ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Μαγαλιός: Ένας αδίστακτος εργοδότης που κινείται εναντίον εργαζομένων

fonirodopis.gr

ΜΑΓΑΛΙΟΣ

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής (!!!) προσπαθεί να χειραγωγήσει και να φιμώσει συνδικαλιστές – εργαζόμενους με δικαστικές διώξεις

Στην απόλυτη ανυποληψία πλέον το Εργατικό Κέντρο δεν μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο που πρέπει μέσα στις εργατικές τάξεις

Θέση για τις μεθοδεύσεις Μαγαλιού αναμένεται να πάρει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μετά το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, λόγω του ότι η συνδικαλίστρια Πατσατζή είναι αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία επί 12 συναπτά έτη

Δεν μένει πλέον τίποτα άλλο να δούμε από τον γνωστό  αρχισυνδικαλιστή του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελή Μαγαλιό που κατά τη διάρκεια της θητείας του στο συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων έκανε πράγματα και θαύματα που θα ζήλευε και ο γνωστός Νονός Ντον Κορλεόνε.

Εκτός από καταχραστής δημοσίου χρήματος, όπως απεδείχθη κατά τη διάρκεια δίκης, εκτός από μονίμως ψευδόμενος ενώπιων κάθε μορφής δικαστηρίου, εκτός από εκμεταλλευτής δημόσιας περιουσίας, εκτός από ψεύτικες μηνύσεις κατά αντιπάλων του, εκτός από συνεχείς παραβάσεις των συνδικαλιστικών νόμων και την πραγματοποίηση εκλογών με ψεύτικα μητρώα μελών, εκτός από την χορήγηση πλαστών βεβαιώσεων για εκπαιδευτικά σεμινάρια άλλου φορέα, εκτός από την προκλητική εμφάνιση σε δικαστήριο κατά εργαζομένων και υπέρ εργοδότη (!!!) έφτασε σήμερα στην απόλυτη ξεφτίλα να ζητήσει την ποινική δίωξη της εργαζόμενης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής προκειμένου να κινηθεί νομικά εναντίον της με σκοπό την απόλυση της.

Η κ. Ρυία Πατσατζή συνδικαλίστρια, πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εργαζόμενη στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής που διώκεται από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου (!!!) επειδή αναφέρθηκε στην ομολογία του για την κρυφή μαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών στον εργασιακό χώρο της Γραμματείας, και μάλιστα κατά τη διάρκεια τριμερούς σύσκεψης, στην παρακράτηση μισθών της και στην απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε με την κατάσχεση μισθών που προέρχονται από τον ΟΑΕΔ

Η κ. Ρυία Πατσατζή συνδικαλίστρια, πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εργαζόμενη στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής που διώκεται από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου (!!!) επειδή αναφέρθηκε στην ομολογία του για την κρυφή μαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών στον εργασιακό χώρο της Γραμματείας, και μάλιστα κατά τη διάρκεια τριμερούς σύσκεψης, στην παρακράτηση μισθών της και στην απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε με την κατάσχεση μισθών που προέρχονται από τον ΟΑΕΔ

Πρέπει να ειπωθεί ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής είναι πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και προστατεύεται από τις διατάξεις του άρθρου 15 του νόμου 1264/82.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό για να απολυθεί ο πρόεδρος του σωματείου πρέπει αποδεδειγμένα να αποδειχτεί ότι ενέργησε με βλαπτικό τρόπο κατά των συμφερόντων της υπηρεσίας, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης δίωξης (μετάθεση ή απόλυση) στο δικαστήριο και στην επιτροπή του άρθρου 15 είναι η διαπίστωση της παράβασης.

Στην επιτροπή αυτή μέλη είναι ο πρόεδρος Πρωτοδικών, ένας εκπρόσωπος της εργοδοσίας και ένας συνδικαλιστής οι οποίοι με πλειοψηφία αποφασίζουν για το αίτημα. Συνέβη πολλές φορές να συνεδριάσει η επιτροπή αυτή κατά το παρελθόν πάντοτε όμως με πρωτοβουλία της εργοδοσίας αλλά ποτέ δεν έγινε δεκτό το αίτημα του εργοδότη.

Είναι πρωτοφανές στα συνδικαλιστικά χρονικά ένας συνδικαλιστής και μάλιστα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου να ζητάει την ποινική δίωξη εργαζόμενης για προσωπικούς λόγους. Το μεγάλο αμάρτημα της εργαζόμενης – προέδρου του σωματείου ήταν ότι σε ραδιοφωνική συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο αναφέρθηκε στην ομολογία του Μαγαλιού για την  κρυφή μαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών στο εργασιακό χώρο της γραμματείας και μάλιστα κατά τη διάρκεια τριμερούς σύσκεψης, στην παρακράτηση μισθών της και στην απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε με την κατάσχεση μισθών που προέρχονται από τον ΟΑΕΔ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περικοπή των επιχορηγήσεων προήλθε από την απάτη του Μαγαλιού να καταχραστεί περίπου 80 εκ. δραχμές. Το ΣΔΟΕ μετά την διαπίστωση της απάτης χρέωσε το ποσό αυτό στο Εργατικό Κέντρο και όχι στον πραγματικό υπεύθυνο που είναι ο Παντελής Μαγαλιός ενώ παράλληλα και η ΔΟΥ Κομοτηνής προβαίνει σε κατάσχεση μισθωμάτων που προέρχονται από την εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας θεωρώντας καταχρηστικά ότι αυτά τα ακίνητα είναι του Εργατικού Κέντρου. Αθάνατο ελληνικό δημόσιο με τους μανδαρίνους σου.

Το αίτημα του Μαγαλιού που πίστευε ότι έχει την πλειοψηφία  στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, αφού έγινε πρόεδρος με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, τελικά δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία του ΔΣ  αφού η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση, η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν συμφώνησαν στις προκλητικές και αντισυνδικαλιστικές  μεθοδεύσεις του διατηρώντας όλοι την συνδικαλιστική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε και τα ονόματα των  υποτακτικών του Μαγαλιού που πειθάρχησαν απόλυτα στα παράνομα σχέδια του και είναι οι Ταπατζάς – Χατζηαθανασίου – Τζινούδης – Αγά Ιρφάν – Ιωαννίδης – Καρκατσέλης, τους οποίους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων.

Είναι γεγονός ότι το απαξιωμένο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής βρίσκεται πλέον στην απόλυτη ανυποληψία και δεν μπορεί να  διαδραματίσει το ρόλο που πρέπει μέσα στις εργατικές τάξεις. Οφείλουμε ακόμη μια φορά να πούμε ότι ο αυταρχισμός, η προκλητική συμπεριφορά, η αλαζονεία που διακατέχει τον Μαγαλιό και τους υπόλοιπους υποτακτικούς του είναι αποτέλεσμα και της ευνοϊκής μεταχείρισης που απολαμβάνει  από θεσμικούς φορείς της Πολιτείας.

Παρακάτω δημοσιεύεται η καταγγελία της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης ενώ επίκειται και αντίστοιχη καταγγελία από το ΠΑΜΕ. Παράλληλα, θέση για τις μεθοδεύσεις Μαγαλιού αναμένεται να πάρει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μετά το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, λόγω του ότι η συνδικαλίστρια Πατσατζή είναι αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία επί 12 συναπτά έτη.

Η ανακοίνωση – καταγγελία της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης

«Η Παράταξη που εκπροσωπούμε δημιουργήθηκε με πρωταρχικό σκοπό την αλλαγή  πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα στο Εργατικό  Κέντρο Κομοτηνής. Ενός Εργατικού Κέντρου που έχει πέσει σε μεγάλη ανυποληψία από τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και από όλη την κοινωνία της Ροδόπης. Οι υπεύθυνοι για την κατάντια του Εργατικού Κέντρου είναι συγκεκριμένοι και είναι αυτοί που το διοικούν απρόσκοπτα επί δεκαετίες, ακόμα κι αν άλλαξαν όνομα ( πρώην ΠΑΣΚΕ, νυν ανεξάρτητοι) και είναι η παράταξη του σημερινού Προέδρου κ. Μαγαλιού.

Κι ενώ νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα από τους εν λόγω «συνδικαλιστές», όσο κι αν λούφαξαν το τελευταίο διάστημα, που έχασαν τα πολιτικά και άλλα ερείσματά τους, η πραγματικότητα ήρθε να μας διαψεύσει.

Ακούγαμε από τους παλαιότερους, ότι εδώ και χρόνια το Εργατικό Κέντρο και ο Πρόεδρος  απασχολούν συνέχεια τα δικαστήρια, με διάφορες υποθέσεις. Δεν γνωρίζαμε όμως, ότι ο Πρόεδρος έχει τόσο μεγάλη αδυναμία στις δικαστικές αίθουσες. Δυστυχώς τα πρόσφατα περιστατικά το αποδεικνύουν.

Διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ότι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πήγε ως μάρτυρας σε δικαστήριο σε διαμάχη εργαζόμενου και εργοδότη, υπερασπίζοντας τον εργοδότη. Στην αρχή νομίσαμε ότι πρόκειται για υπερβολές, γιατί όσο και γνωρίζουμε καλά τους συγκεκριμένους κυρίους, αυτή η πράξη μας φάνηκε αδιανόητη. Αλλά η περαιτέρω διερεύνηση δυστυχώς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες . Πραγματικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πήγε ως μάρτυρας σε δικαστήριο εναντίον εργαζομένου.

Αλλά το τελευταίο περιστατικό νομίζουμε ότι ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο ΔΣ που έγινε, ο Πρόεδρος μας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε μήνυση στην εργαζόμενη γραμματέα του ΕΚ, διότι θεωρεί ότι τον προσέβαλε σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό ραδιόφωνο. Στην παρατήρησή μας, ότι προσωπικά έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά διαφωνούμε ότι διαφορές τέτοιου είδους λύνονται στα δικαστήρια (ιδιαίτερα από έναν Πρόεδρο ΕΚ), μας ανακοίνωσε ότι ζητάει απόφαση του ΔΣ για να υποβληθεί μήνυση και από το ΕΚ στη  εν λόγω εργαζόμενη. Φυσικά κάτι τέτοιο θα ήταν ντροπή για το πολύπαθο ΕΚ Κομοτηνής  και το απορρίψαμε ασυζητητί. Ευτυχώς, προς τιμήν τους, το απέρριψαν και οι άλλες παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ) σώζοντας την τιμή του ΕΚ, μια και δεν πέρασε η πρόταση του Προέδρου, παρόλο που δυστυχώς οι σύμβουλοι της (πρώην?) ΠΑΣΚΕ το ψήφισαν.

Πιστεύουμε ότι η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο δεν πάει άλλο. Εδώ και πολλά χρόνια αδυνατεί να παίξει το ρόλο του και κυριολεκτικά κατάντησε ένα μαυσωλείο, που επετειακά στις απεργίες μαζεύει τους ελάχιστους συνδικαλιστές.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους της Ροδόπης ν’ αντιδράσουν και ν’ αλλάξουν την κατάσταση αυτή, στέλνοντας τους υπεύθυνους εκεί που τους αξίζει, μια και έχουν καταδικαστεί από το  λαό της Ροδόπης στην απόλυτη ανυποληψία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ