ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημείο ανευθυνότητας και αποπροσανατολισμού από τον Χρήστο Μέτιο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕΤΙΟΣ

Αφού διόρισε με παχυλό μισθό την κομματική του φίλη ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ η Αναπτυξιακή να μην πληρώσει την ΔΕΥΑΚ και τα χρέη να τα φορτωθούν οι δημότες Κομοτηνής – Απαξίωσε για ακόμη μια φορά την τοπική κοινωνία υπακούοντας στις επιλογές του κόμματος του

Θα λέγαμε ότι ο Δήμαρχος Πετρίδης έπεσε θύμα της δικής του ιδεολογίας, ότι ο πολιτικός πολιτισμός πρέπει να χαρακτηρίζει τους πολιτικούς στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτό ενισχύεται από τις πολλές αναφορές μας για τη «χαβούζα» που άφησε στον Δήμο Κομοτηνής η δημοτική Αρχή του Κοτσάκη, ισχυρό μέλος της οποίας ήταν και ο Μέτιος.

Τότε λέγαμε ότι πρέπει ο Πετρίδης να σπάσει το απόστημα και να δώσει στην κοινωνία όλα τα στοιχεία με την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος από τους «ημετέρους» της δεξιάς δημοτικής Αρχής. Δυστυχώς δεν το έκανε και τώρα απολαμβάνει την αχαριστία του Μέτιου, ο οποίος τον κατηγορεί ότι επί 5 χρόνια δεν ασχολήθηκε με τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα της Αναπτυξιακής Ροδόπης.

Συμφωνούμε στη λογική αυτή όπως συμφωνούμε ότι ο Πετρίδης δεν στηλίτευσε την πολιτική του Μέτιου στις θέσεις που κατέλαβε όπως του Αντιδημάρχου Οικονομικών, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ.

Στην πρώτη θέση ήταν ένας από αυτούς που άφησαν οικονομικό κενό πολλών εκατομμυρίων ευρώ ενώ εντύπωση προκαλούν και οι οφειλές 500.000 ευρώ προς το ΙΚΑ με τις οποίες ολοκλήρωσε τη θητεία του στην ΔΕΥΑΚ.

Εντύπωση προξενεί, επίσης, η αναφορά του για χρέη 66.476 ευρώ του Πολιτιστικού Κέντρου Κομοτηνής «Μελίνα Μερκούρη» στη ΔΕΥΑΚ και ρωτάμε αν αυτό το χρέος αφορά τον εργολάβο κατασκευής του κτιρίου και εξοφλήθηκε όταν και αυτός ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Εντύπωση, και ιδιαίτερα αλγεινή μάλιστα, προξενεί και η άποψη του ότι αυτά τα χρέη δεν πρέπει (!!!) να πληρωθούν κι ας επιβαρυνθούν οι δημότες της Κομοτηνής.

Τελικά ο Μέτιος επιχειρεί με ένα «θολό» τρόπο να επιρρίψει τις ευθύνες για το κατάντημα της Αναπτυξιακής στον δήμαρχο προκειμένου ο ίδιος να αποποιηθεί τις ευθύνες του από την πλήρη αποτυχία και ανικανότητα  των πέντε μηνών να  προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό τρόπο λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου.

Εκείνο που θα έπρεπε να πράξει ήταν αμέσως η καταγραφή της κατάστασης, να ελέγξει τα οικονομικά δεδομένα, να εξετάσει τα έσοδα και τα έξοδα από τη λειτουργία του Κέντρου  και όχι πέντε μήνες μετά την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του να επιτίθεται κατά του Δημάρχου και του εκπροσώπου του ΤΕΕ γιατί ζήτησαν τα αυτονόητα που πρέπει να υπάρχουν σε ένα σοβαρό παράγοντα της πολιτικής.

Ο Χρήστος Μέτιος, εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, μας παρουσιάζει το νέο πρόσωπο της δεξιάς παράταξης. Χωρίς διαφανείς διαδικασίες και χωρίς να ερωτηθεί η κοινωνία της Ροδόπης διόρισε με παχυλό μισθό την κομματική του φίλη!!!

Όταν με τις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι  των δύο φορέων ζητούν επιτακτικά να προσκομιστεί ένας προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων προκειμένου να αποφασιστεί η πρόσληψη μιας διευθύντριας, και μάλιστα με τεράστιο μισθό και λοιπά έξοδα, είναι τουλάχιστον δείγμα ανευθυνότητας και επιπολαιότητας να ισχυρίζεται ο Μέτιος ότι ΘΑ γίνει ένας προγραμματισμός, ΘΑ αρχίσουν πολιτιστικές δράσεις και ΘΑ ενισχυθεί το Κέντρο από την Περιφέρεια η οποία υποσχέθηκε και ανάλογη επιχορήγηση (αλήθεια όταν ο Περιφερειάρχης έλεγε για κλείσιμο της «χαβούζας» εννοούσε ότι με χρήματα  του δημοσίου θα ικανοποιούσε τις ορέξεις των μελλοντικών διαχειριστών;).

Σε περίπτωση που δεν έχουν αποτελέσματα οι μαξιμαλιστικές  σκέψεις του Μέτιου και της κομματικής του φίλης, ποιος θα αναλάβει την υποχρέωση αποπληρωμής των οφειλών;

Ούτε λόγος για την ταμπακέρα

Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τη πραγματική διάσταση που πήρε το θέμα και εξαιτίας του τρόπου που ενέργησε στο θέμα της πρόσληψης της κομματικής του φίλης που έγινε χωρίς ένα δημόσιο διαφανή τρόπο επιλογής, χωρίς να ερωτηθεί η κοινωνία της Ροδόπης που έχει αξιόλογους συλλόγους και αξιόλογα πρόσωπα και μάλιστα επιστημονικού επιπέδου με διακρίσεις σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ, με συμμέτοχη σε ευρωπαϊκές συμφωνικές ορχήστρες ώστε να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος λειτουργίας του κτιρίου αλλά γέμισε με ψέματα τους πάντες με την ένταξη ανθρώπων με κατασκευασμένα βιογραφικά σημειώματα.

Ποιος είναι αυτός που απαξιώνει τους θεσμούς και την υποχρέωση των εκλεγμένων να είναι πιστοί στην δημοκρατική αρχή της διαφάνειας, του δημοκρατικού διαλόγου και της αντικειμενικής επιλογής των καλύτερων; Ποιος είναι αυτός που απαξιώνει του πολίτες της Ροδόπης με τα τόσα προβλήματα στην απασχόληση και «φυτεύει» την εκλεκτή του κόμματος του αλλά και του ιδίου;

Ασφαλώς στα ερωτήματα αυτά δεν πρόκειται να απαντήσει αφού δεν το έκανε μέχρι τώρα αλλά θα προτιμήσει με κάποια σχόλια σε προσκείμενη εφημερίδα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η στάση του.

Να σημειώσουμε ακόμη μια φορά ότι υπάρχει εντολή ελέγχου από τη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης για την υποβολή στοιχείων που αφορούν την υπόθεση Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» χωρίς όμως ο Μέτιος μέχρι στιγμής, παρόλο που πέρασαν 4 μήνες, να ευαισθητοποιείται ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει παρέμβαση και των Οικονομικών Εισαγγελέων.

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης στον Δήμαρχο Κομοτηνής

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και προέδρου της Αναπτυξιακής, Χρήστου Μέτιου, προς τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, η οποία έχει ως εξής:

«Όταν το καλοκαίρι του 2015 οι μέτοχοι της «Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α.» με εξέλεξαν ομόφωνα πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρίας, δεν περίμενα, πως η διαχείριση των θεμάτων της, θα είχε τόσο έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, όπως αυτό, που εκδηλώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και συνεντεύξεις, που αφορούν στα ζητήματα της Εταιρίας, θέλω να δηλώσω τα εξής:

Με έκπληξη παρακολούθησα την πρώτη σχετική δήλωση και το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Πετρίδη, για όσα συνέβησαν στην Αναπτυξιακή τα προηγούμενα χρόνια. Σημειώνω, πως και τα 5 χρόνια, που είναι Δήμαρχος, ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει με εκπρόσωπό του στο Δ.Σ της Εταιρίας. Αν είχε έστω και την παραμικρή αμφιβολία για οτιδήποτε στη διαχείριση των πεπραγμένων της Αναπτυξιακής, θα έπρεπε να το είχε ήδη θέσει. Η δική μας διοίκηση μέχρι σήμερα δεν έχει διαχειριστεί κανένα νέο πρόγραμμα, αλλά βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας υποβολής νέων προτάσεων για προγράμματα. Οι δηλώσεις του για έλεγχο πεπραγμένων είναι σεβαστές, απομένει δε να διευκρινίσει ο κ. Πετρίδης, τι είδους έλεγχο ζητά. Προσωπικά συμφωνώ εκ των προτέρων με οποιοδήποτε αίτημα για έλεγχο κατατεθεί από τους μετόχους της Αναπτυξιακής.

Μάλιστα, τον πρώτο έλεγχο προτείνω να τον αναλάβει 3μελής επιτροπή από μέλη του σημερινού Δ.Σ, στην οποία να συμμετέχει ως πρόεδρος ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής και ως μέλος ο επίσης καταγγέλλων εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε, ο οποίος  είναι μέλος του Δ.Σ από το 2006. Ως τρίτο μέλος στην επιτροπή αυτή, εάν δεν επιθυμεί να συμμετέχει κανένα από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, θα είμαι εγώ, ώστε αυτή να συσταθεί οπωσδήποτε.

Επίσης, πολλές αναφορές έγιναν και στα ζητήματα, που αφορούν στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο (Μέγαρο Μουσικής) Κομοτηνής.

Ο κ. Πετρίδης δήλωσε, πως τα χρέη του Μεγάρου περιγράφονται από 6ψήφιο αριθμό. Με τη γενικόλογη αυτή δήλωσή του δημιουργεί σκοπίμως αρνητικό κλίμα, αφού 6ψήφιος αριθμός είναι για παράδειγμα και οι 100.000 αλλά και οι 999.000. Επίσης, σκοπίμως αποκρύπτει, πως ο ίδιος φρόντισε να γίνει το χρέος 6ψήφιο, αφού η Δ.Ε.Υ.Α.Κ στις 11 Φεβρουαρίου 2016 χρέωσε το κτίριο με τέλη σύνδεσης αποχέτευσης, που ανέρχονται στα 66.476,17 ευρώ. Ήταν η ημέρα, που το Δ.Σ της Αναπτυξιακής συζητούσε την ανάθεση έργου καλλιτεχνικού διευθυντή στην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, κα. Δέσποινα Μουζάκη. Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός, ότι αντίστοιχα τέλη δεν έχουν χρεωθεί σε άλλα κοινωφελή κτίρια στην Κομοτηνή. Όμως, περισσότερο προκλητικό είναι το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο τέλος δε ζητήθηκε από το Δήμο Κομοτηνής, όταν εκδόθηκαν οι αντίστοιχες άδειες λειτουργίας του Μεγάρου ούτε επί Προεδρίας Νικολαϊδη την 21η – 09 – 2011 ούτε επί Προεδρίας Αμούτζα την 27η – 03 – 2012. Ήδη έχω αποστείλει σχετικό ερώτημα προς τη ΔΕΥΑΚ.

Σημειώνω, ότι εκτός από τις παραπάνω εκκρεμότητες προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. , τα χρέη του Μεγάρου ανέρχονται σε 60.874,16 €, από τα οποία 42.849,00 € είναι της Δ.Ε.Η. .

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής, ο εκπρόσωπος του Δήμου σχολίασε, πως η επιλογή της κας Μουζάκη είναι δαπανηρή. Προφανώς, έχει ξεχάσει, πως ο Δήμος πριν από ένα χρόνο περίπου δαπανούσε συνολικά μεγαλύτερο ποσό για την κάλυψη αντίστοιχης θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (μισθός, ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκιο κτλ).

Επίσης, όσο αφορά στην κριτική για έλλειψη προϋπολογισμού λειτουργίας του Μεγάρου, αυτή είναι προσχηματική, με μοναδικό πιστεύω στόχο να μην αποφασισθεί ο ορισμός της καλλιτεχνικής διευθύντριας. Είναι αδύνατον να υπάρχουν προκαθορισμένες χρηματοδοτήσεις από διαφόρους φορείς προς ένα χώρο, που ακόμη δε λειτουργεί. Μάλιστα, ενώ ο Δήμος Κομοτηνής ουδέποτε μέχρι σήμερα συμμετείχε στην οικονομική ενίσχυση του Μεγάρου, ο εκπρόσωπός του, όταν έθεσε το ζήτημα του προϋπολογισμού, δε δέχθηκε τις εξηγήσεις, που έδωσα, ότι δηλαδή τα χρήματα για την εκκίνηση της λειτουργίας του Μεγάρου έχουν ήδη εξασφαλισθεί από την Περιφέρεια.

Πολιτική για μένα είναι οι πράξεις και όχι οι δηλώσεις. Η κριτική – ακόμη και η κακοπροαίρετη – είναι καλοδεχούμενη, αλλά πάντοτε το αποτέλεσμα μετράει.

Με τη νέα διοίκηση της Αναπτυξιακής είχαμε θέσει ως άμεσους στόχους :

– το ομαλό και έγκαιρο «κλείσιμο» των τρεχόντων προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α., που ολοκληρώνονταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, για να μην χαθούν πόροι και να μην υπάρξουν προβλήματα με τους δικαιούχους,

– και τη λύση στα προβλήματα του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου (Μεγάρου Μουσικής) Κομοτηνής.

Πράγματι, το σύνολο των προγραμμάτων ολοκληρώθηκαν κανονικά και εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

Για τη λειτουργία του Μεγάρου, συστήσαμε μια επιτροπή διαχείρισης με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, επιλέξαμε μια αξιόλογη καλλιτεχνική διευθύντρια και εξασφαλίσαμε τα απαιτούμενα χρήματα από την Περιφέρεια για την εκκίνηση της λειτουργίας του.

Η τακτική του κ. Πετρίδη εξαντλείται σε μικροπολιτικές του παρελθόντος, που δε συνεισφέρουν σε τίποτα στην αξιοποίηση του Μεγάρου. Όλα αυτά τα χρόνια δεν τέθηκαν ούτε καν οι βάσεις για την επαναλειτουργία του.

 Σήμερα, που γίνεται μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια για την εκκίνηση λειτουργίας του Μεγάρου, την προώθηση του πολιτισμού και την ανάπτυξη στον τόπο μας, το ζητούμενο είναι η συνεργασία όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

ΠΑΜΘ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις θα λάβουν τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επιπλέον 2.000 επιχειρήσεις, από τις συνολικά 3.000 των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε αρχικά, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν και να επανυποβάλουν την αίτησή τους μέχρι την 1η Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα λάβουν Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση, συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μετά την απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος κι ενώ είχε προηγηθεί συνεργασία του με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η χρηματοδότηση αυτών των επιχειρήσεων κατέστη εφικτή μετά την απόφαση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη να συσταθεί παράρτημα του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΦΕΠΑΕ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Κομοτηνή) και να αναλάβει όλα τα προγράμματα.

Συνεπώς, με τη σημερινή υπογραφή του κ. Χρήστου Μέτιου, ο αριθμός των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των οποίων η ενίσχυση έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια φτάνει τις 21.188 και οι αντίστοιχοι πόροι του ΕΣΠΑ τα 54,5 εκατ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επιπλέον 2.000 επιχειρήσεις, από τις συνολικά 3.000 των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε αρχικά, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν και να επανυποβάλουν την αίτησή τους μέχρι την 1η Νοεμβρίου ώστε αυτή τη φορά να εγκριθεί, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν επίσης δεσμευθεί.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που θα ωφεληθεί από το Πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης της Περιφέρειας ΑΜΘ μπορεί να ανέλθει στις 23.000 και η συνολική χρηματοδότηση στα 60 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων της περιοχής, όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Μέτιος κατά την παρουσίαση του προγράμματος, τον Οκτώβριο του 2020.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές από τον ΕΦΕΠΑΕ, έχουν ήδη κατατεθεί 2,6 εκατ. ευρώ σε 1.047 επιχειρήσεις. Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 15 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των πληρωμών θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση, οι κ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Μέτιος δήλωσαν:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με τη συνεργασία του ΕΦΕΠΑΕ και του Προέδρου του, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα αλλά και του Περιφερειάρχη, κ. Χρήστου Μέτιου λύσαμε ευτυχώς ένα φλέγον πρόβλημα για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.  Οι πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τα χρήματά τους με μεγάλη ταχύτητα. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής που συνέβαλα για να συμβεί αυτό».

Χρήστος Μέτιος: «Το Πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των Επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενάντια στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 το οποίο σχεδιάσαμε και παρουσιάσαμε στην κοινωνία της Περιφέρειάς μας, προχωρά.Βασικός στόχος μας, όπως είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή, είναι να ενισχυθεί το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας. Για αυτό δεσμεύσαμε πόρους που φτάνουν τελικά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τον χειρισμό και τη λύση που έδωσε καθώς και τον ΕΦΕΠΑΕ, έτσι ώστε το Πρόγραμμά μας να υλοποιείται και οι επιχειρήσεις μας να ωφελούνται και να στηρίζονται σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Χαρίτου: «Χωρίς επίδομα στέγασης χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες»

«Πολλοί ηλικιωμένοι ωφελούμενοι έχουν ήδη βρεθεί στο δρόμο, γιατί το κράτος χρωστάει στους ιδιοκτήτες τους πάμπολλα ενοίκια, ενώ άλλοι βρίσκονται υπό τη διαρκή απειλή της έξωσης», αναφέρεται στην ερώτηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κυβέρνηση έκοψε εδώ και 1,5 χρόνο το επίδομα στέγασης χιλιάδων ανασφάλιστων υπερηλίκων με ολέθριες επιπτώσεις στην επιβίωσή τους, τονίζεται σε ερώτηση της αναπλ. τομεάρχη για την κοινωνική αλληλεγγύη Θεανώς Φωτίου που συνυπογράφει ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, μαζί με άλλους 53 βουλευτές.

Υπό το πρόσχημα της «νομοθετικής κατοχύρωσης, για πρώτη φορά», του επιδόματος στέγασης των ανασφάλιστων υπερήλικων, τον Νοέμβριο του 2020, η κυβέρνηση έχει διακόψει από τα μέσα του 2020 την καταβολή του επιδόματος σε όσους το έπαιρναν, ακόμη και σε δικαιούχους που δεν έχουν καμία μεταβολή στο μισθωτήριο συμβόλαιό τους. Αποτέλεσμα, πολλοί ηλικιωμένοι ωφελούμενοι να έχουν ήδη βρεθεί στο δρόμο, γιατί το κράτος χρωστάει στους ιδιοκτήτες τους πάμπολλα ενοίκια, άλλοι να βρίσκονται υπό τη διαρκή απειλή της έξωσης και άλλοι να μη μπορούν να πάρουν ενίσχυση για να επιβιώσουν.

Οι βουλευτές ζητούν τον Υπουργό να δώσει άμεσα όλα τα χρεωστούμενα στους ωφελούμενους του προγράμματος, αλλά και ενισχύσει με προσωπικό τον Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για να διαχειριστεί γρήγορα τα συσσωρευμένα παλαιά και τα νέα αιτήματα για το στεγαστικό επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Συνεχίζοντας την απαράδεκτη καθυστέρηση στην επανεκκίνηση του προγράμματος επιδόματος στέγασης ανασφάλιστων υπερήλικων καταδικάζετε χιλιάδες ηλικιωμένους να βρεθούν χωρίς στέγη, με όλα τα ολέθρια αποτελέσματα που αυτό συνεπάγεται για την ίδια την επιβίωσή τους

Την 1η Οκτωβρίου, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων,  περίσσεψαν οι επικοινωνιακές εκδηλώσεις της κυβερνητικής «φροντίδας» και «ενδιαφέροντος» για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας: Ανακοίνωση του υπουργού κ, Χατζηδάκη στα Μ.Μ.Ε. για το πόσο βαρύ αισθάνεται το καθήκον μέριμνας αυτών των ανθρώπων και πόσες πολιτικές εφαρμόζει για την ενίσχυσή τους,  προβεβλημένη παρουσία της υφυπουργού κας Μιχαηλίδου στην εκδήλωση στο Γηροκομείο Αθηνών κ.ά.

Η πραγματικότητα όμως δείχνει τελείως το αντίθετο. Όλοι ζήσαμε τις πρόχειρες, εμβαλωματικές και αναποτελεσματικές πολιτικές της κυβέρνησης όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, για την οχύρωση των δομών φροντίδας ηλικιωμένων:  καθυστερημένη αντίδραση, πανικός, μέτρα πλήρους αποκλεισμού επαφής με το οικογενειακό περιβάλλον με όλες τις συνέπειες στον ψυχισμό και στην υγεία των φιλοξενούμενων στις δομές, παλινωδίες στην εφαρμογή της εμβολιαστικής πολιτικής για τους εργαζόμενους, ελλιπείς έλεγχοι της λειτουργίας των μονάδων φροντίδας με εμφάνιση περιστατικών παραμέλησης έως και ποινικά κολάσιμων (βλ. ιδιωτικό γηροκομείο Χανίων).

Από την άλλη, την ίδια ημέρα, την αφιερωμένη στους ηλικιωμένους, είχαμε στην Αργολίδα το θλιβερό γεγονός της δολοφονίας μιας ηλικιωμένης γυναίκας που έπασχε από Αλτσχάιμερ από τον επίσης ηλικιωμένο σύζυγό της ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε το βάρος της αποκλειστικής φροντίδας της ασθενούς συζύγου του.

Το γεγονός ανέδειξε την ολιγωρία του κράτους  απέναντι στο εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα της φροντίδας των ηλικιωμένων στην κοινότητα, δηλαδή της παροχής κάθε είδους υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να ζήσουν και να φροντίσουν τους εαυτούς και την άμεση οικογένειά τους στο σπίτι τους βιώνοντας με αξιοπρέπεια και αυτονομία την καθημερινότητά τους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη στέγαση των ηλικιωμένων, η κυβέρνηση διαπράττει ένα πραγματικό έγκλημα κατά των ανασφάλιστων υπερηλίκων, μιας κατηγορίας που βιώνει πολλαπλή ευαλωτότητα, αφού στα προβλήματα της ηλικίας προστίθεται και η οικονομική αδυναμία.

Στις 17/5/2021, 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που έφερε στην επιδότηση ενοικίου σε ανασφάλιστους υπερήλικες η δήθεν «νομοθετική κατοχύρωση για πρώτη φορά», με το ν. 4756/26-11-2020, του επιδόματος αυτού που δινόταν από το 1985 με διαδοχικές ΚΥΑ. Η ανυπαρξία του πληροφοριακού συστήματος μέσω του οποίου υποχρεωτικά ορίσατε στο νόμο να γίνεται η υποβολή των αιτήσεων και η καταβολή των επιδομάτων, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της στέγης για πάρα πολλούς εξ αυτών και την αδυναμία επιδότησης όσων για πρώτη φορά αιτούνται το επίδομα.

Στην ερώτησή μας εκείνη απαντήσατε μέσω του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμησης της Φτώχειας ότι την ίδια ημέρα (17/5/21) είχε υπογραφεί η προβλεπόμενη από το νόμο εφαρμοστική ΚΥΑ και ότι «μετά τη δημοσίευση της προαναφερθείσας 30105/17-5-2021 ΚΥΑ, θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής και θα ξεκινήσει η παραγωγική λειτουργία της… οι υφιστάμενοι κατά την ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής δικαιούχοι του επιδόματος υποχρεούνται να επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους, δεδομένου ότι το αρχείο πληρωμών που περιήλθε στον ΟΠΕΚΑ μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας χορήγησης του επιδόματος, δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για τις απαιτούμενες διασταυρώσεις και τη διασφάλιση της ορθότητας των πληρωμών» Να επισημάνουμε ότι τα περί ορθότητας των πληρωμών τα ανέφερε εμμέσως στη δήλωσή του της 1ης Οκτωβρίου και ο κ. Χατζηδάκης με την έκφραση: «….. θεσπίστηκαν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας για την καταβολή του επιδόματος». Προφανώς αυτός ήταν ο στόχος του νόμου 4756/20, η «ανακάλυψη» περιπτώσεων που δεν δικαιούνται την επιδότηση και πρέπει να τη χάσουν.

Εκδώσατε την εφαρμοστική ΚΥΑ έξι ολόκληρους μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου και το πληροφοριακό σύστημα που είναι απαραίτητο για την υποβολή των αιτήσεων και την απονομή του επιδόματος ΘΑ δημιουργηθεί και ΘΑ λειτουργήσει. Ισχυρίζεστε μάλιστα ότι τα επιδόματα καταβάλλονται κανονικά από την κυβέρνησή σας μετά το 2019, εκτός εάν υπάρχει λήξη μίσθωσης και ανανέωση ή αλλαγή κατοικίας.

Κι αυτό δεν είναι αληθές. Έχουμε πολλές καταγγελίες για μισθώσεις που συνεχίζονται κανονικά χωρίς καμία αλλαγή και, παρόλα αυτά, δεν έχουν καταβληθεί τα επιδόματα από τα μέσα του 2020

Πολλές είναι οι έγγραφες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον ΟΠΕΚΑ και δεν εξετάζονται γιατί πρέπει να καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που ΘΑ λειτουργήσει. Όπως πολλοί είναι οι νέοι δικαιούχοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση και δεν μπορούν.

Σήμερα, η κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο σημείο με τον Μάιο. Χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες έχουν να λάβουν το επίδομα που τους εξασφαλίζει μία αξιοπρεπή στέγη επί ενάμιση χρόνο, πολλοί ιδιοκτήτες δεν αποδέχονται την καθυστέρηση τόσων ενοικίων και προχωρούν ή απειλούν με εξώσεις, ενώ νέες αιτήσεις δεν μπορούν να υποβληθούν.

Συγχρόνως, παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στην απάντηση αιτημάτων ενημέρωσης που έχουν υποβληθεί στον ΟΠΕΚΑ από όσους εναγωνίως προσπαθούν να καταλάβουν γιατί συμβαίνει αυτό και πότε οι ιδιοκτήτες θα λάβουν τα οφειλόμενα ενοίκια, δεδομένου ότι πολλοί τους εκμίσθωσαν τις κατοικίες στηριζόμενοι ακριβώς στην «ασφάλεια» της επιδότησης του ενοικίου από το κράτος.

Συνέπεια όλης αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι πολύ μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων να ζει σε άθλιες συνθήκες η να βρίσκεται διαρκώς υπό την απειλή της απώλειας της στέγης με τις ολέθριες συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για ηλικιωμένους και, συνήθως πάσχοντες, ανθρώπους.

Είναι επιβεβλημένο να λύσετε άμεσα το πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε καταβάλλοντας άμεσα τα καθυστερημένα επιδόματα και εγκρίνοντας τα νέα χωρίς έλεγχο μέχρι να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα, οπότε και θα γίνει η εκκαθάριση. Ξέρετε πολύ καλά ότι ο αριθμός των δικαιούχων δεν είναι απαγορευτικός για να εφαρμόσετε άμεσα αυτή τη λύση.

Με βάση τα παραπάνω και

Επειδή η διασφάλιση στέγης είναι η βασική προϋπόθεση αξιοπρεπούς διαβίωσης των ηλικιωμένων,

Επειδή η επιδότηση ενοικίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες είναι ζήτημα ζωής και θανάτου γι’ αυτούς αφού δεν μπορούν με δικά τους μέσα να εξασφαλίσουν την κατοικία τους,

Επειδή επί ενάμιση χρόνο εμπαίζετε τους υπερήλικες ανασφάλιστους επαγγελλόμενοι ευνοϊκές αλλαγές ενώ στην πραγματικότητα τους έχετε βάλει σε ένα λαβύρινθο αγωνίας και απελπισίας για το πότε οι απλήρωτοι ιδιοκτήτες τους θα τους πετάξουν στο δρόμο, και παράλληλα δεν παραλαμβάνετε νέες αιτήσεις εν όψει της λειτουργίας ενός ανύπαρκτου αυτή τη στιγμή συστήματος.

Επειδή με τις αποφάσεις σας και την άρνησή σας να ενισχύσετε τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ομηρία των ανασφάλιστων υπερήλικων, δημιουργώντας μια κατάσταση ιδιαίτερα κακοποιητική για τους αδύναμους ηλικιωμένους,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θα δώσει αμέσως όλα τα χρεωστούμενα στους ωφελούμενους του προγράμματος, τόσο σε αυτούς που δεν είχαν καμία αλλαγή, όσο και σε όσους έχουν υποβάλει έγγραφη αίτηση με μεταβολή μίσθωσης;
  2. Θα κάνει τώρα δημόσια πρόσκληση για να υποβάλουν έγγραφη αίτηση οι ωφελούμενοι του προγράμματος που δεν τους είχε επιτραπεί να καταθέσουν μεταβολή μίσθωσης, προκειμένου να τους καταβληθούν όλα τα χρεωστούμενα;
  3. Θα δημοσιεύσει πρόσκληση για νέους δικαιούχους του προγράμματος που επί ματαίω περιμένουν ενάμιση χρόνο τώρα να ξεκινήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα;
  4. Θα ενισχύσει με προσωπικό τη σχετική υπηρεσιακή δομή του ΟΠΕΚΑ για να διαχειριστεί γρήγορα τα συσσωρευμένα παλαιά και τα νέα αιτήματα για το στεγαστικό επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων;».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Γραφείο εξυπηρέτησης φορολογούμενων στις Σάπες, ζητάει από την κυβέρνηση ο Χαριτόπουλος

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, προέδρους οργανισμών και στελέχη υπουργείων είχε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Συγκεκριμένα είχε γόνιμη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, με τον οποίο συζήτησε γενικότερα θέματα αρμοδιοτήτων του που αφορούν την περιοχή και στον οποίο παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες της και έθεσε το αίτημα αναγκαιότητας λειτουργίας γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων στις Σάπες για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και ενός μεγάλου κενού στην παρουσία δημοσίων υπηρεσιών στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός κατανόησε και αποδέχθηκε το αίτημα και τόνισε ότι από το 2022 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες θεσμοθέτησης του γραφείου και συγχρόνως, παρουσία του Δημάρχου, επικοινώνησε για το συγκεκριμένο θέμα με το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και το Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής, στους οποίους έδωσε τις ανάλογες οδηγίες.

Επίσης σε εποικοδομητική συνάντησή του με το διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή, έθεσε εκτός των άλλων και το μείζον θέμα της σύστασης γραφείων e-ΕΦΚΑ στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, με στόχο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, των αγροτών, οι οποίοι έχουν  προβλήματα ιδιαίτερα μετά την άρση λειτουργίας των ανταποκριτών Ο.Γ.Α. στους Δήμους, των συνταξιούχων και των εργοδοτών της περιοχής στην ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Ο Διοικητής αντιμετώπισε με θετική διάθεση το αίτημα και διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Οργανισμού, θα διερευνηθούν θετικά οι προοπτικές ικανοποίησης του αιτήματος.

Τέλος ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα αιχμής του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών όπως η πορεία ένταξης των προτάσεων του Δήμου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γραβάνης: «Πρότυπο ανευθυνότητας ο Γκαράνης – Ο Δήμος Κομοτηνής βυθίζεται στη βρωμιά»

«Η καθαριότητα της πόλης και των οικισμών είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, και όπως αποδεικνύεται είναι ακόμη ένας σημαντικός τομέας που έχει αποτύχει πλήρως», σημειώνει ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πρότυπο ανευθυνότητας» χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Γραβάνης σχετικά με την καθαριότητα στην πόλη και τους οικισμούς.

Ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» καλεί τον Δήμαρχο Κομοτηνής να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του στον τομέα της καθαριότητας, στον οποίον όπως δηλώνει, η Δημοτική Αρχή έχει αποτύχει πλήρως.

Αναλυτικά, η δήλωση του:

«Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την υφιστάμενη κατάσταση της πόλης ακόμα δε λιγότερα για την κατάσταση των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής σε ότι αφορά την καθαριότητα.

Η εικόνα ή μάλλον οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, μαρτυρώντας ένας Δήμο που καθημερινά «βυθίζεται» στην βρωμιά, την παρακμή και την στασιμότητα.

Οι υπερχειλισμένοι αλλά και βρώμικοι κάδοι σκουπιδιών, κεντρικά σημεία και δρόμοι της πόλης σε παρακμή, αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι δίπλα σε κάδους απορριμμάτων με κάθε λογής οικιακά απορρίμματα, δεν κρύβονται πλέον ούτε καν σε γειτονιές που τις βραδινές ώρες βυθίζονται στην κυριολεξία στο σκοτάδι, από τον ελλιπή και σε πολλές των περιπτώσεων μηδενικό φωτισμό.

Στην περίπτωση των ελαχίστων συνδημοτών μας, οι οποίοι δεν σέβονται τους κανόνες, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  • Για πόσες παρόμοιες περιπτώσεις η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες;
  • Παρενέβη ο Δήμαρχος για την καθαριότητα της πόλης, και την «προστασία» της τεράστιας πλειοψηφίας των συνειδητοποιημένων δημοτών αλλά και των υπαλλήλων της καθαριότητας που δίνουν καθημερινό αγώνα ή ακολούθησε την αγαπημένη του τακτική «νίπτω τας χείρας» παρακολουθώντας αμέτοχος;
  • Ευθύνονται οι δημότες για την κακή εικόνα της πλατείας, των κεντρικών εμπορικών δρόμων, τις παρατημένες γειτονιές και οικισμούς;
  • Ευθύνονται οι δημότες για το γεγονός ότι υπάρχουν κάδοι που δεν έχουν πλυθεί τα τελευταία χρόνια;

Ξεκάθαρη επομένως η αποσύνθεση στην καθαριότητα στον ίδιο βαθμό με την εμφανέστατη απουσία της Δημοτικής αρχής από βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Για τα μέλη της «Σύμπραξης Προοπτικής» και την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών οι ελάχιστες περιπτώσεις ανεξέλεγκτης και χωρίς ενημέρωση απόθεσης σκουπιδιών από πολίτες είναι κατακριτέες, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία, όπως θα έπρεπε να σταματήσει να αποτελεί και για την δημοτική αρχή, ειδικά την ώρα που οι δημότες καλούνται κάθε μήνα να καταβάλλουν από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη.

Η καθαριότητα της πόλης και των οικισμών είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, και όπως αποδεικνύεται είναι ακόμη ένας σημαντικός τομέας που έχει αποτύχει πλήρως.

Ας σταματήσει επιτέλους ο Δήμαρχος να αποτελεί «πρότυπο» ανευθυνότητας και αποποίησης ευθυνών και ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 εβδομάδα πριν

ΠΑΜΘ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις θα λάβουν τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής του «Γεννηματάς» μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Ροδόπη: Αλλοδαπός μετέφερε πέντε παράνομους μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ1 εβδομάδα πριν

Η Τουρκία βγάζει ξανά το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Χαρίτου: «Χωρίς επίδομα στέγασης χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες»

YΓΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Τι δείχνουν τα μάτια για την υγεία της καρδιάς

ΠΑΙΔΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Αντιδράσεις για τα λουκέτα και τους ελεγκτές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

TΟΥΡΚΙΑ1 εβδομάδα πριν

Οργή στην Τουρκία για τη φωτογραφία Χαρδαλιά στις Οινούσσες

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Κομοτηνή: Στο δημοτικό κτίριο της Βενιζέλου τα rapid tests την Παρασκευή

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ1 εβδομάδα πριν

Γραφείο εξυπηρέτησης φορολογούμενων στις Σάπες, ζητάει από την κυβέρνηση ο Χαριτόπουλος

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

«Δύναμη Ψυχής»: Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΕΒΡΟΣ3 εβδομάδες πριν

Άνθιμος: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μειονότητα της Θράκης για τα δικά της συμφέροντα»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Δήμος Ιάσμου: 5.700 επισκέπτες στις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x