ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Όλα στο φως» ζητά το τμήμα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για την Χ.Α.

FoniRodopis

ΣΥΡΙΖΑ

«Όλα στο φως με την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής», ζητείται από το τμήμα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων, αν και αναγνωρίζεται ότι είναι κατανοητές οι τεχνικές δυσκολίες μιας τέτοιας υπόθεσης, υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι «το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της χώρας απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της σωρείας των εγκλημάτων που έχει διαπράξει η συγκεκριμένη ναζιστική οργάνωση και την τιμωρία των ενόχων», καθώς πρόκειται για ζήτημα που αφορά «πρωτίστως τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και την προστασία της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας, απέναντι στην ανησυχητική άνοδο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς βίας».

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ

«Παρακολουθούμε, όπως και η κοινή γνώμη, με ανησυχία τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πρόοδο της εν εξελίξει δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α., που οδήγησαν, εκτός των άλλων, και στην αναγκαστική αποφυλάκιση, λόγω της παρέλευσης της νόμιμης διάρκειας της προφυλάκισης, του δολοφόνου του Π. Φύσσα. Δυστυχώς, οι καθυστερήσεις αυτές αφορούν και την έρευνα και δίωξη σχετικών εγκλημάτων, που αποτελούν σημαντικές παραμέτρους της δράσης της Χ.Α., ως εγκληματικής οργάνωσης, όπως ενδεικτικά το πογκρόμ που είχε εξαπολύσει το 2011 εις βάρος μεταναστών η ναζιστική οργάνωση και το οποίο, υπάρχει κίνδυνος να παραγραφεί.

Οι τεχνικές δυσκολίες μιας τέτοιας υπόθεσης είναι κατανοητές, ο φόρτος των δικαστηρίων και οι ελλείψεις σε δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους είναι γνωστές και η απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δικηγόρων περί αποχής είναι σεβαστή.

Ωστόσο, το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της χώρας απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της σωρείας των εγκλημάτων που έχει διαπράξει η συγκεκριμένη ναζιστική οργάνωση και την τιμωρία των ενόχων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι απλώς την αποκατάσταση της νομιμότητας και της εμπιστοσύνης των πολιτών στη Δικαιοσύνη, αλλά πρωτίστως τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και την προστασία της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, απέναντι στην ανησυχητική άνοδο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς βίας.

Κατόπιν αυτών, όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της Δικαιοσύνης οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κινητοποιηθούν άμεσα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καθενός, προκειμένου να συνεχιστεί άμεσα και χωρίς κωλυσιεργίες η διακοπείσα δικαστική διαδικασία. Είναι αδιανόητο οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και οι αποφάσεις περί «πλαισίου» αποχής των δικηγόρων να διακόπτουν τη δίκη και να εμποδίζουν την εξέλιξή της, θέτοντας έτσι σε διακινδύνευση τη δίωξη και την τιμωρία εγκλημάτων που αφορούν την ίδια τη δημοκρατική τάξη της χώρας.

Για το λόγο αυτό, καλούμε την ηγεσία της Δικαιοσύνης, την ηγεσία των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ να επιδείξουν την ευαισθησία και υπευθυνότητα που επιβάλλεται και να διευκολύνουν με κάθε τρόπο την άμεση και έγκαιρη προώθηση όλων των σχετικών διαδικασιών, ώστε να γίνει πράξη, μέσα από τις συντεταγμένες πολιτειακές διαδικασίες, το πάνδημο αίτημα του ελληνικού λαού για την υπόθεση: Όλα στο φως.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 εβδομάδα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ1 μήνα πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ1 μήνα πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ