δράσεις σας και την πολιτική σας στάση, υπενθυμίζετε στον κοινό μας εχθρό πως είναι τιμή σ’ αυτές τις εποχές να είσαι αριστερός και να αγωνίζεσαι για έναν καλύτερο κόσμο;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ