ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγχωνεύονται τα Επιμελητήρια της Ροδόπης

fonirodopis.gr

ΕΒΕΡ

Ο νομός Ροδόπης είναι ένας από τους τέσσερις νομούς της χώρας που διαθέτει δύο Επιμελητήρια. Η ανάγκη να υπάρχουν δύο επιμελητήρια οφείλεται σε άλλες σκοπιμότητες και όχι  από αυτήν που επικαλείται ο σημερινός πρόεδρος ότι τάχα είναι καλύτερα να υπάρχουν δύο φωνές επαγγελματικών ομάδων. Η άποψη αυτή θα μπορούσε να δικαιολογεί την ύπαρξη και άλλων διπλών φορέων (εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες κλπ) που θα δημιουργούσαν με τη πολυδιάσπαση τους ένα θολό τοπίο στη διεκδίκηση λύσεων.

Τα Επιμελητήρια αποτελούν στηρίγματα της κυβέρνησης σε επίπεδο υλοποίησης των σχετικών νόμων αλλά και της  ανάγκης να υποβάλλονται τεκμηριωμένες προτάσεις για την  αναπτυξιακή πολιτική που θα πρέπει να εφαρμόζεται για το καλό των επαγγελματικών τάξεων και των πολιτών.

Η ύπαρξη δύο επιμελητηρίων στη Ροδόπη έδειξε ότι στο ένα από αυτά υπήρχε πάντοτε μια σοβαρή και ουσιαστική λειτουργία όπως ορίζει το δίκαιο ενώ στο άλλο παρατηρήθηκαν φαινόμενα που  τραυμάτισαν τη δομή και τη λειτουργία του αφού όλα γίνονταν  σύμφωνα με τα οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα των ηγετίσκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ