ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Σε διαγωνισμό γαλλοφωνίας διακρίθηκαν μαθητές του Διαπολιτισμικού Σαπών

fonirodopis.gr

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΑΠΩΝ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2016 κατάφεραν να διακριθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Σαπών με τις παραγωγές τους μέσα από 3.000 συνολικά παραγωγές από όλη την Ελλάδα.

Από τα εννέα Γυμνάσια και Λύκεια, που διακρίθηκαν, το Γυμνάσιο Σαπών ήταν ένα από τα συνολικά τρία Γυμνάσια, που βραβεύθηκαν στη Β. Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία ήταν Γενικά Λύκεια και Ιδιωτικά Σχολεία.

Ο διαγωνισμός της Γαλλοφωνίας διοργανώνεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Γαλλίας σε όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι.).

Η Ελλάδα  από το 2006 είναι πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (με 54 κράτη-μέλη, 3 συνδεδεμένα και 23 παρατηρητές από όλες τις ηπείρους).

Το φετινό θέμα του Διαγωνισμού ήταν η προβολή της τοπικής γαστρονομίας κάθε περιοχής μέσα από τη Γαλλική γλώσσα, οπότε οι μαθητές μας διακρίθηκαν παρουσιάζοντας μέρη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας μέσω της Γαλλικής γλώσσας.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών συγχαίρει τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου Μπαξεβάνη Βάνα, Μουσταφά Κιασήφ Μελίς, Οσμάν Πεχλιβάν Μπεϊζά, τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου Πουρσανίδη Πάρη και Γιανγκαμποζίδη Μαρτίνο και τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου Κουρού Αλή Ασλή, Καμπά Αλή Ραμπιχά, Αρήφ Μεμέτ  Γκυλτζάν, Ισμαήλ Μαχμούτ Εζγκή, Μουστά Ζεϊνέπ, Μουμίν  Σεμπιχά για τη βράβευσή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2016 από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και εύχεται όλες τους οι προσπάθειες να στέφονται από επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ