ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Οι Εισαγγελείς Ροδόπης που κρατάνε τη Δικαιοσύνη στο ύψος της

fonirodopis.gr

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οι σοβαρές παρουσίες της Αντιεισαγγελέως Εφετών και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους δίνουν ένα αίσθημα αισιοδοξίας ότι κάτι άλλαξε στο χώρο και της δικής μας περιοχής

Πολλές φορές κατά το παρελθόν νιώσαμε μια αρνητική συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων δικαστών που προσπαθούσαν με μια τακτική μεροληπτικής διάθεσης να απαξιώσουν τις προσπάθειες μας για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο. Το σύνθημα μας ότι αγωνιζόμαστε για την πάταξη της διαφθοράς και ότι στηρίζουμε την προσπάθεια των υγιών δυνάμεων για τη διαφάνεια είναι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό.

Πολλές από τις προσπάθειες μας έφεραν αποτελέσματα με τους υπαίτιους να απολογούνται στη Δικαιοσύνη, πολλές όμως  με ύποπτες διαδικασίες μπήκαν στο αρχείο  των δικαστικών γραφείων. Σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση και η ηγεσία του Αρείου Πάγου πιστές στην υποχρέωση που έχουν για καταπολέμηση της διαφθοράς βάζουν νέες προϋποθέσεις στη λειτουργία του Τύπου, ενισχύουν την παρουσία του και δίνουν  όλα εκείνα που χρειάζονται για τον αγώνα του για την καταπολέμηση του αμαρτωλού και σάπιου δικαστικού  κυκλώματος.

Πολλές φορές κατά το παρελθόν ακούσαμε συμβουλές από πολλούς φίλους και συνεργάτες να σταματήσουμε τις προσπάθειες μας και να μην ασχολούμαστε με τη συμπεριφορά των δικαστών γιατί όπως λέει και η παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», όμως εμείς δεν σταματήσαμε τον αγώνα για την σωστή απόδοση της Δικαιοσύνης προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπάρχει το ερώτημα στην κοινωνία αν ο Τύπος μπορεί να παίζει ουσιαστικό ρόλο  στη διερεύνηση και καταπολέμηση παρανομιών και φυσικά αν η Δικαιοσύνη όπως υπήρχε μέχρι σήμερα θέλει και μπορεί να σταθεί στο ύψος της.

Ο αγνός Τύπος, και όχι αυτός που χαϊδεύει πλάτες ισχυρών και πλούσιων, μπορεί να μένει πιστός στον αγώνα που διεξάγει όμως τώρα διαπιστώθηκε πλέον ότι υπάρχει και η διάθεση από τους δικαστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τα τελευταία γεγονότα με πρωταγωνιστές τους επαγγελματίες δικομανείς έδειξαν ότι στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής υπάρχουν δικαστές και εισαγγελείς που δεν επηρεάζονται από το παραδικαστικό κύκλωμα ούτε φυσικά από τις συστατικές επιστολές πρώην ανωτέρων δικαστικών.

Οι σοβαρές παρουσίες της Αντιεισαγγελέως Εφετών και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους δίνουν ένα αίσθημα αισιοδοξίας ότι κάτι άλλαξε στο χώρο και της δικής μας περιοχής.

Εμείς θα συνεχίσουμε παρ’ όλες τις επιθέσεις που δεχόμαστε ακόμη και από δραχμοδίαιτα ΜΜΕ να αγωνιζόμαστε για την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα συνεχίσουμε αυτό που κάναμε μέχρι σήμερα στηρίζοντας επιπλέον και τους αδιάφθορους δικαστές που τιμούν ιδιαίτερα το θεσμό της Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ