ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Εκδικητικές κινήσεις από στελέχη του Επιμελητηρίου σε βάρος του Καρά Χουσεΐν

ΚΑΡΑ ΧΟΥΣΕΪΝ

Στοχοποιήθηκε επειδή τόλμησε να ζητήσει διαφάνεια στις δαπάνες

Δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη η υπόθεση της καταγγελίας που έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά την έγκληση που κατέθεσαν εναντίον του πρώην οικονομικού επόπτη Καρά Χουσεΐν τα στελέχη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης τάχα για εξύβριση και απαράδεκτη συμπεριφορά.

Είχε την αφέλεια να πιστεύει ο κ. Καρά Χουσεΐν ότι θα μπορούσε μέσα από το αξίωμα του οικονομικού επόπτη να δημιουργήσει συνθήκες διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών  του φορέα των επαγγελματιών, συνθήκες απόλυτης τήρησης των διατάξεων των νόμων  και ζητούσε για κάθε οικονομικό θέμα να υπάρχουν στο τραπέζι τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ζητούσε να προσκομίζονται τα στοιχεία που να δικαιολογούν την πληρωμή της δαπάνης και αυτό θεωρήθηκε μεγάλη και υπερβολική αξίωση και απαράδεκτη ενέργεια.

Ποιος ήταν άραγε αυτός ο αφελής μειονοτικός που τόλμησε να ζητήσει ενημέρωση για τη νόμιμη πληρωμή των δαπανών όταν οι ίδιοι οι μηνυτές του δεν πειθάρχησαν ακόμη και σε εισαγγελική εντολή να χορηγήσουν, ενόψει μιας άλλης δίκης, τα στοιχεία που ζητούσε ο οικονομικός επόπτης;

Ποιος ήταν άραγε αυτός ο αφελής μειονοτικός σύμβουλος που νόμισε ότι μπορούσε να επιβάλει όρους διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση;

Ποιος άραγε ήταν ο αφελής μειονοτικός σύμβουλος που θα μπορούσε να αντέξει τις συνεχείς επιθέσεις των στελεχών της αμαρτωλής διοικητικής επιτροπής και των διοικητικών στελεχών;

Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ένιωσε την απόλυτη αλαζονική, αυταρχική και ετσιθελική συμπεριφορά των υπόλοιπων μελών της διοικητικής επιτροπής και των μηνυτών του που ήθελαν την πληρωμή δαπανών ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ  χωρίς την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Η υπόθεση περατώθηκε μετά από εισαγγελική παρέμβαση που βρήκε το τρόπο να κατοχυρώσει το μέλλον του Καρά Χουσεΐν. Ένας και μοναδικός ήταν ο στόχος της ηγετικής ομάδας του Επιμελητηρίου κι αυτός δεν ήταν άλλος από την άμεση αποχώρηση από τη θέση του οικονομικού επόπτη ώστε να συνεχίσουν  χωρίς φόβο να ενεργούν παράτυπα, καταχρηστικά και  παράνομα όπως απεδείχθη από την οικονομική  επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή της Εισαγγελίας Ροδόπης.

Οι επιθέσεις και οι προπηλακισμοί ήταν στην ημερήσια διάταξη ενώ επιχειρήθηκε και η αντικατάσταση του με τη διαδικασία της πρότασης μομφής αφού θεωρήθηκε ότι ασκούσε μπακαλίστικη πολιτική λες και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου ήταν και είναι απόφοιτοι του Χάρβαρντ.

Μην αντέχοντας όμως αυτές τις επιθέσεις τελικά παραιτήθηκε από τη θέση του οικονομικού επόπτη δίνοντας την ευκαιρία να αντικατασταθεί από άλλον πειθαρχημένο μειονοτικό σύμβουλο που πιστεύουμε ότι υπογράφει χωρίς αντίρρηση τις δαπάνες του Επιμελητηρίου.

Τελικά το παιγνίδι των στελεχών της διοικητικής επιτροπής ανέλαβαν να το διεκπεραιώσουν τα διοικητικά στελέχη του Επιμελητηρίου που κατέθεσαν την μήνυση εναντίον του τάχα για εξύβριση και απειλές. Είναι τουλάχιστον μια θρασύτατη και συγχρόνως  προκλητική πράξη τα στελέχη αυτά που αναφέρονται στο πόρισμα (μέλη διοικητικής επιτροπής και υπάλληλοι) να έχουν πράξει δεκάδες και ίσως εκατοντάδες παράτυπες πράξεις που είχαν κόστος για το Επιμελητήριο να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και να ζητούν τη τιμωρία ενός μειονοτικού συμβούλου που ήθελε τουλάχιστον να διαφυλάξει και την δική του θέση από πιθανές ευθύνες στο μέλλον.

Είναι γεγονός ότι όλοι οι μηνυτές και οι μάρτυρες που θα καταθέσουν εναντίον του στη δίκη είναι μέλη μιας    ομάδας που εμπλέκονται στο «ροκάνισμα» του δημοσίου χρήματος και το ερώτημα είναι αν και πόσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι. Η δικαιολογία για την μήνυση αυτή ήταν ότι αποκάλεσε  τους διοικητικούς υπαλλήλους «λαμόγια», μια λέξη που δεν ανήκει στο ελληνικό λεξιλόγιο αλλά καθιερώθηκε να λέγεται για όσους αποδεικνύεται ότι ενέχονται σε παραβατικές ενέργειες και το ερώτημα είναι, γιατί αν ειπώθηκε αυτή η λέξη (πρέπει να αποδειχτεί άραγε) ενοχλήθηκαν οι μηνυτές όταν με την πλέον αξιόπιστη διαδικασία απεδείχθη ότι ενέχονται στη διάπραξη παράτυπων πράξεων που αφορούν την οικονομική διαχείριση του Επιμελητηρίου.

Να θυμίσουμε τις γνώστες παροιμίες του λαού που λένε «ότι φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» όπως επίσης «ότι εκεί που χρωστούσαν ζητούσαν και τα ρέστα».

Η απόφαση όμως του εισαγγελέα κ. Ζιγκόλη για τη διεξαγωγή της δίκης δημιουργεί και άλλα ερωτηματικά  σε όσους έμαθαν για τη δίκη αυτή αφού σχετική είναι η  υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας μετά το πόρισμα  του οικονομικού επιθεωρητή. Όταν εκκρεμεί η υπόθεση, όταν το πόρισμα ομιλεί για εκατοντάδες παραβατικές ενέργειες που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν «λαμογιές» γιατί δεν υπήρξε η ευαισθησία τουλάχιστον να συνδικαστούν οι δύο υποθέσεις ώστε να υπάρχει καλύτερη απονομή της Δικαιοσύνης;

Παράξενο επίσης, θεωρείται το γεγονός ότι 13 μήνες μετά την υποβολή του πορίσματος στην Εισαγγελία Ροδόπης δεν φάνηκε καμία κίνηση που να δικαιολογεί το ενδιαφέρον του Εισαγγελέα.

TOPNEWS

Οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για την ανεύρεση ανιθαγενών μουσουλμάνων της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος για την περίπτωση μουσουλμάνου Θρακιώτη που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το 2004 με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε

Ήταν η χούντα που αφαίρεσε την ιθαγένεια της Μελίνας Μερκούρη και ήταν όλος ο πολιτισμένος κόσμος που καμάρωσε τότε τη γενναία στάση της σπουδαίας Ελληνίδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν την ίδια «τύχη», από τότε που εφαρμόστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1927 μέχρι και το 1955, οπότε και αντικαταστάθηκε με το εξίσου κατάπτυστο άρθρο 19, που παρέμεινε σε ισχύ μέχρι και το 1998, οπότε και καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Μόλις χθες (3/4), όμως, έληξε αίσια άλλη μία από τις ακραίες περιπτώσεις αναλγησίας και νομικής αυθαιρεσίας του ελληνικού κράτους κι έγινε έτσι άλλο ένα μικρό βήμα αποκατάστασης του κράτους δικαίου.

Μουσουλμάνος Θρακιώτης που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις δεκαετίες, ζούσε από το 2004 στη Θράκη χωρίς ελληνική ιθαγένεια.

Το Συμβούλιο Ιθαγένειας είχε απορρίψει δύο φορές την αίτηση ανάκτησης της ελληνικής του ιθαγένειας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ίσως το Συμβούλιο Ιθαγένειας αφουγκράστηκε τη συγκινητική ομιλία του βουλευτή στο βήμα της Βουλής για το δράμα μερικών δεκάδων ανιθαγενών της Θράκης ή κατανόησε επιτέλους το προφανές της μη εφαρμογής του άρθρου 19 στις περιπτώσεις όσων ξενιτεύτηκαν, για παράδειγμα στη Γερμανία, και πολύ περισσότερο όσων ζουν στην Ελλάδα.

Ρωτήσαμε τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σχετικά με το ζήτημα της τύχης αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ως «ανύπαρκτοι» πολίτες στη χώρα τους:

«Τα ζητήματα ιθαγένειας που ανακύπτουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όσους ζητούν ανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας, την οποία έχουν απολέσει με το άρθρο 19 και ζουν ιδίως στην Ελλάδα ως ανιθαγενείς.

Από το 2007, άρχισε η ιθαγενειακή αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά έχει γίνει. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες δεκάδες άτομα που διαβιούν στη Θράκη σε καθεστώς ανιθαγένειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται έμμεσα, από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν αιτηθεί την ανάκτηση της ιθαγένειάς τους.

Για να λυθεί το ζήτημα, καθώς εικάζουμε ότι πρόκειται για κοινωνικά αποκλεισμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, θα αποσταλούν οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας με χωρική αρμοδιότητα τη Θράκη, με σκοπό την «ανεύρεσή» τους και την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο έγγραφο θα γίνεται ανάλογη προσπάθεια «ανεύρεσης» ανιθαγενών από τα διάδοχα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Η δεύτερη αφορά όσους αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Και, για να προλάβω την ερώτησή σας, φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, ας είμαστε καλοπροαίρετοι, σε ανεπαρκή γνώση μιας δαιδαλώδους νομοθεσίας».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Ανανεώθηκε η θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πετυχημένο έργο του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου ορίστηκαν εκ νέου τα πέντε τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τα οποία είναι:

Τακτικά μέλη
Ισά Σελήμ του Βελή
Βετάτ Ρετζέπ του Αλή
Χουσεΐν Κιρ Αχμέτ του Χασάν
Σαλή Σαλή του Μουσταφά
Αχμέτ Σολάκ Σακήρ του Χασάν

Αναπληρωματικά μέλη
Γιουσούφ Οσμάν του Χουσεΐν
Ριτβάν Εμίν Ναζίφ του Γιουσούφ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Την παραλία του Προφήτη Ηλία καθάρισαν μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece»!

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν όλοι στα Γραφεία του Συλλόγου και ξεκίνησαν προς την παραλία του Προφήτη Ηλία. Εκεί, αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, άρχισε η περισυλλογή σκουπιδιών. Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ωστόσο όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Let’s do it Greece!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς εθελοντές, στους γονείς τους, αλλά και σε όλους που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την ΠΑΜΘ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Βασιλική Κουτάνη η οποία θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί, εξέδωσε η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή:

«Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα ήθελα να συγχαρώ τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Φωτεινή Βασιλική Κουτάνη για το εξαίρετο κείμενό της με το οποίο θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί. Το κείμενό της κατάφερε να συγκεράσει επιτυχώς την επιστημονική γνώση με τη δημιουργική γραφή, αναδεικνύοντας με ευαισθησία τον αγώνα της Μαρίας Κιουρί ως γυναίκας που αψήφησε πολλές κατεστημένες αντιλήψεις της εποχής της και διέπρεψε στον επιστημονικό στίβο. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους προσωπικούς αγώνες της μαθήτριάς μας, ένας από τους οποίους είναι και η συμμετοχή της στον παραπάνω διαγωνισμό!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Οργή Παλιννοστούντων: «Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας στους Τούρκους και θα φύγουμε»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Εάν εκλεγώ επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και υπερδιπλασιάζουμε τα ποσοστά μας»

YΓΕΙΑ4 ημέρες πριν

Εργαζόμενοι «Σισμανόγλειου»: «Όχι στην αναστολή εργασίας των υγειονομικών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Τσίπρας: «Αν ο Μητσοτάκης έχει το θάρρος ας προκηρύξει εκλογές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ6 ημέρες πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x