ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

ΓΣΕΕ: Συνέδριο χλιδής και αναλγησίας με απαξιωμένους καρεκλοκένταυρους ηγέτες

FoniRodopis

RODOS PALACEΜόνο ντροπή και αίσχος μπορεί να πει ο κάθε εργαζόμενος της χώρας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ που έγινε στη Ρόδο και στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Rodos Palace. Απόλυτη χλιδή, σπατάλη, ίντριγκες με την εργατική τάξη απούσα αλλά με τους καρεκλοκένταυρους ηγέτες των απαξιωμένων στη συνείδηση των εργατών εκπροσώπους τους σε στιγμές απόλυτης ευτυχίας.

Είναι φανερή η σκοπιμότητα  για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου για την πραγματοποίηση ενός εκλογικού συνεδρίου αφού δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου οι απολυμένοι των επιχειρήσεων, οι άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι πολίτες που σε διαφορετική περίπτωση θα κατήγγειλαν την πολιτική της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης που σε περιόδους κρίσης ταυτίστηκαν με τις πολιτικές των κυβερνήσεων που δημιούργησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους εργάτες.

Απόλυτη αναλγησία από την πλευρά των εργοδοτικών συνδικαλιστών που σε καιρό κρίσης τόλμησαν να ξοδέψουν περίπου 500.000 ευρώ για ένα συνέδριο πρόκλησης και ντροπής.

Φοβήθηκαν τις διαμαρτυρίες απολυμένων εργατών που μαστίζονται από την κρίση και την ανεργία των εργαζομένων που νοιώθουν προδομένοι και παραπεταμένοι από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Προκύπτει ηθική υποχρέωση  των ελεγκτικών μηχανισμών να ελέγξουν που κατευθύνθηκαν τα χρήματα των εργαζομένων, που ξοδεύτηκαν τα χρήματα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και επιτέλους να δει και η εργατική τάξη ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο πρόεδρος Παναγόπουλος και τα άλλα τρωκτικά που τον συνοδεύουν και συμμετέχουν  στις αμαρτωλές συμπεριφορές (μεταξύ αυτών και ο δικός μας Μαγαλιός, ο εργοδοτικός πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής).

Η τακτική αυτή βέβαια έχει παλιότερες ρίζες όταν η ΓΣΕΕ πολεμούσε με μανία την ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής την οποία δεν μπορούσε να ελέγξει όταν σε εκλογικά συνέδρια κατέφθαναν μέλη της διοίκησης με φουσκωμένες τσάντες προκειμένου να αλλάξουν το φρόνημα των τοπικών συνδικαλιστών και να εκλέξουν μια διοίκηση που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους στην περιοχή της Ροδόπης.

Υπολογίζεται ότι οι 400 σύνεδροι της ΓΣΕΕ χρέωσαν την συνδικαλιστική οργάνωση με το ποσό των 500.000 ευρώ αφού το κάθε δωμάτιο κόστιζε από 250 – 500 ευρώ ενώ στο παραπάνω ποσό πρέπει να προστεθεί και το ποσό για τις ημεραργίες των συνέδρων.

Στο συνέδριο καταγγέλθηκε (σελ. 10) και η προκλητική συμπεριφορά του Παντελή Μαγαλιού στο θέμα της προσπάθειας να απολύσει την εργαζόμενη στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής λόγω προσωπικής εμπάθειας με ανακοίνωση που μοιράστηκε  σε όλους τους συνέδρους και στα ΜΜΕ που βρέθηκαν σε αυτό. Για την ιστορία τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

ΠΑΣΚΕ 119 ψήφοι – 15 έδρες Δ.Σ. – 8 έδρες Γ.Σ – 5 έδρες Ε.Ε.

ΔΑΚΕ 83 ψήφοι – 10 έδρες Δ.Σ. – 6 έδρες Γ.Σ. – 4 έδρες Ε.Ε.

Ενωτική Κίνηση 53 ψήφοι – 7 έδρες Δ.Σ. – 4 έδρες Γ.Σ. – 2 έδρες Ε.Ε.

ΝΔ Αγ/κη Κίνηση 31 ψήφοι – 4 έδρες Δ.Σ. – 2 έδρες Γ.Σ. – 1 έδρα Ε.Ε.

Ενωτική ΕΜΕΙΣ 5 ψήφοι 0- 1 έδρα Δ.Σ.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ