ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Αποζημίωση 1,2 εκ. ευρώ διεκδικεί το Δ.Π.Θ. από την «Εφημερίδα των Συντακτών»

fonirodopis.gr

IMG_20160224_130632

Με μηνύσεις και αγωγές, για συκοφαντική δυσφήμηση, θα κινηθεί και εναντίον των Επιμελητηρίων της Θράκης

Θα θυμούνται  ασφαλώς όλοι οι Κομοτηναίοι την εποχή που μεγάλα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με την υπόθεση της σίτισης των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τότε, με εκτενή δημοσιεύματα κατηγόρησαν την διοίκηση του Πανεπιστημίου ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικά συμφέροντα υπήρξαν υπόγειες συναλλαγές με τον επιχειρηματία και ότι για το σκοπό αυτό παραμερίστηκαν αποφάσεις ακόμη και των ανώτατων δικαστηρίων.

Στο παιχνίδι μπήκαν και τα δικά μας Επιμελητήρια τα οποία στο διάστημα εκείνο εξέδωσαν μια ανακοίνωση – καταγγελία με την οποία κατηγορούσαν το Πανεπιστήμιο για αδιαφανή συμπεριφορά. Τις αμέσως επόμενες μέρες τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και ο επιχειρηματίας που είχε αναλάβει τη σίτιση κινήθηκαν δικαστικά και ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους παράνομα εξέδωσαν την καταγγελία.

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Πρύτανη να κινηθεί η διαδικασία για την απόδοση ευθυνών το Πανεπιστήμιο απέστειλε επιστολές στα Επιμελητήρια ζητώντας να πληροφορηθεί αν οι καταγγελίες ήταν αποτέλεσμα συλλογικής απόφασης ή ήταν μια κίνηση που έγινε μόνο από τον υπογράφοντα πρόεδρο.

Τότε κινητοποιήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης Αργυρόπουλος και πίεσε τα μέλη της διοικητικής επιτροπής να υπογράψουν εκ των υστέρων μια απόφαση ώστε να φανεί ότι η καταγγελία ήταν αποτέλεσμα συλλογικής απόφασης. Στην απαίτηση αυτή του Αργυρόπουλου διαφώνησαν τα δύο μέλη της, ο οικονομικός επόπτης Καρά Χουσεΐν και ο γραμματέας Ιωαννίδης, που αρνήθηκαν να υπογράψουν ένα πλαστό πρακτικό και μάλιστα ετεροχρονισμένα.

Αποτέλεσμα της άρνησης αυτής ήταν το σχετικό πρακτικό της διοικητικής επιτροπής να το υπογράψουν μόνο οι Αργυρόπουλος, Μαργαρίτης και Ρετζέπ.

Πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου ερωτηθείς ο Πρύτανης για το θέμα απάντησε ότι ήδη κινήθηκε η διαδικασία για την απόδοση ευθυνών από την εφημερίδα των Αθηνών με αίτημα την αποζημίωση του Πανεπιστημίου με το ποσό των 1.200.000 ευρώ ενώ δόθηκε η εντολή στη νομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου να κινήσει τη διαδικασία για την τιμωρία και των τοπικών Επιμελητηρίων αλλά και για την ατομική τιμωρία των μελών που υπέγραψαν τις σχετικές καταγγελίες.

Πόση υποκρισία άραγε διέθεταν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου που κατήγγειλαν ότι υπήρχαν αδιαφανείς διαδικασίες την ίδια ώρα που οι ίδιοι ανέλαβαν τη σίτιση κάποιων ομάδων με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς διαγωνισμό αλλά με ανάθεση;

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ