ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Φωτόπουλος: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετέτρεψαν τη ΔΕΗ σε «Φιλιππινέζα» των ιδιωτών

fonirodopis.gr
Η πρόεδρος του κλαδικού Σωματείο Εμπορίου και Υπηρεσιών Κομοτηνής κ. Ρυία Πατσατζή συνέφαγε με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Νίκο Φωτόπουλο και τον Γ.Γ. της ΕΤΕ ΔΕΗ κ. Κωνσταντίνο Μανιάτη

Η πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών Κομοτηνής κ. Ρυία Πατσατζή συνέφαγε με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Νίκο Φωτόπουλο και τον Γ.Γ. της ΕΤΕ ΔΕΗ κ. Κωνσταντίνο Μανιάτη

Ούτε κατ’ ελάχιστο δεν ευθύνονται οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι. Εξάλλου η ΔΕΗ εξοικονόμησε από εμάς τα τελευταία χρόνια 3,5 δισ. Αυτοί που ευθύνονται είναι αυτοί που λεηλάτησαν την επιχείρηση, είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ

Επίσκεψη στην Κομοτηνή πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Φωτόπουλος προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εργαζομένους της επιχείρησης ενόψει και των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στην ΕΤΕ ΔΕΗ το διήμερο 8-9 Ιουνίου.

Ο ίδιος μιλώντας στη ΦΩΝΗ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη ΔΕΗ λέγοντας πως «περνάει πολύ δύσκολες. Πριν από δύο μήνες ανακοίνωσε αρνητικά αποτελέσματα παρότι εξοικονόμησε από τη μείωση – κλέψιμο των μισθών μας πάνω από 3,5 δις τα τελευταία χρόνια. Τα χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η επιχείρηση κάθε μέρα που περνάει μπαίνει μέσα και όλα αυτά φτιάχνουν μια δυσοίωνη εικόνα για το μέλλον της».

Αναφερόμενος στους λόγους της κατάστασης αυτής ο κ. Φωτόπουλος δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι οποίες συμπεριφέρθηκαν στη ΔΕΗ σαν να ήταν η «Φιλιππινέζα» των ιδιωτών. «Χρόνια ολόκληρα επέτρεπαν στους καταναλωτές να φεύγουν από τον πάροχο και να αφήνουν πίσω χρέη, επέτρεπαν στους αεριτζήδες ιδιώτες να αρπάζουν τους πελάτες της ΔΕΗ απαγορεύοντας στην επιχείρηση να δίνει αντιπροσφορά προκειμένου να τους κρατήσει» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ερωτηθείς ο ίδιος για την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι πολίτες για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ απάντησε ότι πρόκειται για μια στρεβλή εικόνα και για ανακρίβειες που εκτοξεύουν οι κυβερνήσεις απέναντι τους. «Ο αγώνας που δίνουν οι συνδικαλιστές με τους κυρίους που λυμαίνονται την επιχείρηση είναι άνισος καθώς αυτοί κατέχουν μεγάλη δύναμη. Ελέγχουν τα ΜΜΕ, είναι σαν να έχουν αυτοί πυρηνικά και εμείς σφεντόνες. Αυτοί μέσα από τα κανάλια τους έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε εκατομμύρια σπίτια και να ζυμώνουν όπως θέλουν εκατομμύρια συνανθρώπων μας λέγοντας μια σειρά από ανακρίβειες.

Ευθυνόμαστε για παράδειγμα εμείς και οι μισθοί μας για το κατάντημα της ΔΕΗ. Κάθε φορά που αντιστεκόμαστε στα σχέδια τους και αποκαλύπτουμε τους σκοπούς τους ακούμε ότι δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Ούτε κατ’ ελάχιστο δεν ευθύνονται οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι. Εξάλλου η ΔΕΗ εξοικονόμησε από εμάς τα τελευταία χρόνια 3,5 δις. Αυτοί που ευθύνονται είναι αυτοί που λεηλάτησαν τη ΔΕΗ.

Πέρσι τέτοιο καιρό καταφέραμε να δίνεται σε κάθε εργαζόμενο της επιχείρησης μία οικονομική ενίσχυση ως τροφή. Γι’ αυτό το θέμα, που δεν ισχύει μόνο στη ΔΕΗ, λύσσαξαν στην κυριολεξία και εμφάνισαν αυτή την κατάκτηση των εργαζομένων ως την αιτία που καταστρέφεται η επιχείρηση. Μάλιστα το εμφάνισαν στα κανάλια τους λέγοντας ότι η «γριούλα» θα πληρώσει το τροφείο των εργαζομένων της ΔΕΗ και εξαιτίας αυτού του λόγου θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Τέλος, όσον αφορά την άποψη του για την στάση μέχρι σήμερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι. Είμαστε επίσης δυσαρεστημένοι. Βεβαίως δεν θα επιρρίψουμε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά αυτόν τον τόπο μονάχα 1 χρόνο την κύρια ευθύνη, την οποία έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Όμως ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί επιτρέπει να συνεχίζονται μια σειρά από απαράδεκτα του παρελθόντος και περιμένουμε να τα αλλάξει. Έχει την ευκαιρία και θα κριθεί. Έχει ευθύνες γιατί με την υπογραφή του μνημονίου συμφώνησε σε μια σειρά από απαράδεκτα που εάν και εφόσον υλοποιηθούν ο γίγαντας που έχτισε ο ελληνικός λαός όχι απλά θα πάψει να είναι γίγαντας αλλά θα μετατραπεί σε νάνο. Συγκεκριμένα συμφώνησε ως το 2020 το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να έχει περάσει στα χέρια των ιδιωτών όπως επίσης και το 50% των πελατών μας να περάσει στους ιδιώτες. Αυτά τα θεωρώ ανεπίτρεπτα για μία αριστερή κυβέρνηση και δεν έχουν καμία σχέση με τον υγιή ανταγωνισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ