ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ανακλήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Στέγης «Ακρίτας»

fonirodopis.gr

ΑΚΡΙΤΑΣ

Είχε χορηγηθεί παράνομα από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη καθώς αρμόδιος, βάσει νόμου, ήταν ο Δήμαρχος του Δήμου Αρριανών στον οποίον υπάγεται διοικητικά η Κάτω Βυρσίνη Ροδόπης όπου βρίσκεται η Στέγη

Τέλος στο καθεστώς παρανομίας το οποίο είχε επιβάλει ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης με την απόφαση του να χορηγήσει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στη Στέγη Αποκατάστασης Ανηλίκων Ροδόπης «Ακρίτας» έβαλε ο ίδιος (!!!) με νέα του απόφαση που εξέδωσε και υπέγραψε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 22464/30.08.2016 απόφαση που φέρει την υπογραφή Πετρίδη ανακαλείται η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Στέγης «Ακρίτας» που χορηγήθηκε με την υπ’ αριθμόν 4687/26.11.2015 απόφαση του ίδιου του Δημάρχου καθώς όπως αναφέρεται «οι αποφασιστικές αρμοδιότητες που ανήκουν σε μονομελή αιρετά όργανα, εξακολουθούν να ασκούνται από τα όργανα του οικείου Δήμου, δηλαδή από τον Δήμο στον οποίο παρέχεται η διοικητική υποστήριξη».

Το παράδοξο, επιπλέον, στην απόφαση ανάκλησης είναι ότι ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης ομολογεί επί της ουσίας και υπογραφεί ο ίδιος την παρανομία που φαίνεται πως διέπραξε. «Η αποφασιστική αρμοδιότητα χορηγήσεως άδειας λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας ανήκει κατά νόμο στον Δήμαρχο του Δήμου Αρριανών και επομένως αυτός τυγχάνει αρμόδιος να ασκήσει την προκειμένη αρμοδιότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Η δικαίωση της ΦΩΝΗΣ

Από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψη μας η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας στη Στέγη «Ακρίτας» είχαμε γράψει ότι κακώς ο Δήμαρχος Κομοτηνής προέβη στην παραπάνω πράξη καθώς η Στέγη βρίσκεται στην Κάτω Βυρσίνη Ροδόπης και αρμόδιος για την έκδοση απόφασης ήταν ο Δήμαρχος Αρριανών. Μάλιστα, είχαμε επισημάνει το ενδεχόμενο η απόφαση Πετρίδη να θεωρηθεί άκυρη, όπως και τελικά έγινε, ενώ διερωτόμασταν ποια ήταν αυτά τα κριτήρια ή ακόμα και πολιτικά κίνητρα τα οποία ώθησαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής σε μια τέτοια βεβιασμένη πράξη.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω που γράφαμε τότε, απόρροια του δημοσιογραφικού ελέγχου και καθήκοντος, ήταν αντί να αποκατασταθεί η νομιμότητα όπως θα έπρεπε εξ αρχής να δεχθούμε πλήθος μηνύσεων και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους ιδιοκτήτες της ΑΜΚΕ «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη».

Μηνύσεις οι οποίες στηρίχτηκαν σε αβάσιμα επιχειρήματα, αναπόδεικτες θεωρίες, αυθαίρετα συμπεράσματα και οι οποίες παράλληλα ήταν εμπλουτισμένες με ύβρεις καθώς έκαναν λόγο μέχρι και για «σατανικό σχέδιο» των συντακτών της ΦΩΝΗΣ. Μηνύσεις όμως οι οποίες, όπως αποδεικνύεται πλέον πανηγυρικά, χαρακτηρίζονται και κρίνονται άνετα ως ψευδείς, παράτυπες και καταχρηστικές.

Εκτός των μηνύσεων, οι ιδιοκτήτες της ΑΜΚΕ «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη» με επιστολή τους σε τοπικό ΜΜΕ αλλά και με συνεχείς αναρτήσεις τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης προεξοφλούσαν δικαστικές αποφάσεις και αναφέρονταν σε «συκοφαντίες» της ΦΩΝΗΣ, για τις οποίες ουδέποτε κάποιο δικαστήριο απεφάνθη, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ανυπολόγιστη ηθική και οικονομική ζημιά και πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος, την αξιοπιστία και την εγκυρότητα τόσο της εφημερίδας όσο και των συντακτών της.

Την ίδια ζημία με τους ανωτέρω προκάλεσε στην εφημερίδα μας και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης ο οποίος με την παράνομη του αρχική απόφαση έδωσε το δικαίωμα στους ανωτέρω να μας μηνύσουν ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και ως δημότες του Δήμου Κομοτηνής έχουμε πλέον κάθε έννομο συμφέρον να κινηθούμε νομικά εναντίον του.

Το τραγικό της όλης υπόθεσης φυσικά είναι η κρίση του Πρωτοδίκη Ροδόπης κυρίου Θεοδωρίδη ύστερα από την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων. Χωρίς να εξετάσει καν τη νομιμότητα ή μη της χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, χωρίς να μας δώσει έστω ένα επαρκές χρονικό περιθώριο ώστε να απολογηθούμε και να αντικρούσουμε τα αίολα επιχειρήματα των αντιδίκων μας, εξέδωσε μία απόφαση που παραπέμπει σε καθεστώτα πεπερασμένων εποχών.

Με την έκδοση προσωρινής διαταγής μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ (!!!) να γράφουμε το οτιδήποτε για τους μηνυτές μας. Κατήργησε στην ουσία την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου και μας επέβαλε τη φίμωση και τη λογοκρισία.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, η οποία δικαιώνει πλήρως το αρχικό μας ρεπορτάζ, δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας τόσο εναντίον των αντιδίκων μας όσο και εναντίον όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό το δικαστικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

ΔΚ - ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ 1

ΔΚ - ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ