ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Επένδυση ύψους 40 εκ. ευρώ θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΕΤΒΑ

Ξεχάστε τους Βαλκάνιους, εμείς είμαστε οι πραγματικοί σας φίλοι είπε ο Πρέσβης της Τουρκίας κ. Κερίμ Ουράς στους τοπικούς παράγοντες – Προσπάθεια νομιμοποίησης των ψευδομουφτήδων και πρόκληση με αναφορά στην «μειονότητα μας»

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Το ενδιαφέρον των Τούρκων για επενδύσεις στην περιοχή της Θράκης εκδηλώθηκε για ακόμη μια φορά, μέσω του Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Κερίμ Ουράς ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην περιοχή μας για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής με παράγοντες της ΕΤΒΑ ο κ. Κερίμ Ουράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής και ζήτησε πλήρη ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση.

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΕΤΒΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΦΩΝΗΣ, ο Πρέσβης της Τουρκίας ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, για τον αριθμό των εν ενεργεία επιχειρήσεων αλλά και για τα «λουκέτα» που έχουν ήδη μπει σε εργοστάσια.

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε στους τοπικούς παράγοντες να υπάρξει μια συνεργασία με την Βιομηχανική Περιοχή Αδριανούπολης ενώ αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του ανέφερε πως στα σχέδια της Τουρκίας είναι μια επένδυση ύψους 40 εκ. ευρώ με τη δημιουργία εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕΡΗΦ

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ

Προσπάθεια νομιμοποίησης των ψευδομουφτήδων και πρόκληση με αναφορά στην «μειονότητα μας»

Εκτός όμως από τις προτάσεις για τις όποιες οικονομικές συνεργασίες, ο Τούρκος διπλωμάτης δεν παρέλειψε να επιδείξει και την προκλητική πολιτική της Άγκυρας η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο την αλλαγή, σε όλα τα επίπεδα, του υπάρχοντος status στην περιοχή.

Καταπατώντας επιδεικτικά τη Συνθήκη της Λωζάννης ο κ. Κερίμ Ουράς αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Είναι καλό και για τις δύο χώρες να έχουμε μία συνεργασία και ξέρουμε ότι αν έχει η μειονότητά μας κάποια προβλήματα αυτά βρίσκονται σε καλά χέρια».

Πέρα του χαρακτηρισμού της μειονότητας ως «τουρκική» ο Πρέσβης της Άγκυρας δεν δίστασε να συναντηθεί και με τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, αγνοώντας πλήρως τους νόμιμους Μουφτήδες και επιδεικνύοντας ταυτόχρονα ασέβεια απέναντι στους νόμους της ελληνικής Πολιτείας.

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Σύντομα αποτελέσματα στο προσφυγικό

Από τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στου μεγάλου προβλήματος του προσφυγικού. Μιλώντας για το προσφυγικό πρόβλημα ο κ. Κερίμ Ουράς υπήρξε κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη επιστροφής της ροής των παράτυπων μεταναστών .

«Νομίζω ότι οι παράτυποι μετανάστες που δεν το έχουν ακόμα καταλάβει αυτό θα το καταλάβουν σε λίγο. Γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, οι παράτυποι μετανάστες που ήρθαν τελευταίοι δεν είχαν ενημερωθεί για την τελευταία συμφωνία. Αν την γνώριζαν δεν θα έρχονταν καθόλου. Βλέπουμε ότι και οι αριθμοί πέφτουν και οι σύγχρονοι δουλέμποροι βλέποντας αυτούς τους αριθμούς να πέφτουν, προσπαθούν να τους προωθήσουν ρίχνοντας το κόστος της μεταφοράς τους», τόνισε ο κ. Ουράς.

«Εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους να κινδυνεύουν και παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Έχουμε μια αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και οι περισσότερες επαφές μας δεν φαίνονται δημόσια αλλά τα αποτελέσματά τους θα φανούν σύντομα», δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης.

Ερωτηθείς για την δημιουργία δεύτερης γέφυρας στον ποταμό Έβρο στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, ο κ. Ουράς μίλησε για την προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατασκευαστεί μια νέα γέφυρα, καθώς η σημερινή, σύμφωνα με τον ίδιο «είναι ανεπαρκής για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, εστίασε τον ενδιαφέρον στις τουριστικές ανταλλαγές των δύο χωρών, αλλά και το νέο περιβάλλον που δημιουργείται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, που της δίνει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες.

Ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι θα είναι μεγάλο βήμα η αντιστροφή των προσφυγικών ροών από την Ελλάδα προς την Τουρκία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τη Ευρώπη, «δεδομένου ότι ο κλειστός διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων, δημιουργεί ανθρωπιστικά προβλήματα, πιέσεις στην χώρα αλλά και πολιτικές αναταράξεις σε όλη την Ευρώπη».

«Θέλω να τονίσω ότι προσβλέπουμε στην φιλία των δύο λαών και στην βελτίωση των σχέσεων την οποία την θεωρώ δεδομένη», κατέληξε ο κ. Παυλίδης.

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Οι συναντήσεις του Τούρκου Πρέσβη

Στην Κομοτηνή και κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας περιοδείας του ο Τούρκος διπλωμάτης συναντήθηκε εκτός των παραπάνω με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη ενώ επισκέφθηκε και τη μουσουλμανική νεολαία Κομοτηνής.

Το Σάββατο το μεσημέρι ο Τούρκος πρέσβης βρέθηκε στη Ξάνθη και επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ ο οποίος του επιφύλαξε μάλιστα θερμή υποδοχή ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης.

Στην επίσκεψή του στη Ξάνθη μάλιστα τον περίμεναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Δήμαρχος Μύκης κ. Καπζά Τζεμήλ, γνωστοί παράγοντες της μειονότητας και μέλη του τουρκόφρονου κόμματος ΚΙΕΦ.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛ. ΓΛΕΡΙΔΗΣ

TOPNEWS

Οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για την ανεύρεση ανιθαγενών μουσουλμάνων της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος για την περίπτωση μουσουλμάνου Θρακιώτη που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το 2004 με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε

Ήταν η χούντα που αφαίρεσε την ιθαγένεια της Μελίνας Μερκούρη και ήταν όλος ο πολιτισμένος κόσμος που καμάρωσε τότε τη γενναία στάση της σπουδαίας Ελληνίδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν την ίδια «τύχη», από τότε που εφαρμόστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1927 μέχρι και το 1955, οπότε και αντικαταστάθηκε με το εξίσου κατάπτυστο άρθρο 19, που παρέμεινε σε ισχύ μέχρι και το 1998, οπότε και καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Μόλις χθες (3/4), όμως, έληξε αίσια άλλη μία από τις ακραίες περιπτώσεις αναλγησίας και νομικής αυθαιρεσίας του ελληνικού κράτους κι έγινε έτσι άλλο ένα μικρό βήμα αποκατάστασης του κράτους δικαίου.

Μουσουλμάνος Θρακιώτης που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις δεκαετίες, ζούσε από το 2004 στη Θράκη χωρίς ελληνική ιθαγένεια.

Το Συμβούλιο Ιθαγένειας είχε απορρίψει δύο φορές την αίτηση ανάκτησης της ελληνικής του ιθαγένειας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ίσως το Συμβούλιο Ιθαγένειας αφουγκράστηκε τη συγκινητική ομιλία του βουλευτή στο βήμα της Βουλής για το δράμα μερικών δεκάδων ανιθαγενών της Θράκης ή κατανόησε επιτέλους το προφανές της μη εφαρμογής του άρθρου 19 στις περιπτώσεις όσων ξενιτεύτηκαν, για παράδειγμα στη Γερμανία, και πολύ περισσότερο όσων ζουν στην Ελλάδα.

Ρωτήσαμε τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σχετικά με το ζήτημα της τύχης αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ως «ανύπαρκτοι» πολίτες στη χώρα τους:

«Τα ζητήματα ιθαγένειας που ανακύπτουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όσους ζητούν ανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας, την οποία έχουν απολέσει με το άρθρο 19 και ζουν ιδίως στην Ελλάδα ως ανιθαγενείς.

Από το 2007, άρχισε η ιθαγενειακή αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά έχει γίνει. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες δεκάδες άτομα που διαβιούν στη Θράκη σε καθεστώς ανιθαγένειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται έμμεσα, από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν αιτηθεί την ανάκτηση της ιθαγένειάς τους.

Για να λυθεί το ζήτημα, καθώς εικάζουμε ότι πρόκειται για κοινωνικά αποκλεισμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, θα αποσταλούν οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας με χωρική αρμοδιότητα τη Θράκη, με σκοπό την «ανεύρεσή» τους και την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο έγγραφο θα γίνεται ανάλογη προσπάθεια «ανεύρεσης» ανιθαγενών από τα διάδοχα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Η δεύτερη αφορά όσους αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Και, για να προλάβω την ερώτησή σας, φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, ας είμαστε καλοπροαίρετοι, σε ανεπαρκή γνώση μιας δαιδαλώδους νομοθεσίας».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Ανανεώθηκε η θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πετυχημένο έργο του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου ορίστηκαν εκ νέου τα πέντε τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τα οποία είναι:

Τακτικά μέλη
Ισά Σελήμ του Βελή
Βετάτ Ρετζέπ του Αλή
Χουσεΐν Κιρ Αχμέτ του Χασάν
Σαλή Σαλή του Μουσταφά
Αχμέτ Σολάκ Σακήρ του Χασάν

Αναπληρωματικά μέλη
Γιουσούφ Οσμάν του Χουσεΐν
Ριτβάν Εμίν Ναζίφ του Γιουσούφ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Την παραλία του Προφήτη Ηλία καθάρισαν μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece»!

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν όλοι στα Γραφεία του Συλλόγου και ξεκίνησαν προς την παραλία του Προφήτη Ηλία. Εκεί, αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, άρχισε η περισυλλογή σκουπιδιών. Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ωστόσο όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Let’s do it Greece!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς εθελοντές, στους γονείς τους, αλλά και σε όλους που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την ΠΑΜΘ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Βασιλική Κουτάνη η οποία θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί, εξέδωσε η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή:

«Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα ήθελα να συγχαρώ τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Φωτεινή Βασιλική Κουτάνη για το εξαίρετο κείμενό της με το οποίο θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί. Το κείμενό της κατάφερε να συγκεράσει επιτυχώς την επιστημονική γνώση με τη δημιουργική γραφή, αναδεικνύοντας με ευαισθησία τον αγώνα της Μαρίας Κιουρί ως γυναίκας που αψήφησε πολλές κατεστημένες αντιλήψεις της εποχής της και διέπρεψε στον επιστημονικό στίβο. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους προσωπικούς αγώνες της μαθήτριάς μας, ένας από τους οποίους είναι και η συμμετοχή της στον παραπάνω διαγωνισμό!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 εβδομάδα πριν

ΠΑΜΘ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις θα λάβουν τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής του «Γεννηματάς» μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Ροδόπη: Αλλοδαπός μετέφερε πέντε παράνομους μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ1 εβδομάδα πριν

Η Τουρκία βγάζει ξανά το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Χαρίτου: «Χωρίς επίδομα στέγασης χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες»

YΓΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Τι δείχνουν τα μάτια για την υγεία της καρδιάς

ΠΑΙΔΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Αντιδράσεις για τα λουκέτα και τους ελεγκτές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

TΟΥΡΚΙΑ1 εβδομάδα πριν

Οργή στην Τουρκία για τη φωτογραφία Χαρδαλιά στις Οινούσσες

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Κομοτηνή: Στο δημοτικό κτίριο της Βενιζέλου τα rapid tests την Παρασκευή

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ1 εβδομάδα πριν

Γραφείο εξυπηρέτησης φορολογούμενων στις Σάπες, ζητάει από την κυβέρνηση ο Χαριτόπουλος

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

«Δύναμη Ψυχής»: Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΕΒΡΟΣ3 εβδομάδες πριν

Άνθιμος: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μειονότητα της Θράκης για τα δικά της συμφέροντα»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Δήμος Ιάσμου: 5.700 επισκέπτες στις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x