ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Παρέμβαση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις του R Channel

FoniRodopis

ΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - R CHANNEL

Το R Channel «ξεπλένει» τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Καμία ανοχή στη νομιμοποίηση των φασιστών από την «αντικειμενική» δημοσιογραφία, αναφέρεται στην ανακοίνωση

Παρέμβαση στις εγκαταστάσεις του τοπικού καναλιού R Channel πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής προκειμένου να «προειδοποιήσουν», για τελευταία φορά όπως λένε, τον υπεύθυνο του καναλιού για την προβολή μέσω του Μέσου του των απόψεων της Χρυσής Αυγής.

Μετά την παρέμβαση στο χώρο των εγκαταστάσεων, από όπου και αποχώρησαν ειρηνικά, τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής πέταξαν τρικάκια στους δρόμους, φώναξαν συνθήματα ενώ κρέμασαν και σχετικό με την παρέμβαση πανό στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην ανακοίνωση τους με τίτλο «Το R Channel βρωμάει φασισμό» αναφέρουν αναλυτικά: «Την Τρίτη 23 Αυγούστου το τοπικό θρακικό κανάλι «R Channel» φιλοξένησε στο δελτίο ειδήσεων τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής δίνοντας του απλόχερα τη δυνατότητα να εκφέρει τις μισάνθρωπες και μισαλλόδοξες απόψεις αυτού και του κόμματός του δημόσια. Με αφορμή την επίσκεψη των χρυσαυγιτών στο Επαγγελματικό-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, καναλάρχης και δημοσιογράφοι άδραξαν την ευκαιρία -για ακόμα μία φορά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους- να προβάλλουν, να σιγοντάρουν και να προωθήσουν τόσο τις δράσεις όσο και τις θέσεις των νοσταλγών του Χίτλερ παρέχοντας τους απροκάλυπτα χώρο στο δημόσιο διάλογο.

ΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - R CHANNEL

ΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - R CHANNEL

Το χρονικό σημείο που το καρκίνωμα που φέρει το όνομα «Χρυσή Αυγή» αποφάσισε να κάνει την εμφάνιση του στην πόλη της Κομοτηνής και να διαδράσει με τοπικούς παράγοντες κάθε άλλο παρά τυχαίο δεν είναι. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η πόλη αδειάζει και οι φασίστες βγαίνουν αναθαρρημένοι από τις τρύπες τους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δικαιολογήσουν κάπως την ύπαρξή τους. Μία πρακτική που έχουν ακολουθήσει και στο παρελθόν με την περσινή εκδήλωσή τους στο ξενοδοχείο Κυρίδης, αλλά και φέτος με τα γεγονότα της 24ης Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, στα οποία βρήκαν την ευκαιρία να ξεμυτίσουν, εναντιωμένοι σε συγκέντρωση που καλέστηκε από το τουρκικό προξενείο προς στήριξη της «δημοκρατικά» εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά απέδειξαν τη θρασυδειλία τους «παρεμβαίνοντας» σε μια άδεια πόλη.

Σε μια ρευστή πραγματικότητα έντονων κοινωνικών και πολιτικών μεταβολών σε παγκόσμια κλίμακα κράτος και Ε.Ε. υιοθετούν ολοκληρωτικές πολιτικές και φασιστικές πρακτικές, χρησιμοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους σε ένα σύστημα που καταρρέει. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, κλειστά σύνορα, επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών δυνάμει της συμφωνίας Ε.Ε- Τουρκίας σε παραλληλία με το διαρκώς οξυμένο αίσθημα ισλαμοφοβίας που αναπαράγεται στο δυτικό κόσμο, δικαιώνουν και νομιμοποιούν την πολιτική ατζέντα των νεοναζί. Το πρόσφατο κλείσιμο των τριών καταλήψεων στέγασης προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη με την αγαστή συνεργασία του κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών του και της εκκλησίας απαντώμενο με τη δολοφονική επίθεση -προ ολίγων ημερών- κατά της κατάληψης στέγασης Νοταρά 26, αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Εντός των ανωτέρω πλαισίων προβήκαμε την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη σε αντιφασιστική παρέμβαση στο τοπικό κανάλι «R Channel» στη διάρκεια του οποίου ο υπεύθυνος του καναλιού έλαβε μια τελευταία προειδοποίηση ως προς τα όρια της διακριτικής ευχέρειας που έχει αυτός και το κανάλι του όσον αφορά φασίστες και νεοναζί. Πετάχτηκαν τρικάκια, ακούστηκαν συνθήματα ενώ πανό κρεμάστηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ».

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ