ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Επιστρέφεται ως απαράδεκτη η πρόσκληση ΚΙΕΦ για τις εκδηλώσεις μνήμης του Σαδίκ

fonirodopis.gr

ΣΑΔΙΚ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Στη Θράκη υπάρχει μόνο θρησκευτική μειονότητα και όχι εθνική, όπως ψευδώς και παραπλανητικώς αναφέρεται στην πρόσκληση του ακροδεξιού κόμματος

Πρόσκληση προς τα αξιότιμα μέλη του Τύπου απέστειλε το εθνικιστικό ακροδεξιό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) προκειμένου αυτά να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης του ιδρυτή του Κόμματος, Αχμέτ Σαδίκ, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 ετών από το θάνατο του στις 24 Ιουλίου.

Η ΦΩΝΗ θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της δηλώνει δημόσια ότι τάσσεται υπέρ της νομιμότητας και των διεθνών Συνθηκών αποδεχόμενη παράλληλα και τις τοποθετήσεις επί του σχετικού όλων των πολιτικών φορέων της Ελλάδος.

Όπως ορίζεται από τη διεθνή Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία υπέγραψε και η ίδια η Τουρκία, στην Ελλάδα αναγνωρίζεται και υπάρχει μόνο θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα.

Σύμφωνα επίσης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική και όχι εθνική και τα δικαιώματα της καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από το ελληνικό Σύνταγμα.

Αντίστοιχες θέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πήραν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λοβέρδος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκος αλλά και η Τοπική Οργάνωση Έβρου του Ποταμιού, οι οποίοι επανέλαβαν τη ρητή αναφορά ως προς την ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι παρόλο που προτίθεται να καλύψουμε δημοσιογραφικά τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει το ΚΙΕΦ, θεωρούμε ως ψευδές και παραπλανητικό το περιεχόμενο της πρόσκλησης προς τα μέλη του Τύπου, δεν το αποδεχόμαστε επ’ ουδενί και η όποια παρουσία μας εκεί δεν πρόκειται να το νομιμοποιήσει.

Στην πρόσκληση, την οποία υπογράφουν η σύζυγος του εκλιπόντος Ισίκ Αχμέτ και ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαούς, το ΚΙΕΦ αναφέρει αναλυτικά:

«Αξιότιμα Μέλη του Τύπου, Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στις εκδηλώσεις μνήμης στο 21ο έτος από την αποβίωση του αξέχαστου ηγέτη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, αείμνηστου Iατρού Σαδίκ Αχμέτ, στις 24 Ιουλίου 2016, ημέρα Κυριακή. Η παρουσία σας θα ενδυναμώσει εμάς αλλά και τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης στον δίκαιο αγώνα τους».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως γνωστοποίησε το ΚΙΕΦ είναι το εξής:

24 Ιουλίου 2016 Κυριακή

16:00 Συγκέντρωση Στο Κεντρικό Υποκατάστημα (Παλιά Κεντρικά Γραφεία) του ΚΙΕΦ.
16:45 Πορεία από το Κεντρικό Υποκατάστημα προς τη Νομαρχία.
18:00 Τελετή Μνήμης στον Τάφο.
20:00 Τελετή Ανάγνωσης Μεβλίτ στα Κεντρικά Γραφεία Και Δείπνο.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ