ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Παππάς: Φτιάξαμε 200.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2016

FoniRodopis

ΠΑΠΠΑΣ

«Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που δεν παραβίασε τη λαϊκή εντολή», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας κάνοντας λόγο για «σταθεροποίηση της οικονομίας» – Επιμένουμε στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τόνισε ο ίδιος

«Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που δεν παραβίασε τη λαϊκή εντολή. Ο λαός γνώριζε το τι καταφέραμε και του ζητήσαμε να το κρίνει και να αποφασίσει» ανέφερε ο Νίκος Παππάς στη σημερινή του ομιλία στο συνέδριο του Economist.

«Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ότι θα αποσταθεροποιηθεί εκ νέου η κυβέρνηση και η οικονομία. Διαψεύστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε πως αν η αναδιάρθρωση του χρέους γίνει γρήγορα και αξιόπιστα, θα πείσει καταναλωτές και επενδυτές ότι η Ελλάδα μπαίνει σε νέα φάση.

Κάνοντας απολογισμό του έργου της Κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση αντί για «κορώνες» περί success story λέει πως με την αυταπόδεικτη πολιτική σταθερότητα σταθεροποιείται και η οικονομία. «Δεν θα μιλήσουμε για success story όπως έκαναν άλλοι την ώρα που είχαν υπογραφεί συμφωνίες ανέφικτων πλεονασμάτων».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απαρίθμησε τα στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκε η διαπραγμάτευση κατά την πρώτη αξιολόγηση.

Όπως είπε:

– Επιμείναμε να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις και μειώσεις μισθών στο δημόσιο.

– H κυβέρνησή μας επέμεινε να συνεχίσει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση.

– Επέμεινε να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.

– Να μην υπάρξουν περικοπές στις καταβαλλόμενες συντάξεις.

– Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία για τα χαμηλά εισοδήματα.

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως ούτε η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ούτε η ραγδαία μείωση του εργασιακού κόστους αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα ή την παραγωγικότητα και ότι η κυβέρνηση επιμένει στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στη μη απελευθέρωση των απολύσεων.

Η κυβέρνηση προωθεί μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και αποδοτικότητα της οικονομίας αλλά και την αποτελεσματικότητα στη συλλογή φόρων, τόνισε ο υπουργός επικρατείας. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι ψηφίστηκε η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα (η οποία δυστυχώς δεν στηρίχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση) αλλά και μεταρρυθμίσεις που κάνουν το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα πιο δίκαιο και διαφανές, με προστασία των χαμηλών εισοδημάτων.

«Η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των χωρών της ΕΕ στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων και πρώτη στην προετοιμασία του ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου», ανέφερε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας ότι μεγάλα έργα υποδομής που είχαν παγώσει την τελευταία 5ετία ξεκίνησαν εκ νέου, ο τουρισμός πάει για καινούριο ρεκόρ αφίξεων, ενώ μέσα στο 2016 δημιουργήθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα η ανεργία να κινείται διαρκώς πτωτικά. Σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πλεόνασμα του 2015, ανέφερε ότι αυτός έχει υπερκαλυφθεί κατά 1% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός εκτίμησε πως είμαστε σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα ξεπροβάλλει ως λύση για την Ευρώπη και όχι ως πρόβλημα, αλλά ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση αντί για «κορώνες» περί success story λέει πως με την αυταπόδεικτη πολιτική σταθερότητα σταθεροποιείται και η οικονομία. «Δεν θα μιλήσουμε για success story όπως έκαναν άλλοι την ώρα που είχαν υπογραφεί συμφωνίες ανέφικτων πλεονασμάτων».

Από την ομιλία του υπουργού Επικρατείας δεν έλειψε φυσικά και η αναφορά στο αυριανό δημοψήφισμα στη Βρετανία. «Θα είναι εξαιρετικά αρνητικό, αν ο λαός στη Βρετανία αποφασίσει για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ», υπογράμμισε και χαρακτήρισε αφελείς όσους προσπαθούν να τιμολογήσουν σε ευρώ το κόστος ενός Brexit, διότι το κόστος θα είναι τεράστιο και θα είναι πολιτικό. «Η ΕΕ πρέπει γρήγορα να εμβαθύνει τη δημοκρατία και την οικονομική ολοκλήρωση», συμπλήρωσε.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ6 ώρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ7 ώρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ