ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Ξυδάκης: Δεν είναι κάτι τραγικό η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά

fonirodopis.gr

ΞΥΔΑΚΗΣ

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κινήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξυδάκης, σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

«Το να αναγνωστεί ένα απόσπασμα του Κορανίου δεν είναι κάτι το τραγικό. Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες», δήλωσε χθες ο κ. Ξυδάκης στον Alpha 989 και πρόσθεσε: «Το να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο δεν είναι έλλειψη σεβασμού».

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών, σε επίσημη ανακοίνωσή του καταδίκασε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.

«Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ