ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Γεννηματά: «Ο Τσίπρας δεν αποτελεί μέρος της λύσης γιατί απέτυχε»

fonirodopis.gr

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Κυβέρνηση εθνικής γραμμής ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Είπε «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Με την αποκάλυψη πως πριν από έναν χρόνο είχε η ίδια προτείνει στον πρωθυπουργό την αλλαγή του εκλογικού νόμου ξεκίνησε τη συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά. «Έχεις 250 βουλευτές που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Άλλαξε τον εκλογικό νόμο» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015.

Μιλώντας στον ANT1 για το θέμα του εκλογικού νόμου μίλησε για πυροτέχνημα της κυβέρνησης και επιφυλάχθηκε να ακούσει πρώτα τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν είναι κυβέρνηση, είναι σούπερ μάρκετ» προσέθεσε, επισημαίνοντας τις διαφορετικές θέσεις που αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη σχετικά με την απλή αναλογική. «Ο τυχωδιοκτισμός δεν έχει σχέση με την Αριστερά» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το θέμα του εκλογικού νόμου ως αντιπερισπασμό

«Δε θα κάνουμε τη χάρη στον κ. Τσίπρα να ξεχάσουμε το κόψιμο του ΕΚΑΣ, τις αλλαγές στα εργασιακά» προσέθεσε και υπενθύμισε πως από την περίοδο που ήταν υπερνομάρχης υποστήριζε την απλή αναλογική με όριο 3% και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Πάντως, εμφανίστηκε ανοιχτή στη συζήτηση για ένα μικρό μπόνους στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα πετύχει ποσοστό πάνω από το 40%- 42%.

«Μεγάλο λάθος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά εκλογές, η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και κυβέρνηση εθνικής γραμμής» συνέχισε και επισήμανε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποτελεί πλέον μέρος της λύσης γιατί απέτυχε».

«Συμφωνείτε με τη ψήφο στα 17» ρωτήθηκε. «Το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε τη ψήφο στα 18, είναι δυνατόν να διαφωνεί με αυτό» απάντησε η Φώφη Γεννηματά.

Για το περιεχόμενο της εθνικής γραμμής έθεσε ως στόχους την έξοδο από τα μνημόνια, τις μεταρρυθμίσεις και την αλλαγή του πλεονάσματος του 3,5%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ