ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS1

Αχμέτ Μετέ: Δικαιώθηκε ο Χίτλερ που έκανε σαπούνια τους Εβραίους!

fonirodopis.gr

ΑΟΥΣΒΙΣΤΣ - ΜΕΤΕ

Εξύμνηση του Ναζισμού και του Χίτλερ από τον ψευδομουφτή Ξάνθης που επαινεί τα κρεματόρια που στήθηκαν για τους Εβραίους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Καταδικάζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Σε ένα απίστευτο φασιστικό παραλήρημα στο οποίο εξυμνεί τον Ναζισμό και τον Χίτλερ επιδόθηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, σε ομιλία του στο χωριό Γλαύκη τον Αύγουστο του 2014 με αφορμή τη διενέργεια εράνου για τη συγκέντρωση χρημάτων που επρόκειτο να σταλούν στα παλαιστινιακά εδάφη.

Στο ντοκουμέντο, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Παραπολιτικά», και στο οποίο αποκαλύπτεται με ξεκάθαρο τρόπο η φασιστική νοοτροπία των εγκάθετων της Τουρκίας στη Θράκη, οι οποίοι επιχειρούν να ποδηγετήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα, ο Αχμέτ Μετέ αφού έστειλε κατάρες στο Ισραήλ χαρακτήρισε «σωστό» τον Χίτλερ καθώς αυτός «δικαιώθηκε που έκανε σαπούνια τους Εβραίους»!

Έντονη ήταν, όπως αναμενόταν, η αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος το οποίο με ανακοίνωση του αναφέρει: «Από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά (19.3.2016), πληροφορούμαστε ότι ο Αχμέτ Μετέ, θρησκευτικός παράγων στην Ξάνθη, σε ομιλία του στο χωριό Γλαύκη, τον Αύγουστο του 2014, δήλωσε τα εξής: «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».

Ένας λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, της μουσουλμανικής, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους. Δεν είναι δικαίωμά του. Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. 

Είναι γνωστό ότι ο αντισημιτισμός, που φτάνει μέχρι την εξύμνηση του Nαζισμού και του Χίτλερ, ανθεί σε ισλαμιστικά καθεστώτα. Θα έπρεπε, ωστόσο, ο θρησκευτικός παράγων της Ξάνθης να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν είναι ανεκτό. Κι αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, θα έπρεπε να φροντίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία να του το μάθουμε. Από τη μεριά μας πάντως, ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, θα επαγρυπνούμε πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»:

33_mouftis.indd

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ