ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS3

Στο πλευρό των προσφύγων της Ειδομένης οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης

fonirodopis.gr

ΤΖΕΜΑΛΗ - ΣΙΝΙΚΟΓΛΟΥ

Συγκεντρώθηκαν υλικά πρώτης ανάγκης βάρους 20 τόνων – Τα βοηθήματα στάλθηκαν στον προορισμό τους με επτά (7) φορτηγά και τρία (3) ημιφορτηγά την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 από την Κομοτηνή στην Ειδομένη

Η Μουφτεία Κομοτηνής και η Μουφτεία Ξάνθης, σε συνεργασία με τις Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικών Περιουσιών Κομοτηνής και Ξάνθης, πραγματοποίησαν έρανο για την στήριξη και την συμπαράσταση των δοκιμαζομένων προσφύγων της Ειδομένης.

Στο κάλεσμα αυτό των Μουφτήδων ανταποκρίθηκαν μαζικά οι πιστοί μουσουλμάνοι της περιοχής, οι οποίοι από το υστέρημα τους συνέδραμαν με όλες τους τις δυνάμεις στην ανακούφιση του δράματος των 11.500 περίπου Σύρων που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη.

ΜΟΥΦΤΕΙΕΣ - ΕΡΑΝΟΣ

Με το ποσό που συγκεντρώθηκε αγοράστηκαν, υλικά πρώτης ανάγκης βάρους 20 τόνων και περιλαμβάνουν γάλατα μακράς διαρκείας, τρόφιμα, φρούτα, είδη υγιεινής και ρούχα. Τα βοηθήματα στάλθηκαν στον προορισμό τους με επτά (7) φορτηγά και τρία (3) ημιφορτηγά την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 από την Κομοτηνή.

Ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή αφού δήλωσε πως έπραξαν «όπως ορίζει η συνείδηση μας», ευχαρίστησε θερμά μαζί με τον Σοφολογιότατο Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου «το λαό μας που δεν άφησε μόνους αυτούς τους αδικημένους ανθρώπους, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή αφήνοντας υποχρεωτικά πίσω τις πατρίδες τους» ενώ παράλληλα, ευχήθηκε «στον Ύψιστο Θεό να τους δώσει δύναμη και κουράγιο καθώς και μια καλύτερη ζωή και ευχαριστούμε και πάλι το λαό μας για την ευαισθησία του».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα των Μουφτειών Κομοτηνής και Ξάνθης ανταποκρίθηκε και το super market «Λαγάκης», το οποίο παραχώρησε τον χώρο του όπου έγινε η φορτοεκφόρτωση των ειδών συνδράμοντας παράλληλα και αυτό με τη σειρά του με υλικά πρώτης ανάγκης για το σκοπό αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ