ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις προκλήσεις της εποχής

fonirodopis.gr

ΔΠΘ - ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έδωσε δυναμικά το παρών στο πολυσυνέδριο «BLUE MONEY SHOW»  που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου με κεντρικό συνδιοργανωτή τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, από  22 έως 24 Απριλίου 2016 στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Σε ημερίδα με θέμα «Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις προκλήσεις της εποχής» με την στήριξη των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης παρουσίασε τόσο τις δράσεις και τις δυνατότητες που παρέχει το Πανεπιστήμιο όσο και τους σαφείς στόχους στην ολοκληρωμένη και ρεαλιστική στρατηγική λειτουργίας και ανάπτυξης του Ιδρύματος. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις συνεχείς προσπάθειες εξωστρέφειας και των αποτελεσμάτων τους,  σύσσωμης  της ακαδημαϊκής κοινότητας απέναντι στο δύσκολο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.

ΔΠΘ - ΗΜΕΡΙΔΑ

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του με τίτλο «Έρευνα και Επιχειρήσεις Έντασης Γνώσης στο Πανεπιστήμιο του 210υ αιώνα» ο Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Παντελής Ν. Μπότσαρης παρουσίασε τη στρατηγική για την Έρευνα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τον μηχανισμό διαχείρισης των κονδυλίων έρευνας μέσω της Επιτροπής Ερευνών, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα της δημιουργίας μιας επιχείρησης έντασης γνώσης ή τεχνοβλαστού (spin off) στο περιβάλλον ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ενδιαφέρουσα παρουσίαση της εισήγησης «Το αρχαίο DNA» από την  Επ. Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας του Δ.Π.Θ. κας Χριστίνας Παπαγεωργοπούλου.

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο επιπλέον είχε τη στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της fedHATTA και κεντρικούς χορηγούς την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και τον ΕΟΤ.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ