Κανένας έλεγχος μέχρι σήμερα

Στεγαστικά δάνεια Ρομά: 60.000 ευρώ για σπίτια που δεν έγιναν!

ΡΟΜΑ - ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ

Τα χρήματα δόθηκαν από τις τράπεζες αλλά σπίτια δεν έγιναν εκτός από μερικά μέσα σε χωράφια που όμως και αυτά ούτε κατοικήσιμα είναι ούτε παραχωρήθηκαν νόμιμα σε κάποιον δικαιούχο

Η Πολιτεία ακολουθώντας τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά καιρούς αποφασίζει την ενίσχυση  μειονεκτούντων κοινωνικών ομάδων άλλοτε με προγράμματα επιμόρφωσης, άλλοτε με αντίστοιχα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης και φυσικά το σπουδαιότερο το ζήτημα της στέγης. Πριν μερικά χρόνια αποφασίστηκε  η χορήγηση ενισχύσεων στους Ρομά προκειμένου αυτοί να  στεγαστούν σε αξιοπρεπείς κατοικίες.

Ο κατάλογος των δικαιούχων καταρτίστηκε από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Δήμου Κομοτηνής και μέλη του συλλόγου των Ρομά. Τα χρήματα ύψους 60.000 ευρώ για κάθε οικογένεια δόθηκαν από τα τραπεζικά ιδρύματα της Θράκης  στους δικαιούχους ή στους εξουσιοδοτημένους με πληρεξούσια εργολάβους.

Οι έξυπνοι με τα πληρεξούσια αναλάμβαναν την υποχρέωση να κατασκευάσουν ένα σπίτι κατάλληλο για μια αξιοπρεπή  κατοίκηση από τους Ρομά.

Το παράξενο είναι ότι τα χρήματα δόθηκαν από τις τράπεζες αλλά σπίτια δεν έγιναν εκτός από μερικά μέσα σε χωράφια που όμως και αυτά ούτε κατοικήσιμα είναι ούτε παραχωρήθηκαν νόμιμα σε κάποιον δικαιούχο. Το σκάνδαλο είναι μεγάλο γιατί το χρήμα του ελληνικού λαού πήγε στους συνήθεις ύποπτους. Επειδή εμείς δεν γνωρίζουμε την αντίδραση της Πολιτείας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, μήπως μπορεί κάποιος υπεύθυνος να  κινήσει διαδικασίες ελέγχου της υπόθεσης;

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.