ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα κατά του Παντελή Μαγαλιού

fonirodopis.gr

ΜΑΓΑΛΙΟΣ

Η προκλητικότητα και η αντεργατική συμπεριφορά του συγκεκριμένου προέδρου δεν έχει όρια: αφού προσπάθησε να εκβιάσει απόφαση του Ε.Κ. για να κινηθούν οι διαδικασίες απόλυσης της συναδέλφου με παραπομπή της στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82, τελικά καταμύνησε την πρόεδρο του Σωματείου για συκοφαντική δυσφήμηση

Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερα οι αντιδράσεις εναντίον του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελή Μαγαλιού, για την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του η οποία σχολιάστηκε με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Αυτή τη φορά η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) που στηρίζεται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΜΕΤΑ και του ΕΜΕΙΣ, καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του προέδρου του Ε.Κ. Κομοτηνής Π. Μαγαλιού.

Με ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αντί ο πρόεδρος του Ε.Κ. να εκπροσωπεί, να υπερασπίζεται και να στηρίζει ως οφείλει τους εργαζομένους και τα σωματεία της περιοχής του, εξαντλεί όλη του τη δράση επί σειρά ετών σε επιθέσεις και συκοφαντίες εναντίον της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης Ρυίας Πατσατζή, που είναι και υπάλληλος του Ε.Κ.

Η συνάδελφος φαίνεται ότι ενοχλεί την καθεστωτική συμπεριφορά του Ε.Κ. Κομοτηνής και η συνδικαλιστική της δράση στο Νομό και η πολιτική της δραστηριοποίηση στην τοπική κοινωνία. Φαίνεται ότι ενοχλεί ακόμα περισσότερο η διεκδίκηση των δεδουλεμένων της, των βασικών της δικαιωμάτων, η υπεράσπιση της θέσης εργασίας της και τον καθηκόντων της, που ετσιθελικά της έχει αποστερήσει ο Πρόεδρος του Ε.Κ.

Η προκλητικότητα όμως και η αντεργατική συμπεριφορά του συγκεκριμένου προέδρου δεν έχει όρια: αφού προσπάθησε να εκβιάσει απόφαση του Ε.Κ. για να κινηθούν οι διαδικασίες απόλυσης της συναδέλφου με παραπομπή της στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82, τελικά καταμύνησε την πρόεδρο του Σωματείου για συκοφαντική δυσφήμηση.

Οι συνδικαλιστές και ιδίως οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων οφείλουν πρώτα από όλα να δείχνουν ήθος και σεβασμό σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε σωματείο.

Καλούμε τη Διοικηση του Ε.Κ. και την ΓΣΕΕ να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές και τον ίδιο να σταματήσει επιτέλους να προκαλεί, να συκοφαντεί και να επιτίθεται στους εργαζόμενους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ