ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Αχμέτ Χατζηοσμάν: Από τα έδρανα της Βουλής στα τεμένη της Μουφτείας

fonirodopis.gr

ΜΟΥΦΤΕΙΑ - ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

Εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει Μουφτής Κομοτηνής και για το σκοπό αυτό συναντήθηκε στην Αθήνα με τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, Νίκο Φίλη και Γιώργο Κατρούγκαλο αντίστοιχα

Την απόφαση να αποσυρθεί από την πολιτική φαίνεται πως έλαβε οριστικά ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ύστερα και από τις τελευταίες άκαρπες προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να διεκδικήσει ξανά μια έδρα στο νομό Ροδόπης.

Οι προσπάθειες αυτές εντάθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν και ο ίδιος επεδίωξε να καταλάβει την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό ούτε από την τοπική Νομαρχιακή αλλά ούτε και από τα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κ. Χατζηοσμάν «πούλησε» στην κυριολεξία το κόμμα τον Ιανουάριο όταν και εντελώς ξαφνικά ανακοίνωσε την μη κάθοδο του σε εκείνες τις βουλευτικές εκλογές, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να μην κερδίσει ούτε μία έδρα στο νομό.

Ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, τη θέση του οποίου επιθυμεί να καταλάβει ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν

Ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, τη θέση του οποίου επιθυμεί να καταλάβει ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις και τον πολιτικό παραγκωνισμό του, ο κ. Χατζηοσμάν φαίνεται να έβαλε πλώρη για τη θέση του Μουφτή Κομοτηνής την οποία κατέχει μέχρι σήμερα ο κ. Μέτσο Τζεμαλή. Για το σκοπό αυτό μάλιστα ο πρώην βουλευτής είχε πρόσφατα επαφές στην Αθήνα με τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, Νίκο Φίλη και Γιώργο Κατρούγκαλο αντίστοιχα, στους οποίους εξέφρασε την επιθυμία του και βολιδοσκόπησε τις προθέσεις τους.

Κύκλοι της μειονότητας πάντως σχολιάζοντας την είδηση αυτή αρκέστηκαν να πουν ότι φαντάζει πολύ δύσκολο έως απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα καθώς με την επιλογή του προσώπου του κ. Χατζηοσμάν για τη θέση του Μουφτή συμφωνεί και το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, με το οποίο όμως έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή σε κάθε επίπεδο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛ. ΓΛΕΡΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ