ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Φωτόπουλος: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετέτρεψαν τη ΔΕΗ σε «Φιλιππινέζα» των ιδιωτών

Η πρόεδρος του κλαδικού Σωματείο Εμπορίου και Υπηρεσιών Κομοτηνής κ. Ρυία Πατσατζή συνέφαγε με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Νίκο Φωτόπουλο και τον Γ.Γ. της ΕΤΕ ΔΕΗ κ. Κωνσταντίνο Μανιάτη

Η πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών Κομοτηνής κ. Ρυία Πατσατζή συνέφαγε με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Νίκο Φωτόπουλο και τον Γ.Γ. της ΕΤΕ ΔΕΗ κ. Κωνσταντίνο Μανιάτη

Ούτε κατ’ ελάχιστο δεν ευθύνονται οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι. Εξάλλου η ΔΕΗ εξοικονόμησε από εμάς τα τελευταία χρόνια 3,5 δισ. Αυτοί που ευθύνονται είναι αυτοί που λεηλάτησαν την επιχείρηση, είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ

Επίσκεψη στην Κομοτηνή πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Φωτόπουλος προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εργαζομένους της επιχείρησης ενόψει και των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στην ΕΤΕ ΔΕΗ το διήμερο 8-9 Ιουνίου.

Ο ίδιος μιλώντας στη ΦΩΝΗ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη ΔΕΗ λέγοντας πως «περνάει πολύ δύσκολες. Πριν από δύο μήνες ανακοίνωσε αρνητικά αποτελέσματα παρότι εξοικονόμησε από τη μείωση – κλέψιμο των μισθών μας πάνω από 3,5 δις τα τελευταία χρόνια. Τα χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η επιχείρηση κάθε μέρα που περνάει μπαίνει μέσα και όλα αυτά φτιάχνουν μια δυσοίωνη εικόνα για το μέλλον της».

Αναφερόμενος στους λόγους της κατάστασης αυτής ο κ. Φωτόπουλος δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι οποίες συμπεριφέρθηκαν στη ΔΕΗ σαν να ήταν η «Φιλιππινέζα» των ιδιωτών. «Χρόνια ολόκληρα επέτρεπαν στους καταναλωτές να φεύγουν από τον πάροχο και να αφήνουν πίσω χρέη, επέτρεπαν στους αεριτζήδες ιδιώτες να αρπάζουν τους πελάτες της ΔΕΗ απαγορεύοντας στην επιχείρηση να δίνει αντιπροσφορά προκειμένου να τους κρατήσει» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ερωτηθείς ο ίδιος για την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι πολίτες για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ απάντησε ότι πρόκειται για μια στρεβλή εικόνα και για ανακρίβειες που εκτοξεύουν οι κυβερνήσεις απέναντι τους. «Ο αγώνας που δίνουν οι συνδικαλιστές με τους κυρίους που λυμαίνονται την επιχείρηση είναι άνισος καθώς αυτοί κατέχουν μεγάλη δύναμη. Ελέγχουν τα ΜΜΕ, είναι σαν να έχουν αυτοί πυρηνικά και εμείς σφεντόνες. Αυτοί μέσα από τα κανάλια τους έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε εκατομμύρια σπίτια και να ζυμώνουν όπως θέλουν εκατομμύρια συνανθρώπων μας λέγοντας μια σειρά από ανακρίβειες.

Ευθυνόμαστε για παράδειγμα εμείς και οι μισθοί μας για το κατάντημα της ΔΕΗ. Κάθε φορά που αντιστεκόμαστε στα σχέδια τους και αποκαλύπτουμε τους σκοπούς τους ακούμε ότι δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Ούτε κατ’ ελάχιστο δεν ευθύνονται οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι. Εξάλλου η ΔΕΗ εξοικονόμησε από εμάς τα τελευταία χρόνια 3,5 δις. Αυτοί που ευθύνονται είναι αυτοί που λεηλάτησαν τη ΔΕΗ.

Πέρσι τέτοιο καιρό καταφέραμε να δίνεται σε κάθε εργαζόμενο της επιχείρησης μία οικονομική ενίσχυση ως τροφή. Γι’ αυτό το θέμα, που δεν ισχύει μόνο στη ΔΕΗ, λύσσαξαν στην κυριολεξία και εμφάνισαν αυτή την κατάκτηση των εργαζομένων ως την αιτία που καταστρέφεται η επιχείρηση. Μάλιστα το εμφάνισαν στα κανάλια τους λέγοντας ότι η «γριούλα» θα πληρώσει το τροφείο των εργαζομένων της ΔΕΗ και εξαιτίας αυτού του λόγου θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Τέλος, όσον αφορά την άποψη του για την στάση μέχρι σήμερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι. Είμαστε επίσης δυσαρεστημένοι. Βεβαίως δεν θα επιρρίψουμε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά αυτόν τον τόπο μονάχα 1 χρόνο την κύρια ευθύνη, την οποία έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Όμως ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί επιτρέπει να συνεχίζονται μια σειρά από απαράδεκτα του παρελθόντος και περιμένουμε να τα αλλάξει. Έχει την ευκαιρία και θα κριθεί. Έχει ευθύνες γιατί με την υπογραφή του μνημονίου συμφώνησε σε μια σειρά από απαράδεκτα που εάν και εφόσον υλοποιηθούν ο γίγαντας που έχτισε ο ελληνικός λαός όχι απλά θα πάψει να είναι γίγαντας αλλά θα μετατραπεί σε νάνο. Συγκεκριμένα συμφώνησε ως το 2020 το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να έχει περάσει στα χέρια των ιδιωτών όπως επίσης και το 50% των πελατών μας να περάσει στους ιδιώτες. Αυτά τα θεωρώ ανεπίτρεπτα για μία αριστερή κυβέρνηση και δεν έχουν καμία σχέση με τον υγιή ανταγωνισμό».

TOPNEWS

Οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για την ανεύρεση ανιθαγενών μουσουλμάνων της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος για την περίπτωση μουσουλμάνου Θρακιώτη που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το 2004 με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε

Ήταν η χούντα που αφαίρεσε την ιθαγένεια της Μελίνας Μερκούρη και ήταν όλος ο πολιτισμένος κόσμος που καμάρωσε τότε τη γενναία στάση της σπουδαίας Ελληνίδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν την ίδια «τύχη», από τότε που εφαρμόστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1927 μέχρι και το 1955, οπότε και αντικαταστάθηκε με το εξίσου κατάπτυστο άρθρο 19, που παρέμεινε σε ισχύ μέχρι και το 1998, οπότε και καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Μόλις χθες (3/4), όμως, έληξε αίσια άλλη μία από τις ακραίες περιπτώσεις αναλγησίας και νομικής αυθαιρεσίας του ελληνικού κράτους κι έγινε έτσι άλλο ένα μικρό βήμα αποκατάστασης του κράτους δικαίου.

Μουσουλμάνος Θρακιώτης που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις δεκαετίες, ζούσε από το 2004 στη Θράκη χωρίς ελληνική ιθαγένεια.

Το Συμβούλιο Ιθαγένειας είχε απορρίψει δύο φορές την αίτηση ανάκτησης της ελληνικής του ιθαγένειας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ίσως το Συμβούλιο Ιθαγένειας αφουγκράστηκε τη συγκινητική ομιλία του βουλευτή στο βήμα της Βουλής για το δράμα μερικών δεκάδων ανιθαγενών της Θράκης ή κατανόησε επιτέλους το προφανές της μη εφαρμογής του άρθρου 19 στις περιπτώσεις όσων ξενιτεύτηκαν, για παράδειγμα στη Γερμανία, και πολύ περισσότερο όσων ζουν στην Ελλάδα.

Ρωτήσαμε τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σχετικά με το ζήτημα της τύχης αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ως «ανύπαρκτοι» πολίτες στη χώρα τους:

«Τα ζητήματα ιθαγένειας που ανακύπτουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όσους ζητούν ανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας, την οποία έχουν απολέσει με το άρθρο 19 και ζουν ιδίως στην Ελλάδα ως ανιθαγενείς.

Από το 2007, άρχισε η ιθαγενειακή αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά έχει γίνει. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες δεκάδες άτομα που διαβιούν στη Θράκη σε καθεστώς ανιθαγένειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται έμμεσα, από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν αιτηθεί την ανάκτηση της ιθαγένειάς τους.

Για να λυθεί το ζήτημα, καθώς εικάζουμε ότι πρόκειται για κοινωνικά αποκλεισμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, θα αποσταλούν οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας με χωρική αρμοδιότητα τη Θράκη, με σκοπό την «ανεύρεσή» τους και την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο έγγραφο θα γίνεται ανάλογη προσπάθεια «ανεύρεσης» ανιθαγενών από τα διάδοχα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Η δεύτερη αφορά όσους αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Και, για να προλάβω την ερώτησή σας, φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, ας είμαστε καλοπροαίρετοι, σε ανεπαρκή γνώση μιας δαιδαλώδους νομοθεσίας».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Ανανεώθηκε η θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πετυχημένο έργο του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου ορίστηκαν εκ νέου τα πέντε τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τα οποία είναι:

Τακτικά μέλη
Ισά Σελήμ του Βελή
Βετάτ Ρετζέπ του Αλή
Χουσεΐν Κιρ Αχμέτ του Χασάν
Σαλή Σαλή του Μουσταφά
Αχμέτ Σολάκ Σακήρ του Χασάν

Αναπληρωματικά μέλη
Γιουσούφ Οσμάν του Χουσεΐν
Ριτβάν Εμίν Ναζίφ του Γιουσούφ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Την παραλία του Προφήτη Ηλία καθάρισαν μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece»!

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν όλοι στα Γραφεία του Συλλόγου και ξεκίνησαν προς την παραλία του Προφήτη Ηλία. Εκεί, αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, άρχισε η περισυλλογή σκουπιδιών. Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ωστόσο όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Let’s do it Greece!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς εθελοντές, στους γονείς τους, αλλά και σε όλους που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την ΠΑΜΘ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Βασιλική Κουτάνη η οποία θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί, εξέδωσε η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή:

«Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα ήθελα να συγχαρώ τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Φωτεινή Βασιλική Κουτάνη για το εξαίρετο κείμενό της με το οποίο θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί. Το κείμενό της κατάφερε να συγκεράσει επιτυχώς την επιστημονική γνώση με τη δημιουργική γραφή, αναδεικνύοντας με ευαισθησία τον αγώνα της Μαρίας Κιουρί ως γυναίκας που αψήφησε πολλές κατεστημένες αντιλήψεις της εποχής της και διέπρεψε στον επιστημονικό στίβο. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους προσωπικούς αγώνες της μαθήτριάς μας, ένας από τους οποίους είναι και η συμμετοχή της στον παραπάνω διαγωνισμό!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ3 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ4 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ11 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ12 ώρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ12 ώρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ13 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ14 ώρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ4 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ14 ώρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 ημέρα πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x