ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκδήλωση για τη φυσική αγωγή στην εκπαίδευση από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ Ροδόπης

FoniRodopis

ΚΚΕ - ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ και της Τ.Ο. Ροδόπης της ΚΝΕ για το ζήτημα της Φυσικής Αγωγής στην Εκπαίδευση και τις θέσεις του ΚΚΕ στο Πολύκεντρο του Δήμου Κομοτηνής.

Η παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση έγινε από τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, που επικεντρώθηκε στις ευεργετικές επιδράσεις του Αθλητισμού στις μικρές ηλικίες τόσο για την ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, όσο και για τη δυνατότητα μέσα από τον Αθλητισμό να αναπτύξει και βιωματικά την αντίληψη του προσωπικού και συλλογικού αγώνα.

Τέλος, ανέδειξε την ανάγκη να αντιληφθούμε την άθληση σαν αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Η λαϊκή οικογένεια να διεκδικήσει την ανάγκη της αυτή, να την εντάξει στο πλαίσιο του συνολικότερου αγώνα για μία κοινωνία που θα βλέπει τον Αθλητισμό σαν δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η διάλεξη που ακολούθησε από τον Νίκο Γελαδά, κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ Αθήνας με θέμα «Η διατροφή στην φυσική αγωγή» αλλά και γενικότερα για τον ρόλο που πρέπει να έχει η φυσική αγωγή στην εκπαίδευση.

Ακολούθησε ένας ζωντανός και γόνιμος διάλογος στον οποίο κατατέθηκαν γνώμες και απόψεις  που αφορούσαν εκτός των άλλων, και την αναγκαιότητα ανάπτυξης της πάλης, ώστε το δικαίωμα στον αθλητισμό, η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, να μπει στην ημερήσια διάταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ