ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Κοτζιάς: Το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής δρα πέρα των αρμοδιοτήτων του

fonirodopis.gr

ΚΟΤΖΙΑΣ

Προαναγγέλλει παράδοση των Τούρκων πραξικοπηματιών, οι οποίοι «κάθε άλλο παρά δικαιούνται της αλληλεγγύης μας» – Θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική που θα σέβεται τις ανάγκες όλων των θρησκευτικών και εθνικών ομάδων, λέει ο ΥΠΕΞ

Την παράνομη δράση και την υπέρβαση του ρόλου του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στηλιτεύει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη Real News.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή για το αν ο ίδιος ταυτίζεται με την άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο ΥΠΕΞ απάντησε χαρακτηριστικά πως «Το τουρκικό προξενείο συχνά δρα πέρα από τις αρμοδιότητές του. Εμείς πρέπει να φροντίζουμε να του το υπενθυμίζουμε. Πριν από όλα, επισημαίνω ότι η μουσουλμανική μειονότητα έζησε διαχρονικά καλά στην Ελλάδα, σε πολιτισμένα πλαίσια και με τα δικαιώματά της διασφαλισμένα. Σημειώνω ακόμα ότι σε αυτή την μειονότητα ανήκουν τόσο Ρομά όσο και Πομάκοι. Δύο ομάδες μουσουλμάνων της Θράκης οι οποίες δεν έχουν σχέση με τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως τουρκογενείς. Επιπλέον, δεν έχει παρά να συγκρίνει κανείς την ανάπτυξη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη με τα πάνδεινα που υπέστη ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης».

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εκφράζοντας την βούληση της Ε.Ε. μιλάει για την ανάγκη μιας δημοκρατικής Τουρκίας, στην οποία θα γίνονται σεβαστά τα συμφέροντα και οι ανάγκες όλων των θρησκευτικών, εθνικών και κοινωνικών ομάδων. «Δεν θέλουμε μια Τουρκία της εκδίκησης της διάσπασης και της αποσταθεροποίησης. Σε αυτά τα πλαίσια, θεωρώ αντιπαραγωγική τη δήλωση Ερντογάν ως προς την Αγία Σοφία» αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, προαναγγέλλει την παράδοση των Τούρκων πραξικοπηματιών που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη για τους οποίους όπως λέει κάθε άλλο παρά δικαιούνται της αλληλεγγύης μας. «Αυτό θα το αποφασίσουν οι δικαστές και οι άλλες αρμόδιες Αρχές. Οι τελευταίες ασφαλώς θα συνυπολογίσουν το κατά πόσο οι 8 ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος. Το ότι οι δικηγόροι τους επικαλούνται ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι το πραξικόπημα είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμά τους. Να σημειώσω, επί τη ευκαιρία, κάτι άλλο. Δεν μπορώ να δεχτώ την ύβρη του παραλληλισμού της μάχης όσων παλεύουν για τα δικαιώματά τους εθνικά, κοινωνικά και δημοκρατικά, με πραξικοπηματίες που ήθελαν να καταργήσουν δικαιώματα της κοινωνίας, οι οποίοι βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο, τραυμάτισαν και σκότωσαν διαδηλωτές. Αυτοί κάθε άλλο παρά δικαιούνται της αλληλεγγύης μας» σημειώνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του ΥΠΕΞ στη Real News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ