ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ο «Χρόνος» εκτός από χρήμα είναι και… Πινόκιο

ΜΜΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διευθύνοντες της τοπικής εφημερίδας «Ο Χρόνος» προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία και τους πολίτες της. Κατά καιρούς υπάρχουν δημοσιεύματα που προκαλούν την κοινή λογική των ανθρώπων όμως για κάποιον που γνωρίζει το περιβάλλον της εφημερίδας αυτής και γνωρίζει επίσης να διαβάζει και να ακτινογραφεί τα διάφορα ρεπορτάζ  καταλαβαίνει ποιος είναι ο λόγος που δημοσιεύονται τα ψεύτικα σχόλια και ρεπορτάζ.

Είπαμε και άλλη φορά ότι δεν μας ενδιαφέρει πως λειτουργεί το κάθε ΜΜΕ στην περιοχή αφού ο κάθε ιδιοκτήτης επιλεγεί τον τρόπο με τον οποίο τάχα ασκεί το λειτούργημα του Τύπου όμως μας ενοχλεί η τακτική που έχει αφετηρία την διάθεση για επίθεση εναντίον της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.

Η πρώτη επίθεση του «Χρόνου» εναντίον μας έγινε με την ευκαιρία της δημοσίευσης μια επιστολής δύο αντίδικων μας μετά από την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων. Παρόλο που δεοντολογικά δεν είναι σωστό να επιχαίρεται η διεύθυνση της εφημερίδας για το απαράδεκτο γεγονός της φίμωσης μιας εφημερίδας θα δικαιολογήσουμε την πράξη δημοσίευσης αφού μια προσωπική επιστολή και μάλιστα πληρωμένη πρέπει να δημοσιευτεί.

Όμως το ατόπημα των συντακτών της επιστολής στο οποίο τελικά συμμετείχε και η διεύθυνση της εφημερίδας ήταν το «κάρφωμα» του Πρωτοδίκη τον οποίον εξέθεσαν με τη δημοσιοποίηση της απόφασης πριν αυτή δημοσιευτεί επίσημα από τον ίδιο, γεγονός που προκάλεσε την πειθαρχική διερεύνηση του θέματος από Εφέτη ανακριτή.

Όμως ο συντάκτης του σχολίου δεν αρκέστηκε στη δημοσίευση  της επιστολής αλλά προτίμησε να σχολιάσει και ο ίδιος με τρόπο που θίγει τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ. Στο άμεσο μέλλον θα ζητηθεί με εξώδικη δήλωση η αποκατάσταση της αλήθειας.

Η ανάμιξη της διεύθυνσης του «Χρόνου» στη διένεξη που υπάρχει δεν εξαντλήθηκε στην παραπάνω περίπτωση. Με σχετικό σχόλιο της ίδιας της εφημερίδας και όχι με επιστολή αυτή τη φορά παρουσιάζονται τόσο η Πολιτική Προστασία  της Περιφέρειας όσο και ο Δήμος Αρριανών να υπηρετούν την Οικογενειακή Στέγη «Ακρίτας», αναφέρει το σχόλιο.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αρριανών ανταποκρίθηκαν  άμεσα στο αίτημα που κατατέθηκε εκ μέρους της Οικογενειακής Στέγης «Ακρίτας» για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο δρόμο από τις τελευταίες βροχοπτώσεις δυσχεραίνοντας σημαντικά τη διέλευση οχημάτων στο χωμάτινο δρόμο προς αυτήν και το δημοσίευμα βεβαίως καταλήγει ότι εξαιτίας αυτής της οικογενειακής στέγης θα αναπτυχτεί όλη η περιοχή.

Προσπαθήσαμε όπως κάνουμε πάντα να διερευνήσουμε το δημοσίευμα και διαπιστώσαμε ότι τόσο η Πολιτική Προστασία όσο και ο Δήμος Αρριανών δεν έχουν καμία σχέση με την «Οικογενειακή Στέγη» την οποία δεν γνωρίζουν καν και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα αναφέρονται στο σχόλιο της εφημερίδας.

Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος που διαχέονται τόσα ψέματα στηn κοινωνία της Κομοτηνής και που αποσκοπεί η παραπληροφόρηση του κοινού; Θα λέγαμε ότι ένας λόγος είναι να φανεί ότι η επιχείρηση αυτή «αγκαλιάστηκε» από όλους τους κατοίκους της περιοχής όπως φαίνεται και στις συνεντεύξεις που δίνουν κατά καιρούς οι πρωτεργάτες με τους εκατοντάδες εθελοντές, να φανεί ότι υπάρχει άνετη προσβασιμότητα που είναι απαραίτητο στοιχείο για την χορήγηση άδειας λειτουργίας για μια επιχείρηση που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κομοτηνής με τα 25 από αυτά να είναι προσπελάσιμα μόνο με ειδικά οχήματα.

Ασφαλώς το σχόλιο θα ενισχύσει το άλμπουμ των φωτογραφιών που διατηρεί η «Οικογενειακή Στέγη» εκεί όπου η εφημερίδα της πόλης μας έχει τη μερίδα του λέοντος με τις υπερφίαλες αναφορές για εκπαιδευτικά προγράμματα και εγκαίνια με πολλούς και διάφορους επισκέπτες. Άλλος λόγος και ο πλέον αξιόπιστος φυσικά είναι ότι ενδεχομένως η εφημερίδα αυτή να είναι  το ΜΜΕ που αναφέρεται στην κατάσταση των απασχολούμενων στην «Οικογενειακή Στέγη» φυσικά με την απαραίτητη αποζημίωση.

Είπαμε «ο Χρόνος είναι χρήμα» αλλά δεν πιστεύαμε ότι είναι και «Πινόκιο» .Τελικά θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση που περιμένουμε για να διαπιστώσουμε αν το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο δόθηκε σε μια ΑΜΚΕ ή σε μια «Οικογενειακή Στέγη».

TOPNEWS

Οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για την ανεύρεση ανιθαγενών μουσουλμάνων της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος για την περίπτωση μουσουλμάνου Θρακιώτη που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το 2004 με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε

Ήταν η χούντα που αφαίρεσε την ιθαγένεια της Μελίνας Μερκούρη και ήταν όλος ο πολιτισμένος κόσμος που καμάρωσε τότε τη γενναία στάση της σπουδαίας Ελληνίδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν την ίδια «τύχη», από τότε που εφαρμόστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1927 μέχρι και το 1955, οπότε και αντικαταστάθηκε με το εξίσου κατάπτυστο άρθρο 19, που παρέμεινε σε ισχύ μέχρι και το 1998, οπότε και καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Μόλις χθες (3/4), όμως, έληξε αίσια άλλη μία από τις ακραίες περιπτώσεις αναλγησίας και νομικής αυθαιρεσίας του ελληνικού κράτους κι έγινε έτσι άλλο ένα μικρό βήμα αποκατάστασης του κράτους δικαίου.

Μουσουλμάνος Θρακιώτης που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις δεκαετίες, ζούσε από το 2004 στη Θράκη χωρίς ελληνική ιθαγένεια.

Το Συμβούλιο Ιθαγένειας είχε απορρίψει δύο φορές την αίτηση ανάκτησης της ελληνικής του ιθαγένειας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ίσως το Συμβούλιο Ιθαγένειας αφουγκράστηκε τη συγκινητική ομιλία του βουλευτή στο βήμα της Βουλής για το δράμα μερικών δεκάδων ανιθαγενών της Θράκης ή κατανόησε επιτέλους το προφανές της μη εφαρμογής του άρθρου 19 στις περιπτώσεις όσων ξενιτεύτηκαν, για παράδειγμα στη Γερμανία, και πολύ περισσότερο όσων ζουν στην Ελλάδα.

Ρωτήσαμε τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σχετικά με το ζήτημα της τύχης αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ως «ανύπαρκτοι» πολίτες στη χώρα τους:

«Τα ζητήματα ιθαγένειας που ανακύπτουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όσους ζητούν ανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας, την οποία έχουν απολέσει με το άρθρο 19 και ζουν ιδίως στην Ελλάδα ως ανιθαγενείς.

Από το 2007, άρχισε η ιθαγενειακή αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά έχει γίνει. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες δεκάδες άτομα που διαβιούν στη Θράκη σε καθεστώς ανιθαγένειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται έμμεσα, από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν αιτηθεί την ανάκτηση της ιθαγένειάς τους.

Για να λυθεί το ζήτημα, καθώς εικάζουμε ότι πρόκειται για κοινωνικά αποκλεισμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, θα αποσταλούν οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας με χωρική αρμοδιότητα τη Θράκη, με σκοπό την «ανεύρεσή» τους και την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο έγγραφο θα γίνεται ανάλογη προσπάθεια «ανεύρεσης» ανιθαγενών από τα διάδοχα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Η δεύτερη αφορά όσους αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Και, για να προλάβω την ερώτησή σας, φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, ας είμαστε καλοπροαίρετοι, σε ανεπαρκή γνώση μιας δαιδαλώδους νομοθεσίας».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Ανανεώθηκε η θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πετυχημένο έργο του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου ορίστηκαν εκ νέου τα πέντε τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τα οποία είναι:

Τακτικά μέλη
Ισά Σελήμ του Βελή
Βετάτ Ρετζέπ του Αλή
Χουσεΐν Κιρ Αχμέτ του Χασάν
Σαλή Σαλή του Μουσταφά
Αχμέτ Σολάκ Σακήρ του Χασάν

Αναπληρωματικά μέλη
Γιουσούφ Οσμάν του Χουσεΐν
Ριτβάν Εμίν Ναζίφ του Γιουσούφ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Την παραλία του Προφήτη Ηλία καθάρισαν μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece»!

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν όλοι στα Γραφεία του Συλλόγου και ξεκίνησαν προς την παραλία του Προφήτη Ηλία. Εκεί, αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, άρχισε η περισυλλογή σκουπιδιών. Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ωστόσο όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Let’s do it Greece!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς εθελοντές, στους γονείς τους, αλλά και σε όλους που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την ΠΑΜΘ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Βασιλική Κουτάνη η οποία θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί, εξέδωσε η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή:

«Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα ήθελα να συγχαρώ τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Φωτεινή Βασιλική Κουτάνη για το εξαίρετο κείμενό της με το οποίο θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί. Το κείμενό της κατάφερε να συγκεράσει επιτυχώς την επιστημονική γνώση με τη δημιουργική γραφή, αναδεικνύοντας με ευαισθησία τον αγώνα της Μαρίας Κιουρί ως γυναίκας που αψήφησε πολλές κατεστημένες αντιλήψεις της εποχής της και διέπρεψε στον επιστημονικό στίβο. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους προσωπικούς αγώνες της μαθήτριάς μας, ένας από τους οποίους είναι και η συμμετοχή της στον παραπάνω διαγωνισμό!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
YΓΕΙΑ19 ώρες πριν

Νύχια, διατροφή και υγεία: Τι πρέπει να ξέρεις!

ΒΟΥΛΗ19 ώρες πριν

Χαρίτου: «Πρόσληψη εκπαιδευτικών και όχι συγχωνεύσεις τμημάτων στη Ροδόπη»

YΓΕΙΑ20 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 71 κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΡΑΜΑ1 ημέρα πριν

Δράμα: Έμενε άταφος μέχρι να πειστούν οι συγγενείς του ότι πέθανε από κορωνοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Ηχηρή διαφοροποίηση Στυλιανίδη από τη γραμμή Μητσοτάκη για τις εθνικές εκλογές

ΞΑΝΘΗ2 ημέρες πριν

Χρήση «κρατικής ισχύος» κατά των Ελλήνων της Πόλης, ζητάει από την Τουρκία ο ψευδομουφτής Ξάνθης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ2 εβδομάδες πριν

ΠΑΜΘ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις θα λάβουν τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής του «Γεννηματάς» μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαπός μετέφερε πέντε παράνομους μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ2 εβδομάδες πριν

Η Τουρκία βγάζει ξανά το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΡΟΔΟΠΗ3 εβδομάδες πριν

«Δύναμη Ψυχής»: Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΕΒΡΟΣ3 εβδομάδες πριν

Άνθιμος: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μειονότητα της Θράκης για τα δικά της συμφέροντα»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Δήμος Ιάσμου: 5.700 επισκέπτες στις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ