ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο, έξτρα μνημόνιο για το χρέος για να κλείσει η αξιολόγηση

fonirodopis.gr

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Ενα ακόμα μνημόνιο, το τρίτο σε διάστημα οκτώ μηνών, θα πρέπει να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, όπως γράφει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εκτός από το μνημόνιο που η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε με τους δανειστές το καλοκαίρι του 2015, και το νέο που θα ακολουθήσει με το ΔΝΤ, έρχεται ένα τρίτο μνημόνιο και θα είναι και πιο «φαρμακερό». Θα ονομάζεται ειδικό μνημόνιο για το χρέος και  θα περιλαμβάνει «πακέτο» μέτρων και μεταρρυθμίσεων που θα συνδέονται με την αναδιάρθρωση, θέμα που θα συζητηθεί στο επόμενο διάστημα.

Πηγές που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρουν  ότι τα μέτρα του τρίτου αυτού μνημονίου (το οποίο θα φέρει την υπογραφή των ευρωπαϊκών θεσμών, του ΔΝΤ και της Αθήνας) θα παρακολουθούνται κάθε μήνα από τους δανειστές και μάλιστα όχι μόνο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Τα μέτρα αυτά, ακόμα κι αν «ευδοκιμήσουν» δεν σημαίνουν ότι θα γίνει κούρεμα καθώς το σχέδιο βιωσιμότητας που επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον περιλαμβάνει μόνο το σενάριο της επιμήκυνσης.

Αυτές οι συζητήσεις διεξάγονται παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ